Ксалатан кап. глаз. 0,005 % фл. 2,5 мл

779,00 ₴
В наличии
SKU
73496

Інструкція 
Склад
діюча речовина: латанопрост; 1 мл розчину крапель очних містить 50 мкг латанопросту;

допоміжні речовини: натрію хлорид, натрію дигідрофосфат моногідрат, натрію гідрофосфат безводний, бензалконію хлориду розчин, вода для ін’єкцій.
Лікарська форма
Краплі очні, розчин.

Основні фізико-хімічні властивості: прозорий безбарвний розчин.
Фармакотерапевтична група
Офтальмологічні препарати. Протиглаукомні препарати та міотичні засоби. Аналоги простагландинів.

Код АТС
S Засоби для лікування захворювань органів чуття

S01 Препарати для лікування захворювань очей

S01E Протиглаукомні препарати і міотичні засоби

S01EE Аналоги простагландинів

S01EE01 Латанопрост
Краплі очні «Ксалатан ®» застосовуються при наступних показаннях:

зниження підвищеного внутрішньоочного тиску у дорослих пацієнтів, включаючи пацієнтів літнього віку, з відкритокутовою глаукомою і підвищеним внутрішньоочним тиском;
зниження підвищеного внутрішньоочного тиску у пацієнтів дитячого віку з підвищеним внутрішньоочним тиском і дитячої глаукомою.
Склад
Діюча речовина - латанопрост (1 мл розчину крапель очних містить 50 мкг латанопроста).

Допоміжні речовини: натрію хлорид, натрію дигідрофосфат моногідрат, натрію гідрофосфат безводний, бензалконію хлориду розчин, вода для ін'єкцій.
Протипоказання
Відома підвищена чутливість до компонентів препарату «Ксалатан ®».
Спосіб застосування
Рекомендована доза для дорослих, в тому числі осіб похилого віку
Рекомендована терапія: по одній краплі в уражене око 1 раз на добу. Оптимальний ефект досягається при застосуванні препарату ввечері.

«Ксалатан ®» не слід застосовувати частіше, ніж 1 раз на добу, оскільки показано, що при частому застосуванні зменшується ефективність зниження внутрішньоочного тиску.

У разі пропуску дози слід продовжити лікування, прийнявши таку дозу в звичайний час.

Діти
«Ксалатан ®» можна застосовувати пацієнтам дитячого віку з таким же дозуванням, як і для дорослих.

Дані по ефективності та безпеки застосування препарату у віковій групі до одного року дуже обмежені (4 пацієнта). Відсутні доступні дані щодо застосування недоношеним немовлятам (народженим раніше 36-го тижня вагітності).

У дітей вікової групи від народження до 3-х років, які страждають головним чином на первинну вроджену глаукому, хірургічне втручання (наприклад, трабекулотомія / гоніотомія) залишається методом першої лінії.

Довгострокова безпека застосування препарату у дітей не встановлена.

Спосіб використання
Як і для будь-яких крапель очних, для зменшення можливої системної абсорбції при закапуванні рекомендується протягом однієї хвилини стискати слізний мішок в області медіального кута ока (оклюзія слізних точок). Це необхідно робити відразу ж після закапування кожної краплі.

Перед закапуванням крапель очних слід знімати контактні лінзи та встановлювати їх знову можна через 15 хвилин.

При застосуванні декількох офтальмологічних засобів місцевої дії препарати слід застосовувати з інтервалом не менше 5-ти хвилин.
Особливості застосування
Вагітні
Безпека цього лікарського засобу для застосування вагітним жінкам не встановлена. Його фармакологічна дія становить потенційний ризик для протікання вагітності, для плода або новонародженого. У зв'язку з цим «Ксалатан ®» не слід використовувати в період вагітності.

Латанопрост і його метаболіти можуть проникати в грудне молоко, тому матерям, які годують груддю, слід припинити лікування препаратом «Ксалатан ®» або призупинити годування грудьми.

Водії
«Ксалатан ®» має незначний вплив на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами. Як і застосування інших препаратів, закапування очних крапель може викликати тимчасову нечіткість зору. Поки цей ефект не пройде, пацієнтам не слід керувати транспортними засобами або працювати зі складними механізмами.
Передозування
Симптоми
Крім подразнення ока і кон'юнктивальної гіперемії, інших побічних ефектів з боку очей при передозуванні препарату «Ксалатан ®» не зафіксовано.

Лікування
У разі передозування препарату «Ксалатан ®» слід проводити симптоматичне лікування.
Побічні ефекти
Більшість небажаних явищ пов'язано з органами зору. У відкритому 5-річному дослідженні латанопростом у 33% пацієнтів було зареєстровано зміну пігментації райдужної оболонки. Інші офтальмологічні побічні ефекти зазвичай є тимчасовими та виникають після введення препарату.
Умови зберігання
Зберігати в оригінальній упаковці при температурі 2-8 °C, в недоступному для дітей місці. Після розкриття флакон зберігати при температурі не вище 25 °C і використати протягом 4-х тижнів.

Термін придатності - 3 роки.

Характеристики
Производитель Pfizer Manufacturing Belgium
Страна производителя Бельгия
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Ксалатан кап. глаз. 0,005 % фл. 2,5 мл