Контривен раствор д/ин. 10000 КІО ЕД амп. 1 мл № 10

451,00 ₴
В наличии
SKU
75816

Інструкція
Склад
діюча речовина: апротинін; 1 мл розчину містить: 10000 КІО апротиніну;

допоміжні речовини: натрію хлорид, вода для ін’єкцій.
Лікарська форма
Розчин для ін’єкцій.

Основні фізико-хімічні властивості: прозора, безбарвна або з жовтуватим відтінком рідина.
Фармакотерапевтична група
Інгібітори протеїназ. Апротинін

Код АТС
B Препарати, що впливають на кровотворення і кров

B02 Кровоспинні препарати

B02A Інгібітори фібринолізу

B02AB Інгібітори протеїназ

B02AB01 Апротинін
Фармакологічні властивості
Фармакодинаміка. апротинин пригнічує активність протеаз - протеолітичних ферментів, які прискорюють розщеплення білків і продуктів їх розпаду - поліпептидів. гальмує дію плазміну, трипсину, плазмового і тканинного калікреїну, що обумовлює його терапевтичний ефект і застосування в якості антифібринолітиків, а також для профілактики та лікування інших ферментних систем.

Фармакокінетика. Після в / в введення апротинін швидко розподіляється у позаклітинному просторі, короткочасно накопичується в печінці та виводиться з організму нирками протягом 48 год. Розпад молекули апротиніну до неактивних часток відбувається за рахунок лізосомальної активності нирок. Продукти розпаду виводяться з сечею.
Показання
Кровотеча внаслідок активізації фібринолізу.
Застосування
Препарат Контривен вводять у вигляді в / в ін'єкції (повільно) або в / в крапельної інфузії, розводячи в 300-500 мл ізотонічного розчину натрію хлориду. при введенні препарату хворий повинен перебувати в положенні лежачи. для визначення можливої підвищеної чутливості до препарату за 10 хв до його введення рекомендовано ввести тест-дозу в кількості 1 мл препарату (10 000 кі апротинина).

Якщо виявляється алергічна реакція на тест-дозу, препарат застосовувати не можна.

Якщо під час введення препарату в / в або в вигляді інфузії виникають реакції гіперчутливості або непереносимості, введення препарату слід негайно припинити.

При кровотечі:

Дорослим і дітям віком старше 15 років початкова доза становить 500 000 КІО (50 мл препарату) в / в повільно (максимальна швидкість - 5 мл/хв).

Для збереження досягнутого рівня концентрації препарату в крові введення продовжують у вигляді тривалої краплинної інфузії (200 000 КІО кожні 4 год).

Дітям у віці 6-15 років добова доза становить 20 000 КІО на кг / маси тіла.

Для пацієнтів похилого віку особливих вказівок немає.

Не можна застосовувати препарат, якщо виявлено помутніння вмісту ампули. Після відкриття ампули розчин необхідно використовувати негайно.
Протипоказання
Підвищена чутливість до апротиніну; ДВС-синдром, и триместр вагітності.
Побічні ефекти
При застосуванні препарату (найчастіше при повторних курсах терапії) можуть виникнути анафілактичні або анафілактоїдні реакції.

У деяких випадках при введенні першої дози препарату була виявлена анафілактична реакція. Симптоми анафілактичних або анафілактоїдних реакцій можуть варіювати від шкірного висипу, свербежу, задишки, нудоти, тахікардії до розвитку анафілактичного шоку (що супроводжується недостатністю кровообігу) і в деяких випадках може привести до смерті пацієнта.

При появі алергічних реакцій введення препарату слід негайно припинити та при необхідності провести інтенсивну терапію (введення адреналіну, додаткової рідини, ГКС).
Особливі вказівки
Препарат можна застосовувати тільки в умовах стаціонару. для виявлення можливої підвищеної чутливості до препарату перед введенням його повної дози (не менше ніж за 10 хв) рекомендовано ввести тест-дозу (див. застосування). пацієнтам з підвищеним ризиком розвитку алергічних реакцій перед застосуванням Контривену рекомендовані антигістамінні препарати. при появі алергічних або анафілактичних реакцій введення препарату слід негайно припинити та провести відповідну терапію.

Ризик розвитку реакцій гіперчутливості або непереносимості особливо високий для пацієнтів, яким апротинін вводився за 15 днів - 6 місяців до початку проведеного лікування. При наявності атопічного діатезу введення препарату може викликати псевдоалергічну реакцію, в зв'язку з чим вводити препарат пацієнтам слід при ретельному контролі та обов'язковому застосуванні тест-дози. При цьому слід пам'ятати, що введення повної дози препарату може викликати алергічну (анафілактичну) реакцію навіть у тому випадку, якщо тест-доза такої реакції не викликала. Безпосередньо перед введенням препарату таким пацієнтам рекомендується в / в ввести лікарські засоби, що блокують Н 1 - і Н 2 -гістамінові рецептори (наприклад, циметидин).

Несумісність. Контривен не слід змішувати з іншими лікарськими засобами, в тому числі з β-лактамними антибіотиками, декстраном, кортикостероїдами, препаратами парентерального харчування (див. Взаємодія з іншими лікарськими).

Застосування в період вагітності та годування груддю. Застосування препарату в II або III триместр вагітності та в період годування груддю можливе тільки в тому випадку, якщо очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода / дитини.

Застосування препарату в I триместр вагітності протипоказано.

Діти. Див. ЗАСТОСУВАННЯ. Досвід застосування препарату у дітей віком до 6 років недостатній.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Чи не вивчалася.
Взаємодії
Препарат не слід змішувати з іншими лікарськими засобами, в тому числі з β-лактамними антибіотиками (несумісні). забороняється введення препарату разом з розчинами, які містять декстран, з ГКС, розчинами для парентерального харчування, що містять амінокислоти та ліпіди.

Залежно від дози Контривен знижує активність стрептокінази та урокінази. Може пригнічувати активність неспецифічної холінестерази сироватки крові. У хворих зі зниженою активністю неспецифічної холінестерази при одночасному застосуванні апротиніну і суксаметонію хлориду можливе виникнення апное, що обумовлено м'язовою релаксацією. Введення препарату в гепаринизированную кров збільшує час згортання цільної крові.
Передозування
Чи не відзначалася. антидоту не існує.
Умови зберігання
У сухому, захищеному від світла місці при температурі 2-8? С.

Упаковка
По 1 мл в ампулах № 10 (5×2) в блистерах в пачке с картона, по 5 мл в ампулах № 5 (5×1) в блистерах в пачке с картона. По 50 мл во флаконах №1 в пачке с картона.
Категорія відпуску
За рецептом.

Характеристики
Производитель Биофарма
Страна производителя Украина
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Контривен раствор д/ин. 10000 КІО ЕД амп. 1 мл № 10