Квадевит таблетки п/пл.об. № 60

246,00 ₴
В наличии
SKU
114993

Інструкція 
Склад
діючі речовини:

1 таблетка містить: вітаміну А 2500 МО, вітаміну Е 3 мг, вітаміну В1 2,5 мг, вітаміну В2 2,5 мг, вітаміну В6 2 мг, фолієвої кислоти 0,1 мг, рутину 10 мг, нікотинаміду 20 мг, вітаміну С 75 мг,
вітаміну В12 10 мкг, L-Глутамінової кислоти 50 мг, DL-Метіоніну 50 мг, кальцію D-пантотенату 5 мг, фітину 30 мг, калію 10,5 мг, міді 0,4 мг;
допоміжні речовини: натрію кроскармелоза, маніт (Е 421), магнію стеарат;

оболонка: суміш для плівкового покриття Opadry AMB II White: спирт полівініловий частково гідролізований, тальк, титану діоксид (Е 171), гліцерол монокапрілокапрат, натрію лаурилсульфат; суміш для плівкового покриття Opadry II Yellow: полідекстроза, тальк, хіноліновий жовтий алюмінієвий лак (Е 104), гіпромелоза, мальтодекстрин, тригліцериди середнього ланцюга, титану діоксид (Е 171).
Лікарська форма
Таблетки, вкриті плівковою оболонкою

Основні фізико-хімічні властивості: таблетки круглої форми з двоопуклою поверхнею, вкриті плівковою оболонкою жовтого кольору. Мають характерний запах.
Фармакотерапевтична група
Полівітамінні препарати з іншими добавками.

Код АТС
A Препарати, що впливають на травну систему і обмін речовин

A11 Вітаміни

A11A Полівітаміни з добавками

A11AB Полівітамінні препарати з іншими добавками
Фармакологічні властивості
Вітамін а (ретинолу ацетат) грає ключову роль в синтезі білків-ферментів і структурних компонентів тканин, необхідний для формування епітеліальних клітин, кісток і синтезу родопсину, підтримує поділ імунокомпетентних клітин, нормальний синтез імуноглобулінів та інших факторів захисту від інфекцій.

Вітамін Е (α-токоферолу ацетат) є фізіологічним антиоксидантом, що захищає клітинні мембрани від пошкодження, стимулює синтез гема та багатьох білків.

Вітамін В 1 (тіаміну гідрохлорид) - важливий кофермент у метаболізмі вуглеводів, бере участь у функціонуванні нервової системи.

Вітамін В 2 (рибофлавін) входить до складу флавинових коферментів - ФМН і флавінаденіндінуклеотіда, які беруть участь в окисно-відновних реакціях, і є каталізатором процесів клітинного дихання.

Вітамін В 6 (піридоксину гідрохлорид) грає важливу роль в метаболізмі амінокислот, нейротрансмітерів і гемоглобіну.

Вітамін В 12 (ціанокобаламін) є фактором росту, необхідний для нормального перебігу процесів кровотворення і дозрівання еритроцитів, бере участь в синтезі амінокислот, нуклеїнових кислот і мієліну.

Нікотинамід - компонент кофактора NAD (H) і NADP (H), частина фактора толерантності до глюкози, бере участь в процесах тканинного дихання, вуглеводного та ліпідного обмінів.

Кислота фолієва необхідна для нормального утворення клітин крові; разом з вітаміном В 12 стимулює еритропоез, бере участь в синтезі амінокислот, нуклеїнових кислот, в обміні холіну.

Вітамін С (кислота аскорбінова) бере участь в окисно-відновних процесах, необхідний для росту та формування кісток, шкіри, зубів, ендотелію капілярів і нормального функціонування нервової та імунної систем.

Рутин знижує проникність і ламкість капілярів, бере участь в окисно-відновних процесах, пригнічує дію гіалуронідази.

Кальцію D-пантотенат входить до складу коферменту А, необхідний для нормального функціонування циклу трикарбонових кислот, синтезу АТФ, продукування гормонів та антитіл, синтезу ацетилхоліну, засвоєння з кишечника іонів калію, глюкози, вітаміну Е.

Мідь - есенціальний мікроелемент - бере активну участь в обміні заліза, синтезі гемоглобіну, дозріванні ретикулоцитів, анаболічних процесах.

Калій бере участь в електролітному обміні, проведенні нервових імпульсів.

Фітин - складна органічна сполука фосфору, що містить суміш кальцієвих і магнієвих солей інозітфосфорних кислот; стимулює кровотворення, посилює ріст і розвиток кісткової тканини, покращує функцію нервової системи.

Кислота глутамінова приймає участь в метаболічних процесах, сприяє знешкодженню та виділенню аміаку, стимулює передачу збудження в синапсах ЦНС.

Метіонін відноситься до незамінних амінокислот, необхідний для росту і азотистого рівноваги організму, бере участь в процесах переметилювання і транссульфірованія, попереджає жирову інфільтрацію клітин печінки.

Вітаміни та мікроелементи знаходяться в квадевіт в фізіологічних, збалансованих дозах, які відповідають потребам організму людини.

Фармакокінетика препарату не вивчалася.
Показання
Препарат показаний як профілактичний і лікувальний засіб:

при розумової та фізичної навантаженні;
при гіповітамінозі, підвищеній потребі організму у вітамінах та мікроелементах внаслідок незбалансованого харчування, дотримання спеціальної дієти, шлунково-кишкових розладах;
в період одужання після перенесених важких захворювань, операцій, травм і стресових ситуацій;
для підвищення загальної резистентності організму і профілактики інфекційних захворювань в період епідемій (таких як, наприклад, грип);
для стимуляції загоєння ран, опіків;
з метою зниження токсичності та зменшення вираженості побічної дії при терапії антибіотиками, під час і після проведення хіміотерапії;
в комплексному лікуванні атеросклерозу, порушень мозкового кровообігу і серцево-судинної недостатності.
Застосування
Препарат застосовують внутрішньо після їди.

З профілактичною метою Квадевіт призначають дорослим і дітям у віці старше 14 років по 1 таблетці на добу, особам похилого віку - по 1 таблетці 2 рази на добу. Тривалість профілактичного курсу - 1-2 міс.

З лікувальною метою застосовують по 1 таблетці 3 рази на добу. Курс лікування - 3-4 тижні. Повторні курси проводять після 3-місячної перерви.

У період вагітності та годування груддю препарат застосовують виключно за призначенням лікаря. У першому триместрі - не більше 1 таблетки на добу, у ІІ та ІІІ триместр - не більше 2 таблеток на добу. У період годування груддю з профілактичною метою приймають 1 таблетку на добу, з лікувальною - 1 таблетку 2 рази на добу.
Протипоказання
Підвищена чутливість до компонентів препарату, тяжкі порушення функції нирок, подагра, гіперурикемія, нефролітіаз, еритремія, еритроцитоз, тромбоемболії, активна форма туберкульозу легенів, непереносимість фруктози, тромбофлебіт, гіпервітаміноз а й е, порушення обміну заліза або міді, тиреотоксикоз, хронічний гломерулонефрит, хронічна серцева недостатність, саркоїдоз в анамнезі, активна виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки.
Побічні ефекти
У рекомендованих дозах препарат добре переноситься і рідко викликає побічні ефекти, які, як правило, пов'язані з індивідуальною непереносимістю одного з компонентів препарату.

З боку імунної системи: в осіб з підвищеною чутливістю можливі алергічні реакції, включаючи анафілактичний шок, ангіоневротичний набряк, гіпертермію; бронхоспазм в осіб з гіперчутливістю до вітамінів А, С, групи В.

З боку шкіри та підшкірної клітковини: висипання, кропив'янка, свербіж, почервоніння шкіри.

Шлунково-кишковий тракт: диспепсичні розлади, нудота, блювання, діарея, біль в епігастрії, відрижка, запор, можливе збільшення секреції шлункового соку.

З боку нервової системи: головний біль, запаморочення, підвищена збудливість, сонливість.

Інші: можливе забарвлення сечі в жовтий колір, гіпергідроз, порушення зору.

При тривалому застосуванні препарату у високих дозах можливі подразнення слизової оболонки травного тракту, аритмії, парестезії, гіперурикемія, транзиторне підвищення активності АсАТ, ЛДГ, ЛФ, зниження толерантності до глюкози, гіперглікемія, порушення функції нирок, сухість і тріщини на долонях і ступнях, випадання волосся , себорейниє висипання.
Особливі вказівки
При застосуванні препарату необхідно дотримуватися дозу і тривалість курсу прийому.

При відсутності терапевтичного ефекту або появі небажаних реакцій слід звернутися до лікаря за консультацією щодо подальшого застосування препарату.

Можливе забарвлення сечі в жовтий колір, що є безпечним симптомом і пояснюється наявністю в препараті рибофлавіну.

Препарат з обережністю призначають при важких ураженнях печінки, виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, хворим на нефрит, хронічний панкреатит, жовчнокам'яну хворобу, при декомпенсації серцевої діяльності, ІХС, цукровому діабеті, пацієнтам з новоутвореннями (за винятком випадків, що супроводжуються мегалобластної анемією), сечокам'яною хворобою.

При застосуванні Квадевіта, як і інших полівітамінних препаратів, необхідна повноцінна білкова дієта, що сприяє кращому засвоєнню та обміну вітамінів, особливо водорозчинних.

Квадевіт не рекомендується призначати разом з іншими вітамінами та препаратами, що містять мікроелементи, зважаючи на можливу передозування останніх.

Застосування в період вагітності та годування груддю. У період вагітності та годування груддю препарат приймають тільки за рекомендацією лікаря.

Доза вітаміну А не повинна перевищувати 5000 МО для вагітних і жінок, які планують вагітність.

Не слід приймати ретинол в високих дозах (понад 10 000 МО) в період годування груддю через загрозу розвитку гіпервітамінозу А у дітей грудного віку.

Діти. Дана лікарська форма не призначена для застосування у дітей віком до 14 років.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Даних щодо впливу препарату на здатність керувати автомобілем або працювати зі складними механізмами немає.
Взаємодії
Препарат не рекомендується приймати одночасно з іншими полівітамінами, оскільки можливе передозування останніх в організмі.

Вітаміни А і Е взаємно посилюють дію і є синергистами. Ретинол зменшує вираженість протизапального дії глюкокортикоїдів. Не можна одночасно приймати з нітритами та холестираміном, оскільки вони порушують всмоктування ретинолу.

Вітамін А не можна призначати з ретиноїдами, оскільки їх комбінація токсична.

Препарати, що містять залізо, пригнічують дію вітаміну Е. Вітамін Е не можна застосовувати разом з препаратами заліза, срібла, засобами, що мають лужне середовище (натрію гідрокарбонат, трісамін і т.д.), антикоагулянтами непрямої дії (дикумарин, неодікумарін і т.д. ). Альфа-токоферолу ацетат посилює дію стероїдних та нестероїдних протизапальних препаратів (натрію диклофенак, ібупрофен, преднізолон тощо).

Вітамін С підсилює дію сульфаніламідів (ризик виникнення кристалурії), пеніциліну, підвищує всмоктування заліза, знижує ефективність гепарину та непрямих антикоагулянтів. Всмоктування вітаміну С зменшується при одночасному застосуванні з пероральними контрацептивами.

Вітамін В 6 послаблює дію леводопи, запобігає або зменшує вираженість токсичних проявів, що спостерігаються при застосуванні ізоніазиду та інших протитуберкульозних препаратів.

Тіамін, впливаючи на процеси поляризації в нервово-м'язових синапсах, може послаблювати курареподібну дію.

ПАСК, циметидин, препарати кальцію, алкоголь зменшують всмоктування вітаміну В 12.

Фолієва кислота знижує плазмові концентрації фенітоїну, з іншими протиепілептичними засобами можливе взаємне зниження клінічної ефективності.

Рибофлавін несумісний зі стрептоміцином і зменшує ефективність антибактеріальних препаратів (окситетрацикліну, доксицикліну, еритроміцину, тетрацикліну і лінкоміцину).

Трициклічніантидепресанти, іміпрамін і амітриптилін інгібують метаболізм рибофлавіну, особливо в тканинах серця.
Передозування
Про випадки передозування препарату квадевіт не повідомлялося. при передозуванні можуть виникати алергічні реакції (свербіж, гіперемія шкіри, шкірні висипання) і диспепсичні явища (нудота, блювота, діарея, біль в епігастрії), зміни з боку шкіри та волосся, порушення функції печінки, головний біль, сонливість, млявість, гіперемія обличчя , дратівливість.

Лікування: припинити прийом препарату, терапія симптоматична.
Умови зберігання
В оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °C.

Характеристики
Производитель Киевский витаминный завод
Страна производителя Україна
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Квадевит таблетки п/пл.об. № 60