Вулнузан мазь туба 45 г

287,00 ₴
Нет в наличии
SKU
4145

Категорія відпуску

Без рецепта.

ІНСТРУКЦІЯ
для медичного застосування препарату

 ВУЛНУЗАН® (VULNUSAN®)

Загальна характеристика:

 фізико-хімічні властивості: однорідна мазева маса кремового кольору зі специфічним запахом;

склад: 1 г мазі містить: маточного лугу Поморійського озера 0,12 г.

допоміжні речовини: рицинова олія, карбоксим етилцелюлоза натрій (Тилоза С-30), ланолін безводний, вода очищена.

Форма випуску. Мазь.
Фармакотерапевтична група. Засіб для лікування ран і виразкових уражень. КодАТС D03AX50.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Препарат природного походження містить ряд важливих для організму людини макро- та мікроелементів –хлориду і сульфату магнію, хлориду натрію, калію, кальцію, заліза, хлору, брому, селену, молібдену, міді, марганцю, цинку, йоду, вісмуту, силіцію, титану, арсену, берилію, сульфату алюмінію, колоїдні речовини, кислоти та інші органічні сполуки. Виявляє протизапальну дію, пригнічуючи патогенну бактеріальну флору і стимулюючи імунобіологічні захисні реакції – фагоцитоз і утворення антитіл. Разом з тим стимулює регенерацію тканин та епітелізаціюповерхні рани.

Фармакокінетика. Немає даних про резорбцію Вулнузану через шкіру абопро досягнення клінічно значимих накопичень у плазмі.

Показання для застосування. Гнійні рани різного походження: інфіковані, хірургічні, поверхневі гнійні процеси, у тому числі пара ректальні іпостін’єкційні абсцеси, трофічні виразки; медикаментозна мацерація шкіри; хвороба Бюргера ( трофічні виразки), варикозні виразки, ерозія шийки матки, тріщини соска молочної залози.

Спосіб застосування та дози. Мазь наносять безпосередньо на рану або намарлю, вкриваючи всю поверхню рани шаром у 2-3 мм. Разова доза – не більше 10-15 г мазі (при глибоких гнійниках). На початку курсу лікування наносять мазьщодня, при згасанні запального процесу – через день. При лікуванні тріщин соска молочної залози мазь наносять кілька разів на день після годування дитини. Призначення препарату жінкам, які годують груддю, не заважає годуванню дитини iне потребує його припинення. При лікуванні ерозії шийки матки використовують тампон з нанесеним на нього препаратом; вводять один раз на день. Рекомендують вводити тампон увечері протягом 10-15 днів.

Побічна дія. Алергічні реакції у вигляді шкірних висипань, кропив’янки, ангіо невротичного набряку. Хворі з варикозними виразками і ранами при захворюванні Бюргера можуть відчувати біль.
Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату.

Передозування. Не спостерігались випадки передозування препарат упри його локальному застосуванні.

Особливості застосування. У разі необхідності можна застосовувати оклюзивні пов’язки.

Немає протипоказань для застосування препарату вагітними жінками.

Немає даних про порушення здатності керувати автомобілем і працювати з механізмами, які потребують підвищеної уваги.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Неспостерігалась при локальному застосуванні.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці, в оригінальній упаковці, при температурі не вище 25º С.

Термін придатності – 2 роки.

Характеристики
Производитель Sopharma
Страна производителя Болгария
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Вулнузан мазь туба 45 г