Ланотан т гл.капли раствор 2.5мл

598,60 ₴
В наличии
SKU
116195

Інструкція
Склад
діючі речовини: latanoprost, tіmоlоl; 1 мл препарату містить латанопросту 0,05 мг, тимололу малеату в перерахуванні на тимолол 100 % речовину 5 мг;

допоміжні речовини: бензалконію хлорид; натрію дигідрофосфат, моногідрат; натрію гідрофосфат безводний; натрію хлорид; вода для ін’єкцій.
Лікарська форма
Краплі очні, розчин.

Основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна рідина.
Фармакотерапевтична група
Протиглаукомні препарати та міотичні засоби. Бета-блокуючі агенти. Тимолол, комбінації.

Код АТС
S Засоби для лікування захворювань органів чуття

S01 Препарати для лікування захворювань очей

S01E Протиглаукомні препарати і міотичні засоби

S01ED Блокатори бета-адренорецепторів

S01ED51 Тимолол, комбінації
Фармакологічні властивості
Фармакодинаміка. до складу препарату Ланотан т входять дві діючі речовини: латанопрост і тимололу малеат. обидва компонента знижують підвищений внутрішньоочний тиск шляхом різних механізмів дії, що призводить до більш вираженого зниження внутрішньоочного тиску у порівнянні з монотерапією кожним з них. латанопрост, аналог простагландину f2α, є селективним агоністом простагландинових fp-рецепторів, знижує внутрішньоочний тиск шляхом посилення відтоку водянистої вологи. основний механізм дії полягає в підвищенні увеосклерального відтоку. крім того, повідомлялося про злегка посиленому відтоку (зниження опору відтоку в трабекулі) у чоловіків. латанопрост не робить істотного впливу на продукцію водянистої вологи та на гематоводний бар'єр або внутрішньоочну циркуляцію крові. латанопрост НЕ індукував витікання флуоресцеїну в задньому сегменті очей у пацієнтів з артифакією протягом короткого курсу лікування.

Тимолол є блокатором β 1 - і β 2 -адренергических рецепторів, не робить значимого прямого симпатоміметичної дії, прямого депресивного впливу на міокард і мембраностабілізуючої активності. Тимолол знижує внутрішньоочний тиск шляхом зниження утворення водянистої вологи в цилиарном епітелії. Точний механізм дії не встановлено, однак найбільш імовірним є інгібування посиленого синтезу АМФ, викликане ендогенної стимуляцією адренергічних β-рецепторів. Тимолол не робить значного впливу на проникність гематоводного бар'єру щодо білків плазми крові. У тварин тимолол не впливав на місцевий кровотік очі після тривалого застосування.

Існуючі дані свідчать, що застосування препарату ввечері може бути ефективніше по відношенню до зниження внутрішньоочного тиску, ніж при застосуванні вранці. Однак при розгляді рекомендацій щодо застосування препарату вранці або ввечері слід враховувати спосіб життя пацієнта і його згоду.

Необхідно пам'ятати, що при недостатній ефективності комбінованого препарату може бути ефективним призначення окремо тимолола 2 рази на добу і латанопроста 1 раз на добу. Початок дії препарату Ланотан Т настає протягом 1 год, максимальний ефект триває від 6 до 8 год. Ефект адекватного зниження внутрішньоочного тиску триває до 24 год при тривалому лікуванні.

Фармакокінетика. Латанопрост є пропрепаратом изопропилового ефіру, який по суті неактивний, але після гідролізу ефірами в рогівці стає біологічно активний кислотою латанопроста. Неактивний латанопрост добре абсорбується через рогівку, гидролизируется протягом проходження через рогівку. C max водянистої вологи (приблизно 15-30 нг / мл) досягається приблизно через 2 години після місцевого застосування латанопроста як монотерапії. Розподіляється головним чином в передньому сегменті ока, кон'юнктиві та століттях. Кліренс з плазми крові кислоти латанопроста становить 0,40 л / год / кг; обсяг розподілу незначний - 0,16 л/кг маси тіла, що обумовлює швидкий T ½ з плазми крові (17 хв). Після місцевого застосування в офтальмології системна біодоступність латанопроста становить 45%. Кислота латанопроста зв'язується з білками плазми крові на 87%.

Метаболізм кислоти латанопроста в оці практично відсутня. Основний метаболізм відбувається в печінці. Головні метаболіти (1,2-Дінор і 1,2,3,4-тетранор) не володіють або володіють тільки слабкою біологічною активністю і виводяться переважно з сечею.

C max тимолола в рідкої вологи досягається приблизно через 1 год після місцевого застосування очних крапель. Частина дози абсорбується системно; C max в плазмі крові становить 1 нг / мл і досягається через 10-20 хв після місцевого застосування 1 краплі в кожне око 1 раз на добу (300 мкг/добу). T ½ тимолола з плазми крові становить приблизно 6 год. Тимолол екстенсивно метаболізується в печінці. Метаболіти виводяться із сечею у вигляді незміненого тимололу.

Фармакологічних взаємодій між латанопростом і тимололом не відзначено.
Показання
Зниження внутрішньоочного тиску у пацієнтів з відкритокутовою глаукомою і підвищеним внутрішньоочним тиском, при недостатній відповіді на лікування блокаторами β-адренорецепторів або аналогами простагландину місцевої дії.
Застосування
Дорослі, включаючи пацієнтів літнього віку. рекомендована доза - 1 крапля в око (очі) 1 раз на добу. якщо доза пропущена, лікування слід продовжувати, застосовуючи наступну заплановану дозу. доза не повинна перевищувати 1 краплю в око (очі) 1 раз на добу, оскільки при більш частому застосуванні латанопроста відзначено зменшення ефекту зниження внутрішньоочного тиску.

Якщо пацієнту призначено більше одного офтальмологічного лікарського засобу, препарати слід застосовувати як мінімум з 5-хвилинним інтервалом.

Контактні лінзи слід зняти перед закапуванням препарату і надіти не раніше ніж через 15 хв.
Протипоказання
Гіперчутливість до діючої речовини або будь-якого іншого компоненту препарату; захворювання респіраторного тракту, включаючи ба (в тому числі в анамнезі), тяжкі ХОЗЛ; синусова брадикардія, av-блокада ii або iii ступеня, серцева недостатность, кардіогенний шок.
Побічні ефекти
При застосуванні латанопроста більшість побічних ефектів виникає з боку органу зору. у 16-33% пацієнтів виникало посилення пігментації райдужної оболонки, яке може бути постійним. інші побічні ефекти, як правило, короткочасні та є дозозалежними.

При застосуванні тимололу найсерйозніші побічні ефекти є системними, включаючи брадикардію, аритмію, застійну серцеву недостатність, бронхоспазм і алергічні реакції.

Побічні ефекти згруповані в залежності від частоти виникнення: дуже часто (≥1 / 10); часто (≥1 / 100, 1/10); нечасто (≥1 / 1000, 1/100); рідко (≥1 / 10 000, 1/1000) і дуже рідко (1/10 000).

З боку нервової системи: нечасто - головний біль.

З боку органу зору: дуже часто - посилення пігментації райдужної оболонки; часто - подразнення очей (включаючи печіння, запалення і свербіж), біль в очах; нечасто - почервоніння очей, кон'юнктивіт, нечіткість зору, посилення сльозовиділення, блефарит, порушення стану рогівки.

З боку шкіри: нечасто - висипання на шкірі, свербіж.

Побічні ефекти, специфічні для латанопроста

З боку нервової системи: запаморочення.

З боку органу зору: зміни століття і Пушкова волосся (збільшення довжини, товщини, кількості та посилення пігментації), плямиста епітеліальна ерозія, періорбітальний набряк, ірит / увеїт, макулярної набряк (у пацієнтів з афакією, артифакією і відривом задньої капсули кришталика або у пацієнтів з відомими факторами ризику розвитку макулярного набряку), сухість слизової оболонки очей, кератит, набряк рогівки та ерозії, неправильний напрямок росту вій іноді призводить до подразнення очей.

З боку серця: погіршення перебігу стенокардії, посилене серцебиття.

З боку дихальної системи: БА, загострення БА, задишка.

З боку шкіри: потемніння шкіри повік.

З боку кістково-м'язової системи: біль у м'язах / кістках.

Порушення загального стану: біль в грудній клітці.

Побічні ефекти, специфічні для тимолола

З боку імунної системи: ознаки та симптоми системної алергічної реакції, включаючи анафілаксію, ангіоневротичний набряк, кропив'янку, локалізовані та генералізовані висипання.

З боку психіки: депресія, погіршення пам'яті, зниження лібідо, безсоння, кошмарні сновидіння.

З боку нервової системи: сонливість, парестезія, ішемія головного мозку, інсульт, збільшення ознак і симптомів міастенії gravis, запаморочення.

З боку органу зору: ознаки та симптоми подразнення очей, включаючи кератит, зниження чутливості рогівки та відчуття сухості в очах, порушення зору, що включають зміни рефракції (в деяких випадках через припинення застосування міотичних препаратів), диплопія, птоз, відшарування судинної оболонки ( після фільтраційної хірургії).

З боку серця: серцебиття, аритмія, брадикардія, зупинка серця, блокада серця, застійна серцева недостатність.

З боку судин: артеріальна гіпотензія, феномен Рейно, відчуття холоду в кистях і стопах.

З боку дихальної системи: бронхоспазм (переважно у пацієнтів з бронхоспастичним синдромом), задишка, кашель.

Шлунково-кишковий тракт: нудота, діарея, диспепсія, сухість у роті.

З боку шкіри: алопеція, псоріатичні висипання або загострення псоріазу.

Загальні порушення: астенія / стомлюваність, біль у грудній клітці, дзвін у вухах.
Особливі вказівки
Системні ефекти. як і інші офтальмологічні препарати для місцевого застосування, Ланотан т може абсорбуватися системно. оскільки до складу препарату входить β-адренергічні засіб тимолол, можуть виникати такі ж типи побічних реакцій з боку легеневої і серцево-судинної системи, як і при застосуванні блокаторів β-адренорецепторів системної дії. серцева недостатність повинна бути адекватно контрольованою перед початком застосування тимололу. за станом здоров'я пацієнтів з важким захворюванням серця в анамнезі слід спостерігати щодо ознак серцевої недостатності та контролювати показники пульсу. при застосуванні тимололу малеату повідомлялося про реакції з боку респіраторної системи та серця, включаючи смерть в результаті бронхоспазму у пацієнтів з ба і рідко - летальний результат внаслідок серцевої недостатності.

Блокатори β-адренорецепторів слід призначати з обережністю пацієнтам, схильним до розвитку спонтанної гіпоглікемії або пацієнтам з нестабільним на інсулінозалежний цукровий діабет, оскільки блокатори β-блокатори можуть маскувати ознаки гострої гіпоглікемії і викликати погіршення стану при стенокардії Принцметала, тяжких порушеннях кровообігу (центральних і периферичних), гіпотензії. Блокатори β-блокатори можуть маскувати симптоми гіпертиреозу.

Анафілактичні реакції. При прийомі блокаторів β-адренорецепторів у пацієнтів з тяжкою анафилактической реакцією на численні алергени в анамнезі або зі схильністю до такої реакції в анамнезі може бути відсутнім відповідь на введення адреналіну в звичайних дозах.

Супутня терапія. Вплив на внутрішньоочний тиск або відомі ефекти системної блокади β-блокатори можуть посилюватися при одночасному застосуванні препарату Ланотан Т у пацієнтів, які вже застосовують перорально блокатори β-адренорецепторів. Застосування двох блокаторів β-адренорецепторів або двох простагландинів місцевого дії не рекомендовано.

Вплив на орган зору. Латанопрост може поступово збільшувати кількість коричневого пігменту в райдужній оболонці. Цей ефект в основному відзначений у пацієнтів зі змішаним кольором райдужної оболонки, наприклад зелено-коричневим, жовто-коричневим або синьо / зелено-коричневим, і виникає в зв'язку з підвищеним вмістом меланіну в стромальних меланоцитах райдужної оболонки ока. Характерно, що пігментація коричневого кольору навколо зіниці хворого ока поширюється концентрично в напрямку до периферії, проте неушкоджена райдужна оболонка або її частина можуть бути пофарбовані інтенсивніше в коричневий колір. У пацієнтів з синіми, сірими або коричневими очима такі зміни виявлялися рідко. Зміна кольору райдужної оболонки ока відбувається повільно і може не помічатися протягом декількох місяців або років; ця зміна не викликає виникнення симптомів або розвитку патологічних змін. Подальшого посилення фарбування райдужної оболонки в коричневий колір після припинення лікування не відзначено, однак дані зміни кольору можуть бути перманентного характеру.

Лікування не впливає на невуси або плями райдужної оболонки.

Накопичення пігменту в трабекулярної сітчастої системі або в іншому місці передньої камери ока не виявлено, однак пацієнтів слід оглядати регулярно і, в залежності від клінічної картини, лікування необхідно припинити при посиленні пігментації райдужної оболонки.

Перед призначенням лікування пацієнта слід інформувати про можливість зміни кольору очей. При лікуванні одного ока може виникнути перманентна гетерохромія.

Немає підтвердженого досвіду застосування латанопроста при запальної, хронічної закритокутовою або вродженій глаукомі, при відкритокутовій глаукомі у пацієнтів з артифакією і при пігментного глаукомі.

Латанопрост не впливає або впливає незначно на зіницю, проте немає підтвердженого досвіду застосування при гострій закритокутовій глаукомі. Тому до отримання достатнього досвіду застосування при таких станах призначають латанопрост з обережністю.

Слід призначати з обережністю пацієнтам з афакією, артифакією і відривом задньої капсули кришталика або відомими факторами ризику розвитку макулярного набряку (повідомлялося про розвиток макулярного набряку, включаючи кістозний макулярної набряк, при застосуванні латанопроста у таких пацієнтів).

Про відшарування судинної оболонки ока повідомлялося при призначенні водних супрессантов (наприклад тимолол, ацетазоламід) після процедур фільтрації.

Контактні лінзи можуть абсорбувати бензалконіюхлорид, що входить до складу препарату, тому їх слід зняти перед закапуванням препарату і можна надіти знову через 15 хв.

Повідомлялося про те, що бензалконіюхлорид викликає точковий кератит і / або токсичну виразкову кератопатію, може викликати подразнення очей. Необхідний постійний моніторинг при частому і тривалому застосуванні препарату у пацієнтів з сухістю слизової оболонки очей або при станах, що супроводжуються ураженням рогівки.

Застосування в період вагітності та годування груддю. Препарат не слід застосовувати в період вагітності та годування груддю.

Діти. Безпека і ефективність застосування препарату у дітей не встановлені, тому Ланотан Т не застосовують під педіатричній практиці.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Закопування очних крапель може викликати короткочасне порушення зору. До тих пір, поки зір не нормалізується, не слід керувати транспортними засобами або працювати з іншими механізмами.
Взаємодії
Повідомлялося про парадоксальне підвищення внутрішньоочного тиску після одночасного застосування двох препаратів-аналогів простагландину. тому застосування двох або більше простагландинів, аналогів простагландину або похідних простагландину не рекомендоване.

Вплив на внутрішньоочний тиск або відомі ефекти системної блокади β-блокатори можуть посилюватися при одночасному використанні Ланотану Т пацієнтам, які вже застосовують перорально блокатори β-адренорецепторів. Застосовувати два блокатора β-адренорецепторів або два простагландину місцевого дії не рекомендовано.

Рідко повідомлялося про розвиток мідріазу, коли тимолол застосовували одночасно з адреналіном.

Існує можливість додаткових ефектів, що призводять до розвитку артеріальної гіпотензії і / або вираженої брадикардії, коли тимолол в формі очних крапель призначають одночасно з пероральним прийомом блокаторів кальцієвих каналів, гуанетидином, антиаритмічними препаратами, глікозидами наперстянки або парасимпатоміметики.

Реакція, що супроводжується АГ при раптовій відміні клонідину, може посилюватися при застосуванні блокаторів β-адренорецепторів.

Блокатори β-блокатори можуть посилювати гіпоглікемічний ефект антидіабетичних препаратів. Прийом блокаторів β-адренорецепторів може маскувати ознаки та симптоми гіпоглікемії.
Передозування
Симптоми при передозуванні тимололу: брадикардія, артеріальна гіпотензія, бронхоспазм, зупинка серця. при виникненні симптомів проводять симптоматичну і підтримуючу терапію. в дослідженнях показано, що тимолол не виводиться повністю при діалізі.

Крім роздратування очей і гіперемії кон'юнктиви, інших побічних ефектів при передозуванні латанопросту не відзначено.

Якщо препарат випадково прийнятий всередину, проводять промивання шлунка, призначають симптоматичне лікування.
Умови зберігання
В захищеному від світла місці при температурі 2-8 °C. відкритий флакон зберігати при температурі 15-25 °C, використовувати протягом 4 тижнів.

Характеристики
Производитель Фармак
Страна производителя Україна
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Ланотан т гл.капли раствор 2.5мл