Ламитрил таблетки 100 мг фл. № 60

1107,00 ₴
В наличии
SKU
72835

Торгівельна назва Ламітрил
Діючі речовини Ламотриджин
Кількість діючої речовини 100 мг
Код АТС
N Препарати для лікування захворювань нервової системи

N03 Протиепілептичні засоби

N03A Протиепілептичні засоби

N03AX Інші протиепілептичні засоби

N03AX09 Ламотригін
Таблетки Ламітрил показані при:

Епілепсії. Дорослі та діти з 12 років: монотерапія та додаткова терапія епілепсії, зокрема парціальних і генералізованих нападів, включаючи тоніко-клонічні напади, а також напади, пов'язані з синдромом Леннокса-Гасто. Діти з 2 до 12 років: додаткова терапія епілепсії, зокрема парціальних і генералізованих нападів, включаючи тоніко-клонічні напади, а також напади, пов'язані із синдромом Леннокса-Гасто.
Біполярному розладі (дорослі). Для запобігання фазам емоційних порушень у хворих біполярним розладом, переважно попереджаючи депресивні епізоди.
Склад
Діюча речовина: ламотриджин (lamotrigine); Таблетки по 25 мг: 1 таблетка містить ламотриджину 25 мг;
Допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, лактоза, натрію крохмалю (тип А), повідон, магнію стеарат.
Таблетки по 100 мг: 1 таблетка містить ламотриджину 100 мг;
Допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, лактоза, натрію крохмалю (тип А), повідон, магнію стеарат, барвник жовтий захід FCF (Е 110).
Таблетки по 150 мг: 1 таблетка містить ламотриджину 150 мг;
Допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, лактоза, натрію крохмалю (тип А), повідон, магнію стеарат, барвник заліза оксид жовтий (Е 172).
Протипоказання
Препарат протипоказаний пацієнтам з відомою гіперчутливістю до ламотриджину або будь-якого іншого компоненту препарату.
Спосіб застосування
Таблетки слід ковтати, не розжовуючи та не ламаючи.

Якщо призначена доза препарату, наприклад, для застосування дітям (тільки епілепсія) або пацієнтам з порушенням функції печінки не відповідає кількості діючої речовини в цілих таблетках, необхідно призначити дозу, яка відповідає меншій кількості цілих таблеток.
Особливості застосування
Вагітні

Препарат можна призначати в період вагітності тільки в разі, якщо очікувана користь для матері перевищує можливий ризик для плоду.

Діти
Відсутня достатня інформація щодо застосування препарату для лікування дітей до 2 років, хворих на епілепсію, тому застосовувати препарат не рекомендується цій віковій категорії.

Водії
Протипоказано до з'ясування індивідуальної реакції на препарат.
Передозування
Є повідомлення про випадки гострого передозування (при прийомі доз, які в 10-20 разів перевищували максимальні терапевтичні дози), включаючи летальні випадки. Симптомами передозування були атаксія, ністагм, порушення свідомості, великі епілептичні напади та кома. Також у пацієнтів з передозуванням спостерігали подовження інтервалу QRS на електрокардіограмі (затримка внутрішньошлуночковіпровідності).

У разі передозування пацієнт повинен бути госпіталізований для проведення відповідної підтримуючої терапії. Терапія повинна бути спрямована на зниження абсорбції (активоване вугілля), подальша терапія повинна бути симптоматичною. Немає досвіду застосування гемодіалізу в якості терапії при передозуванні.
Побічні ефекти
Порушення з боку крові та лімфатичної системи: гематологічні відхилення (які включають нейтропенію, лейкопенію, анемію, тромбоцитопенію, панцитопению, апластичну анемію та агранулоцитоз).
Порушення з боку імунної системи: синдром гіперчутливості (включаючи такі симптоми як лихоманка, лімфаденопатія, набряк обличчя, зміни крові та порушення функції печінки, дисемінованого внутрішньосудинного згортання крові та поліорганної недостатності).
Психічні порушення: агресивність, дратівливість.
Порушення з боку нервової системи: головний біль, сонливість, безсоння, запаморочення, тремор.
Порушення з боку органів зору: диплопія, пелена перед очима.
Порушення з боку шлунково-кишкового тракту: нудота, блювання, діарея, сухість у роті.
Порушення з боку шкіри та підшкірної клітковини: шкірні висипання, алопеція.
Порушення з боку опорно-рухової системи та сполучної тканини: атралгии.

Взаємодія
Дослідження взаємодій проводили тільки у дорослих.

У дослідженні за участю 10 чоловіків-добровольців, які приймали рифампіцин, збільшувався рівень виведення та зменшувався період напіввиведення ламотриджину внаслідок індукції печінкових ферментів, відповідальних за глюкуронізацію. У пацієнтів, які отримують супутню терапію рифампіцином, слід застосовувати режим лікування, рекомендований для лікування ламотриджином і відповідними індукторами глюкуронізації.

За даними досліджень проведених на здорових добровольцях, лопінавір / ритонавір приблизно вдвічі знижують плазмову концентрацію ламотриджину шляхом індукції глюкуронізації. Для лікування пацієнтів, які вже застосовують лопінавір / ритонавір, слід дотримуватися режиму терапії, рекомендованого при застосуванні ламотриджину та індукторів глюкуронізації.
Умови зберігання
Зберігати в недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °C, в оригінальній упаковці.

Форма випуску таблетки для внутрішнього застосування

Кількість в упаковці 60 таблеток
Первинна упаковка флакон
Спосіб застосування Орально
Взаємодія з їжею Не має значення
Ринковий статус Брендований дженерик
Умови відпуску За рецептом

Термін придатності - 5 років.

Характеристики
Производитель Pharmascience
Страна производителя Канада
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Ламитрил таблетки 100 мг фл. № 60