Линезолидин раствор д/инф. 2мг/мл 300мл в/уп

615,00 ₴
В наличии
SKU
116337

Інструкція
Склад
діюча речовина: linezolid;

1 мл розчину містить лінезоліду 2 мг;

допоміжні речовини: натрію цитрат, кислота лимонна безводна, глюкози моногідрат, вода для ін’єкцій.
Лікарська форма
Розчин для інфузій.

Основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна або жовтуватого кольору рідина.
Фармакотерапевтична група
Антибактеріальні засоби для системного застосування.

Код АТС
J Засоби для лікування інфекцій

J01 Антибактеріальні засоби

J01X Інші антибактеріальні засоби

J01XX Інші антибактеріальні засоби

J01XX08 Лінезолід
Лінезолідін призначається для лікування інфекцій, спричинених чутливими штамами анаеробних або аеробних грампозитивних мікроорганізмів, включаючи інфекції, що супроводжуються бактеріємією, такі як:

госпітальна пневмонія;
негоспітальна пневмонія;
ускладнені інфекції шкіри та її структур, особливо інфекції на тлі діабетичної стопи без супутнього остеомієліту, викликані Staphylococcus aureus (метицилін і метіціллінрезістентних ізолятів), Streptococcus pyogenes або Streptococcus agalactiae;
неускладнені інфекції шкіри та її структур, викликані Staphylococcus aureus (тільки метицилін ізолятів) або Streptococcus pyogenes;
інфекції, викликані ентерококами, включаючи резистентні до ванкоміцину штами Enterococcus faecium та faecalis.
Якщо збудники інфекції включають грамнегативні мікроорганізми, клінічно показане призначення комбінованої терапії.

Склад
діюча речовина: linezolid;

1 мл розчину містить лінезолід 2 мг;

допоміжні речовини: натрію цитрат, кислота лимонна безводна, глюкози моногідрат, вода для ін'єкцій.

Лінезолідін є синтетичним антибактеріальним засобом, який відноситься до нового класу протимікробних препаратів - оксазолідінонов. In vitro активний проти аеробних грампозитивних, грамнегативних бактерій та анаеробних мікроорганізмів.
Протипоказання
Відома гіперчутливість до лінезоліду або будь-якого іншого компоненту препарату. Лінезолідін не слід пріманять пацієнтам, які приймають будь-які препарати, що пригнічують моноаміноксидази А і В (наприклад фенелзин, ізокарбоксазід, селегілін, моклобемід), або протягом двох тижнів після прийому таких препаратів.

За винятком випадків, коли є можливість ретельного спостереження та моніторингу артеріального тиску, Лінезолідін не слід призначати пацієнтам з такими супутніми клінічними станами або супутнім прийомом нижчезазначених препаратів:

неконтрольована артеріальна гіпертензія, феохромоцитома, карциноїд, тиреотоксикоз, біполярна депресія, шізоаффектівное розлад, гострі епізоди запаморочення;
інгібітори зворотного захоплення серотоніну, трициклічні антидепресанти, агоністи 5-НТ 1 рецепторів серотоніну (тріптани), прямі та непрямі симпатоміметики (включаючи адренергічні бронходилататори, псевдоефедрин, фенілпропаноламін), вазопресори (адреналін, норадреналін), допамінергічні з'єднання (допамін, добутамін), петидин або буспирон.
Спосіб застосування та дози
Пацієнти, лікування яких було розпочато з призначення Лінезолідіна в розчині для внутрішньовенних інфузій, можуть бути переведені на лікування препаратами лінезоліду в формі для перорального застосування. В такому випадку підбір дози не потрібна, оскільки біодоступність лінезоліду при прийомі всередину становить майже 100%.

Вказівки щодо застосування. Не застосовувати препарат упаковки, цілісність в яких порушена.

Інфузія здійснюється протягом 30-120 хвилин.

При одночасному введенні препарату Лінезолідін для внутрішньовенних ін'єкцій з іншими ліками кожен препарат слід вводити окремо, відповідно до рекомендованої дозою і способом застосування кожного лікарського засобу.

При використанні однієї внутрішньовенної системи для послідовного введення декількох препаратів цю систему до і після введення препарату Лінезолідін для внутрішньовенних інфузій слід промити інфузійних розчином, сумісним з Лінезолідіном і з іншим препаратом, який вводиться через цю систему.

Сумісні розчини для інфузій 0,9% розчин натрію хлориду для ін'єкцій, 5% розчином глюкози для ін'єкцій, розчин Рінгера лактатний для ін'єкцій.
Особливості застосування
Застосування в період вагітності або годування груддю
Застосування в період вагітності. Немає адекватних даних щодо застосування препарату Лінезолідін вагітним жінкам. Результати досліджень на тваринах продемонстрували наявність репродуктивної токсичності. Існує потенційний ризик для людини. Лінезолідін не слід приймати в період вагітності, крім випадків, коли очікувана користь перевищує потенційний ризик.

Застосування в період годування груддю. Результати досліджень на тваринах показали, що лінезолід і його метаболіти можуть проникати в грудне молоко. Тому слід припинити годування груддю під час лікування препаратом.

Діти
Застосовувати з перших днів життя.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами
Необхідно попереджати пацієнтів про можливості розвитку запаморочення або симптомів порушення зору (див. Розділ «Особливі заходи безпеки» та «Побічні реакції») під час прийому лінезоліду та рекомендувати їм не керувати автомобілем і не працювати з іншими механізмами у разі виникнення зазначених симптомів.
Передозування
Специфічного антидоту немає.

Не було зареєстровано випадків передозування.

У разі передозування показане симптоматичне лікування з проведенням заходів з підтримки рівня клубочкової фільтрації. Близько 30% прийнятої дози препарату виводиться протягом 3 годин гемодіалізу, але немає даних щодо виведення лінезоліду під час процедур перитонеального діалізу або гемоперфузія. Два первинних метаболіти лінезоліду також виводяться шляхом гемодіалізу.
Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій
Антибіотики.

Азтреонам. Фармакокінетика лінезоліду або азтреонаму не змінюється при одночасному застосуванні цих препаратів.

Гентаміцин. Фармакокінетика лінезоліду або гентаміцину не змінюється при одночасному застосуванні цих препаратів.

Антиоксиданти.

При одночасному застосуванні з вітаміном С або вітаміном Е проводити корекцію дози лінезоліду не рекомендується.
Умови зберігання
Зберігати при температурі не вище 25 °C в оригінальній упаковці до використання. Не зберігати в холодильнику і не заморожувати. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 3 роки.

Характеристики
Производитель Артериум
Страна производителя Україна
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Линезолидин раствор д/инф. 2мг/мл 300мл в/уп