Крестор таблетки 5мг № 28

369,00 ₴
В наличии
SKU
115222

Інструкція
Склад
діюча речовина: розувастатин; 1 таблетка, вкрита плівковою оболонкою, містить 5 мг, 10 мг, 20 мг або 40 мг розувастатину у вигляді 5,20 мг, 10,40 мг, 20,80 мг або 41,60 мг розувастатину кальцію;

допоміжні речовини: лактоза, моногідрат; целюлоза мікрокристалічна, кальцію фосфат, кросповідон, магнію стеарат; плівкова оболонка: лактоза, моногідрат; гіпромелоза, гліцерол триацетат, титану діоксид (Е 171),

для таблеток по 5 мг – заліза оксид жовтий (Е 172);

для таблеток по 10 мг, 20 мг, 40 мг – заліза оксид червоний (E 172).
Лікарська форма
Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Основні фізико-хімічні властивості:

таблетки по 5 мг – жовта, вкрита плівковою оболонкою, кругла, двоопукла, приблизно 7 мм (діаметр), вигравіювана таблетка; на лицьовому боці “ZD4522 5”, на зворотному боці нічого;

таблетки по 10 мг – рожева, вкрита плівковою оболонкою, кругла, двоопукла, приблизно 7 мм (діаметр), вигравіювана таблетка; на лицьовому боці “ZD4522 10”, на зворотному боці нічого;

таблетки по 20 мг – рожева, вкрита плівковою оболонкою, кругла, двоопукла, приблизно 9,1 мм (діаметр), вигравіювана таблетка; на лицьовому боці “ZD4522 20”, на зворотному боці нічого;

таблетки по 40 мг – рожева, вкрита плівковою оболонкою, овальна, двоопукла, приблизно 11,5×7,1 мм (довжина × ширина), вигравіювана таблетка; на лицьовому боці “ZD4522”, на зворотному боці “40”.
Фармакотерапевтична група
Гіполіпідемічні засоби. Інгібітори ГМГ-КоА-редуктази.

Код АТС
C Препарати для лікування захворювань серцево-судинної системи

C10 Засоби для лікування атеросклерозу

C10A Гіполіпідемічні препарати, монокомпонентні

C10AA Інгібітори гмг кoа-редуктази

C10AA07 Розувастатин
Таблетки «Крестор» застосовуються при наступних показаннях:

лікування гіперхолестеринемії:дорослим, підліткам та дітям старше 10-ти років з первинною гіперхолестеринемією (типу IIa, в тому числі з гетерозиготною сімейною гіперхолестеринемією) або змішаної дислипидемией (типу IIb) як доповнення до дієти, коли дотримання дієти та застосування інших немедикаментозних засобів (наприклад фізичних вправ, зниження маси тіла) є недостатнім;
при гомозиготною сімейною гіперхолестеринемії як доповнення до дієти та інших ліпідознижуюча засобів лікування (наприклад аферезу ліпопротеїнів низької щільності) або у випадках, коли таке лікування є недоречним;
профілактика серцево-судинних порушень: запобігання значним серцево-судинних порушень у пацієнтів, яким, за оцінками, загрожує високий ризик першого випадку серцево-судинного порушення, на додаток до корекції інших факторів ризику.

Протипоказання
пацієнтам з підвищеною чутливістю до розувастатину або будь-якого з допоміжних речовин лікарського засобу;
пацієнтам з активним захворюванням печінки, в тому числі стійкими підвищеннями сироватковихтрансаміназ невідомої етіології і будь-якими підвищеннями трансаміназ в сироватці крові, що втричі перевищують верхню межу норми (ВМН);
пацієнтам з тяжкими порушеннями функції нирок (кліренс креатиніну <30-ти мл / хвилину);
пацієнтам з міопатією;
пацієнтам, які одночасно отримують циклоспорин;
в період вагітності та годування груддю, а також жінкам, репродуктивного віку, які не використовують належні засоби контрацепції.
Спосіб застосування
Перед початком лікування пацієнту слід призначити стандартну гіпохолестеринемічну дієту, якої він повинен дотримуватися і під час лікування. Дозу слід підбирати індивідуально, залежно від мети терапії та відповіді пацієнта на лікування, керуючись рекомендаціями поточних загальноприйнятих посібників.

Лікарський засіб «Крестор» можна приймати в будь-який час дня, незалежно від прийому їжі.

Лікування гіперхолестеринемії
Рекомендована початкова доза становить 5 або 10 мг перорально один раз на добу як для пацієнтів, які раніше не застосовували статини, так і переведених на лікарський засіб з прийому іншого інгібітора ГМГ-КоА-редуктази. При виборі початкової дози слід враховувати рівні холестерину у кожного окремого пацієнта і ризик серцево-судинних порушень у майбутньому, а також ймовірність розвитку побічних реакцій. При необхідності підвищувати дозу до наступного рівня можна через 4 тижні. З огляду на те, що на тлі застосування лікарського засобу в дозі 40 мг, небажані реакції виникають частіше, ніж при менших дозах, остаточно титрувати дозу до максимальної дози 40 мг варто тільки пацієнтам із тяжкою гіперхолестеринемією і високим ризиком серцево-судинних порушень (зокрема у хворих з сімейною гіперхолестеринемією), у яких не вдалося досягти мети лікування при застосуванні дози 20 мг і які будуть перебувати під регулярним наглядом. Під час ініціації прийому лікарського засобу в дозі 40 мг рекомендований нагляд фахівців.

Профілактика серцево-судинних подій
У дослідженні зниження ризику серцево-судинних подій лікарський засіб застосовували в дозі 20 мг на добу.

Діти
Застосування лікарського засобу дітям повинен проводити тільки фахівець.

Застосовують дітям і підліткам у віці від 10-ти до 17-ти років (хлопчики на стадії розвитку II і вище по Таннера і дівчата, у яких менструації почалися менше року тому).

Початкова добова доза для дітей та підлітків з гетерозиготною сімейною гіперхолестеринемією становить 5 мг на добу. Препарат зазвичай приймають перорально в дозах від 5-ти мг до 20-ти мг один раз на добу.

Підвищувати дозу слід відповідно до індивідуального відповіддю дитини на лікування і переносимість лікарського засобу, дотримуючись рекомендацій по лікуванню дітей. Перед початком терапії розувастатином дітям і підліткам слід призначити стандартну гіпохолестеринемічну дієту, якої пацієнти повинні дотримуватися і під час лікування. Безпека і ефективність лікарського засобу в дозах більше 20-ти мг в цій популяції не досліджувалися.

Досвід лікування дітей у віці до 10-ти років обмежений застосуванням лікарського засобу невеликій кількості пацієнтів (у віці від 8-ми до 10-ти років) з гомозиготною сімейною гіперхолестеринемією. Таким чином, препарат «Крестор» не рекомендується застосовувати дітям до 10-ти років.
Особливості застосування
Вагітні
Дослідження впливу лікарського засобу «Крестор» на здатність керувати автомобілем і працювати з механізмами не проводилися. Однак, з огляду на фармакодинамические властивості лікарського засобу, малоймовірно, що «Крестор» впливати на таку здатність. При керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами слід враховувати можливість запаморочення в період лікування.
Передозування
Специфічного лікування передозування немає. У разі передозування пацієнта слід лікувати симптоматично і в разі потреби вжити підтримуючі заходи. Потрібно контролювати функції печінки та рівні КК. Ефективність гемодіалізу малоймовірна.
Побічні ефекти
Небажані явища, які відзначаються при застосуванні препарату «Крестор», зазвичай легкі та тимчасові. У контрольованих клінічних дослідженнях менше 4% пацієнтів, які отримували «Крестор», вийшли з дослідження через побічних реакцій.

Нижче представлені найбільш часті небажані реакції на розувастатин за даними клінічних досліджень і великого досвіду післяреєстраційного застосування.

Ендокринні розлади: часті (від ≥ 1/100 до <1/10) - цукровий діабет.

З боку нервової системи: часті (від ≥ 1/100 до <1/10) - головний біль, запаморочення.

З боку шлунково-кишкового тракту: часті (від ≥ 1/100 до <1/10) - запор, нудота, абдомінальний біль.

З боку скелетної мускулатури та сполучної тканини: часті (від ≥ 1/100 до <1/10) - біль у м'язах.
Умови зберігання
Зберігати при температурі не вище 30 °C, в недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 3 роки.

Характеристики
Производитель АстраЗенека
Страна производителя Швеция
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Крестор таблетки 5мг № 28