Вальтровир таблетки п/о 0,5 грамм блистер № 50

615,00 ₴
В наличии
SKU
113228

Категорія відпуску
За рецептом.

Інструкція
Склад
діюча речовина: valaciclovir;

1 таблетка містить валацикловіру гідрохлориду у перерахуванні на валацикловір – 500 мг;

допоміжні речовини: повідон, кальцію стеарат, натрію крохмальгліколят (Тип А), целюлоза мікрокристалічна, суміш для покриття «Opadry II Yellow» 33G22623 (містить: гіпромелозу; лактозу, моногідрат; титану діоксид (Е 171); поліетиленгліколь 3000 (макрогол); триацетин; хіноліновий жовтий (Е 104); жовтий захід FCF (Е 110); заліза оксид жовтий (Е 172); індигокармін (Е 132)).
Лікарська форма
Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Основні фізико-хімічні властивості: таблетки, вкриті плівковою оболонкою лимонно-жовтого кольору, з двоопуклою поверхнею, з рискою з одного боку таблетки та тисненням «КМП» з іншого боку. На поперечному зрізі помітне ядро білого кольору.
Фармакотерапевтична група
Противірусні препарати прямої дії. Нуклеозиди та нуклеотиди, за винятком інгібіторів зворотної транскриптази.

Код АТС
J Засоби для лікування інфекцій

J05 Противірусні засоби

J05A Противірусні засоби прямої дії

J05AB Нуклеозиди і нуклеотиди, за виключенням інгібіторів зворотньої транскриптази

J05AB11 Валацикловір
Таблетки «Вальтровір» застосовуються при наступних показаннях:

лікування захворювань шкіри та слизових оболонок, спричинених вірусом Herpes sіmplex, в тому числі вперше виявленого і рецидивуючого генітального герпесу;
лікування герпесу губ (Herpes labialis);
превентивне лікування рецидивів інфекцій шкіри та слизових оболонок, спричинених вірусом простого герпесу, включаючи генітальний герпес;
зниження ризику передачі вірусу від хворих на генітальний герпес (при застосуванні валацикловіру в якості супресивної терапії у комбінації з дотриманням правил безпечного сексу);
Лікування оперізувального герпесу;
профілактика цитомегаловірусної інфекції та захворювання після трансплантації органів.

Протипоказання
Підвищена чутливість до валацикловіру, ацикловіру або до будь-якого іншого компонента, що входить до складу препарату.
Спосіб застосування
Лікування оперізувального герпесу
Дорослим призначати по 1000 мг (дві таблетки) препарату 3 рази на добу протягом 7-ми днів.

Лікування інфекцій, спричинених вірусом простого герпесу
Хворі з нормальним імунітетом (дорослі): 500 мг (одна таблетка) препарату 2 рази на добу.

У випадках виникнення рецидивів лікування повинно тривати 3 або 5 днів. При первинному перебігові, який може бути більш важким, лікування необхідно продовжити з 5-ти до 10-ти днів. Лікування слід починати якомога раніше. Для рецидивів форм інфекцій, викликаних вірусом простого герпесу, ідеальним було б застосування препарату у продромальному періоді або одразу ж після появи перших симптомів. Валацикловір може попередити розвиток уражень при рецидивах інфекцій, викликаних вірусом простого герпесу, за умови початку лікування одразу ж після появи перших симптомів захворювання.

В якості альтернативи, для лікування лабіального герпесу (губної лихоманки) ефективною дозою валацикловира є 2000мг (4 таблетки) 2 рази на добу протягом одного дня. Другу дозу слід застосувати приблизно через 12 годин (не раніше ніж через 6 годин) після першої дози. При такому режимі дозування термін лікування повинен тривати не більше одного дня, оскільки тривале застосування не збільшує клінічну ефективність лікування. Лікування слід починати при появі перших ранніх симптомів лабіального герпесу (відчуття пощипування, свербіж або печіння в ділянці губ).

Превентивне лікування (супресія) рецидивів інфекцій, спричинених вірусом простого герпесу
Рекомендоване дозування:

хворим з нормальним імунітетом (дорослі) призначати 500 мг (одна таблетка) препарату 1 раз на добу;
хворим з імунодефіцитом (дорослі) призначати дозу 500 мг (одна таблетка) 2 рази на добу.
Зменшення передачі вірусу генітального герпесу
Дорослим гетеросексуалів з нормальним імунітетом, які мають 9 або менше загострень на рік, валацикловір призначати інфікованому партнеру у дозі 500 мг 1 раз на добу.

Даних про зменшення передачі вірусу генітального герпесу в інших популяціях хворих немає.

Профілактика цитомегаловірусної інфекції та захворювання
Дорослі та діти старше 12-ти років: валацикловир призначати в дозі 2000мг (4 таблетки) 4 рази на добу якомога раніше після трансплантації. При нирковій недостатності дози слід зменшувати. Тривалість лікування становить звичайно 90 днів, але може бути продовжена для пацієнтів з високим ступенем ризику.
Особливості застосування
Вагітні
Валацикловір при лікуванні вагітних можна застосовувати тільки коли потенційна користь від лікування матері перевищує можливий ризик для плоду.

Призначати валацикловир жінкам в період грудного вигодовування слід з обережністю, тільки в випадках клінічної необхідності.

Дані про наявність впливу валацикловіру на фертильність відсутні, але клінічно це не підтверджено. Однак є інформація, що після 6-ти місяців щоденного застосування ацикловіру в дозі від 400 мг до 1-го г змін в кількості, морфології і рухливості сперматозоїдів не спостерігалося.

Діти
Застосовувати препарат дітям віком від 12-ти років.

Водії
На даний момент повідомлень про здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами немає. Фармакологія валацикловира не дає підстав очікувати будь-якого негативного впливу. Однак при оцінці здатності пацієнта керувати автомобілем та іншими механізмами слід враховувати його клінічний стан і профіль побічних ефектів валацикловира.
Передозування
Симптоми
Можливі нудота, блювання, розвиток гострої ниркової недостатності, неврологічних симптомів (включаючи сплутаність свідомості, галюцинації, ажитації, зниження розумових здібностей і кому). Більшість з описаних симптомів є наслідками недостатнього зниження дози у пацієнтів з порушеннями функції нирок і пацієнтів похилого віку. Необхідно дотримуватися обережності при встановленні дози.

Лікування
Пацієнти повинні перебувати під наглядом для виявлення ознак токсичної дії. Гемодіаліз значно прискорює елімінацію ацикловіру з крові та може вважатися оптимальним методом лікування в разі симптоматичної передозування.
Побічні ефекти
Найбільш поширеними побічними реакціями лікарського засобу є головний біль і нудота. Серед більш серйозних побічних реакцій вказані повідомлення про тромботической тромбоцитопенічна пурпура / гемолітичний уремічний синдром, гострої ниркової недостатності та неврологічних порушеннях.
Термін придатності
2 роки.
Умови зберігання
В оригінальній упаковці при температурі не вище 25 ºС. Зберігати у недоступному для дітей місці.
Упаковка
По 10 таблеток у блістері. 1 або 5 блістерів у пачці.
Категорія відпуску
За рецептом.

Характеристики
Производитель Киевмедпрепарат
Страна производителя Украина
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Вальтровир таблетки п/о 0,5 грамм блистер № 50