Вицеброл форте таблетки 10 мг № 30

205,00 ₴
В наличии
SKU
90376

Инструкция по применению Вицеброл Форте (Vicebrol Forte)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: vinpocetine; етиловий ефір аповінкамінової кислоти;

основні фізико-хімічні властивості: круглі, двоопуклі таблетки білого кольору, з гладкою поверхнею, без плям і вищерблень, з лініє розлому на одній стороні;

склад: 1 таблетка містить 10 мг вінпоцетину;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, целюлоза мікрокристалічна, крохмаль кукурудзяний прежелатинізований, магнію стеарат.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Психостимулюючі та ноотропні засоби. Код АТС N06BX18.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Вінпоцетин впливає на метаболічні процеси у тканинах головного мозку, покращує мозковий кровообіг, що, відповідно, збільшує постачання кисню до його клітин.

Сповільнює тканинні та метаболічні розлади, спричинені недостатнім кровопостачанням мозку. Завдяки підвищенню використання глюкози та кисню, а також покращанню аеробного метаболізму лікарський засіб виявляє нейропротекторну (церебропротекторну) дію щодо нервової тканини в умовах гіпоксії та дефіциту поживних речовин. Активуючи аденілатциклазу та пригнічуючи фосфодіестеразу, збільшує концентрацію цАМФ та АТФ і АДФ у клітинах мозку.

Поліпшення мікроциркуляції зумовлене пригніченням агрегації та адгезії тромбоцитів, а також зменшенням в’язкості крові під впливом лікарського засобу. Вінпоцетин зменшує ризик утворення тромбів у просвіті артерій.

Збільшує нагромадження високоенергетичних сполук в еритроцитах, робить їх більш еластичними та гальмує поглинання ними аденозину. Під впливом вінпоцетину зростає спорідненість гемоглобіну з киснем та додатковий транспорт останнього. Вінпоцетин вибірково розширює кровоносні судини мозку, зокрема малі артерії. Незначно, але помітно, зменшує опір артерій та артеріол великого кола кровообігу. Гальмує активність Са2+-кальмодулін-залежної цГМФ-фосфодіестерази та підвищує рівень цГМФ у гладкій мускулатурі судин, індукуючи їх розслаблення. Забезпечує найбільше кровопостачання кіркового шару головного мозку. Вінпоцетин не спричиняє синдрому обкрадання, а навпаки – посилює кровопостачання ішемізованих, але ще життєздатних ділянок головного мозку.

Фармакокінетика.

Всмоктування

Біологічна доступність вінпоцетину при пероральному застосуванні становить 70% i зростає при застосуванні лікарського засобу під час або відразу після їди. Максимальна концентрація в плазмі крові досягається через 1 год після прийому лікарського засобу.

Розподіл

Середній об’єм розподілу становить Vd = 2,87 л/кг, що свідчить про значне проникнення лікарського засобу в тканини. У плазмі крові вінпоцетин повністю зв’язується з білками і недоступний у вільному вигляді. Не встановлено кумулювання препарату при зниженому кліренсі креатиніну.

Метаболізм

Вінпоцетин швидко і повністю метаболізується з утворенням полярних сполук, зокрема аповінкамінатної кислоти, яка швидко елімінується з сечею.

У зв’язку із швидким метаболізмом вінпоцетину оцінювання його фармакокінетики здійснюють на підставі визначення концентрації в крові аповінкамінатної кислоти.

Елімінація (виведення)

При пероральному застосуванні період напіввиведення становить приблизно 5 год. Більша частина препарату виводиться з сечею у вигляді метаболітів. У незміненому вигляді виводиться лише декілька відсотків препарату.

Показания к применению. Хронічні порушення мозкового кровообігу, транзиторні ішемічні атаки, стани після перенесення ішемічного інсульту, деменція, спричинена порушенням мозкового кровообігу, атеросклероз, посттравматична і гіпертонічна енцефалопатія, вертебробазилярна і цереброваскулярна недостатність.

В офтальмології при хронічних судинних захворюваннях (діабетична ретинопатія, ангіоспазм і тромбоз центральної артерії або вени сітківки ока).

В отології при зниженні гостроти слуху судинного, токсичного або іншого генезу, хвороба Меньєра, ідіопатичний шум у вухах.

Способ применения и дозы.

На початку лікування Віцеброл рекомендовано застосовувати по 5 - 10 мг (1 - 2 таблетки) три рази на добу під час або зразу після їжі. Для підтримуючої терапії призначають по 5 мг (1 таблетка) 3 рази на добу, під час або одразу після їди. Максимальна добова доза – 1мг/кг. Курс лікування становить 1 - 2 міс. У підтримуючих дозах може застосовуватися тривалий час.

Побічна дія.

З боку центральної нервової системи: запаморочення, головний біль, безсоння, загальмованість, слабкість.

З боку серцево-судинної системи: уповільнення внутрішньошлуночкової провідності, гіпотензія, тахікардія, екстрасистолія.

З боку шлунково-кишкового тракту: сухість у роті, нудота, печія.

З боку шкірних покривів: незначне почервоніння шкіри обличчя і шиї, пітливість.

У окремих пацієнтів можуть відзначатися минущі шкірні алергічні реакції, відчуття жару.

Протипоказання.

Віцеброл не слід застосовувати у пацієнтів з підвищеною чутливістю до вінпоцетину або інших компонентів препарату, при гострій ішемічній хворобі серця, в гострій стадії геморагічного інсульту; в період вагітності і лактації, при підвищеному внутрішньочерепному тиску.

Передозування.

Симптоми: гіпотензія, загальмованість, нудота, блювання.

Лікування: симптоматичне. Призначають кардіотонічні засоби, контролюють рівень артеріального тиску та ЕКГ, можливо проведення форсованого діурезу.

Особливості застосування.

Слід з обережністю призначати вінпоцетин хворим з серцевою декомпенсацією, що супроводжується брадикардією, у яких на ЕКГ спостерігається подовження інтервалу QT. При геморагічних інсультах вінпоцетин можна призначати не раніше, як через 2 тижні після гострої фази захворювання. Не рекомендується призначати хворим з лабільним артеріальним тиском. З обережністю призначають хворим, які приймають антигіпертензивні засоби.

Немає достатніх даних щодо застосування цього лікарського засобу для лікування дітей.

Вагітність і лактація

Вінпоцетин може проникати крізь плаценту і виділятися в грудне молоко, тому не рекомендовано застосовувати вінпоцетин під час вагітності та годування груддю.

Вплив на здатність керувати транспортними засобами і рухомими механізмами, що потребують великої концентрації уваги.

Під час застосування препарату слід зберігати обережність при керуванні транспортом і роботі зі складними механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Підвищує ризик розвитку кровотеч при одночасному застосуванні з гепарином. При одночасному застосуванні з антигіпертензивними засобами можливо посилення гіпотензивної дії.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла, сухому місці при температурі не вище 25°С. Термін придатності – 3 роки.

Характеристики
Производитель Biofarm
Страна производителя Польша
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Вицеброл форте таблетки 10 мг № 30