Каметон аэр. баллон 30 г

82,00 ₴
В наличии
SKU
5441

Інструкція 
Склад
діючі речовини: 1 балон містить хлорбутанолу гемігідрату 0,1 г; камфори рацемічної 0,1 г; левоментолу 0,1 г; олії евкаліптової 0,1 г;

допоміжні речовини: ізопропілміристат, хладон 134а.
Лікарська форма
Аерозоль.

Основні фізико-хімічні властивості: прозора, безбарвна або злегка жовтуватого кольору рідина зі специфічним запахом.
Фармакотерапевтична група
Засоби, що діють на респіраторну систему. Антисептики. Код АТХ R02А А20.
Фармакологічні властивості
Фармакодинаміка.

Каметон чинить протизапальну, антисептичну і легку місцевознеболювальну дію. У механізмі дії відіграє роль рефлекторна реакція (подразнення чутливих нервових закінчень) і стимуляція утворення і вивільнення ендорфінів та інших біологічно активних ендогенних речовин, що регулюють больові відчуття і проникність судин. Комбіноване поєднання хлорбутанолгідрату, камфори та олії евкаліптової чинить протизапальну ті дезінфекційну дію, полегшує відокремлення в'язкого секрету, що накопичується у верхніх відділах дихальних шляхів. Левоментол діє як м'який місцевоанестезуючий агент, має дезодораційний ефект.

Фармакокінетика.

Не досліджувалася.
Показання
Місцеве лікування гострих і хронічних (переважно у стадії загострення) інфекційно-запальних захворювань горла та носа: тонзиліту, фарингіту, ларингіту, риніту.
Протипоказання
Підвищена чутливість до будь-яких компонентів препарату.
Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодії
Невідома. У разі необхідності одночасного застосування будь-яких лікарських засобів слід проконсультуватися з лікарем.
Особливості щодо застосування
Не розпилювати поблизу вогню. Препарат слід з обережністю застосовувати дітям, оскільки можливий розвиток бронхоспазму. Лікування дітей слід проводити під наглядом лікаря.

Перед застосуванням Каметону ротову порожнину слід прополоскати теплою кип'яченою водою. Перед введенням препарату у порожнину носа слід очистити ніс від слизу. При обробці слизових оболонок горла препарат слід застосовувати після їди. Балон з препаратом не розбирати і не давати дітям, оберігати від ударів. Після застосування препарату на розпилювач надіти захисний ковпачок, щоб запобігти його забрудненню. При уприскуванні у ніс не закидати голову і не перевертати балон. Не рекомендується користуватися одним і тим же балоном кільком особам, щоб уникнути поширення інфекції. Під час розпилювання препарату слід уникати попадання в очі. Перед застосуванням препарату особам, схильним до алергії, слід обов’язково проконсультуватися з лікарем.

При опіках з уражених ділянок стерильним тампоном зняти некротичний наліт.
Застосування у період вагітності або годування груддю
Протипоказань до застосування препарату у період вагітності або годування груддю не виявлено. Застосовувати препарат у цей період слід за призначенням лікаря.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами
Не встановлена.
Спосіб застосування та дози
Препарат призначають дорослим і дітям віком від 5 років. Для застосування препарату необхідно з розпилювача зняти захисний ковпачок, потім розпилювач ввести у порожнину носа на глибину 0,5 см або рота і натискати на основу розпилювача до упору. Вміст балона при цьому розпилюється у дрібнодисперсному стані. За 1 натиск розпилюється 0,1 г препарату, який містить сумарно 1,33 мг діючих речовин. Каметон слід розпилювати у порожнину носа або рота на фазі вдиху по 2-3 розпилювання 3-4 рази на добу.

Тривалість лікування безперервно зазвичай становить 6-7 діб (визначає лікар індивідуально). Препарат не слід застосовувати довше 1 тижня.
Діти
Препарат застосовувати дітям віком від 5 років під наглядом лікаря.
Передозування
Передозування препарату може спричинити посилення побічних ефектів. Терапія симптоматична. Лікування: припинення застосування препарату, симптоматична терапія.
Побічні ефекти
З боку імунної системи: алергічні реакції, включаючи кропив’янку, свербіж, висипання на шкірі, набряк у місці контакту, в осіб із підвищеною чутливістю можливий розвиток ангіоневротичного набряку (набряк Квінке).

З боку дихальної системи: задишка, відчуття сухості слизової оболонки горла та носа.

Місцеві ефекти: відчуття першіння або печіння у роті.

При виникненні будь-яких небажаних реакцій слід припинити застосування препарату і обов’язково звернутися до лікаря.
Термін придатності
2 роки.

Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.
Умови зберігання
Зберігати у недоступному для дітей місці.

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °C.

Оберігати від падінь, ударів, впливу прямих сонячних променів.
Упаковка
По 30 г у балоні аерозольному алюмінієвому; по 1 балону з розпилювачем в пачці.
Категорія відпуску
Без рецепта.

Характеристики
Производитель Стома
Страна производителя Украина
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Каметон аэр. баллон 30 г