Зептол таблетки 200 мг № 100

287,00 ₴
В наличии
SKU
7327

Інструкція
Склад
діюча речовина: carbamazepine; 1 таблетка містить карбамазепіну 200 мг;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, повідон (К-30), кремнію діоксид колоїдний безводний, гіпромелоза, крохмаль кукурудзяний, тальк, магнію стеарат, натрію крохмальгліколят (тип А), натрію лаурилсульфат.
Лікарська форма
Таблетки.

Основні фізико-хімічні властивості: білі круглі плоскі таблетки з фаскою, з розподільчою рискою з одного боку, з іншого – з написом «ZEPTOL 200».
Фармакотерапевтична група
Протиепілептичні засоби.

Код АТС
N Препарати для лікування захворювань нервової системи

N03 Протиепілептичні засоби

N03A Протиепілептичні засоби

N03AF Похідні карбоксаміду

N03AF01 Карбамазепін
Зептол - протиепілептичний засіб.

Показання до застосування

Епілепсія:

складні або прості парціальні судомні напади (із втратою або без втрати свідомості) із вторинною генералізацією або без неї;
генералізовані тоніко-клонічні судомні напади;
змішані форми судомних нападів.
Препарат можна застосовувати як монотерапію, а також у складі комбінованої терапії.

Гострі маніакальні стани; підтримувальна терапія при біполярних афективних розладах з метою профілактики загострень або для ослаблення клінічних проявів загострення.
Синдром алкогольної абстиненції.
Ідіопатична невралгія трійчастого нерва і невралгія трійчастого нерва при розсіяному склерозі (типова та атипова).
Ідіопатична невралгія язикоглоткового нерва.

Протипоказання
Препарат не слід призначати:

при встановленій гіперчутливості до карбамазепіну або до подібних у хімічному відношенні лікарських препаратів (таких як трициклічні антидепресанти), а також до будь-якого іншого компонента препарату;
при атріовентрикулярній блокаді;
пацієнтам з пригніченням кісткового мозку в анамнезі;
пацієнтам з печінковою порфірією (наприклад гострою інтермітуючою порфірією, змішаною порфірією, пізньою порфірією шкіри) в анамнезі;
у комбінації з інгібіторами моноаміноксидази (MAO).
Побічні реакції
На початку лікування препаратом або при застосуванні надто великої початкової дози препарату, а також при лікуванні пацієнтів літнього віку виникають певні типи небажаних реакцій, наприклад з боку центральної нервової системи (ЦНС) (запаморочення, головний біль, атаксія, сонливість, загальна слабкість, диплопія), з боку шлунково-кишкового тракту (нудота, блювання) або алергічні шкірні реакції.

З боку системи крові: лейкопенія; тромбоцитопенія, еозинофілія; лейкоцитоз, лімфоаденопатія, дефіцит фолієвої кислоти; агранулоцитоз, апластична анемія, панцитопенія, еритроцитарна аплазія, анемія, мегалобластна анемія, гостра інтермітуюча порфірія, змішана порфірія, пізня порфірія шкіри, ретикулоцитоз, гемолітична анемія.

З боку імунної системи: мультиорганна гіперчутливість уповільненого типу з гарячкою, шкірними висипаннями, васкулітом, лімфаденопатією; ознаками, що нагадують лімфому; артралгіями; лейкопенією; еозинофілією; гепатоспленомегалією і зміненими показниками функції печінки та синдромом зникнення жовчних протоків (деструкція та зникнення внутрішньопечінкових жовчних протоків), що виникають у різних комбінаціях. Можуть бути порушення з боку інших органів (наприклад печінки, легень, нирок, підшлункової залози, міокарда, товстої кишки); асептичний менінгіт з міоклонусом і периферичною еозинофілією; анафілактична реакція, ангіоневротичний набряк, гіпогаммаглобулінемія.
Спосіб застосування
Зептол призначають перорально. Зазвичай добову дозу препарату слід розподіляти на 2 або 3 прийоми. Препарат можна приймати під час, після їди або у проміжках між прийомами їжі разом з невеликою кількістю рідини, наприклад зі склянкою води.

Перед початком лікування пацієнти, які за походженням потенційно є носіями алелі HLA-А*3101, по можливості повинні пройти обстеження на наявність алелі, оскільки у цьому випадку можливий розвиток тяжких побічних реакцій, зокрема шкірних реакцій.

Епілепсія

Лікування розпочинати із застосування низької добової дози із поступовим підвищенням дози препарату з урахуванням потреб кожного пацієнта.

Для підбору оптимальної дози препарату може бути корисним визначення рівня карбамазепіну у плазмі крові. Особливо у випадку комбінованої терапії терапевтичні дози важливо розрахувати на основі рівня карбамазепіну у плазмі крові та ефективності.

Дорослі: рекомендована початкова доза препарату становить по 100-200 мг 1-2 рази на добу. Потім дозу повільно підвищувати до досягнення оптимального ефекту; часто добова доза становить 800-1200 мг. Деяким пацієнтам може бути потрібна доза препарату, що досягає 1600 мг або навіть 2000 мг на добу.
Особливості застосування
Застосування у період вагітності або годування груддю
Якщо жінка планує завагітніти, до зачаття і до припинення контрацепції слід докласти всіх зусиль, щоб перейти на відповідне альтернативне лікування. Якщо жінка завагітніла під час прийому карбамазепіну, її слід направити до спеціаліста, щоб повторно оцінити метод лікування та розглянути альтернативні варіанти.

Період годування груддю. Карбамазепін проникає у грудне молоко (25-60 % концентрації у плазмі крові). Переваги грудного годування з імовірністю розвитку побічних ефектів у немовляти в майбутньому слід ретельно зважити. Матері, які отримують Зептол, можуть годувати груддю за тієї умови, що немовля спостерігається стосовно розвитку можливих побічних реакцій (наприклад надмірної сонливості, алергічних шкірних реакцій).

Діти
Дітям з огляду на більш швидку елімінацію карбамазепіну може бути необхідним застосування вищих доз препарату (із розрахунку на кілограм маси тіла) порівняно з дорослими. Таблетки Зептол можна приймати дітям віком від 5 років.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами
Здатність пацієнта, який приймає Зептол, до швидкої реакції (особливо на початку терапії або у період підбору дози) може бути порушена внаслідок виникнення запаморочення і сонливості, тому при керуванні автомобілем або роботі з іншими механізмами пацієнту слід бути обережним.
Умови зберігання
Зберігати при температурі не вище 25°С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Характеристики
Производитель SUN
Страна производителя Индия
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Зептол таблетки 200 мг № 100