Комбігрип декса табл. № 80

861,00 ₴
В наличии
SKU
70718

Інструкція
Склад
діючі речовини: парацетамол, кофеїн, фенілефрину гідрохлорид, хлорфеніраміну малеат, декстрометорфану гідробромід; 1 таблетка містить парацетамолу 500 мг, кофеїну 30 мг, фенілефрину гідрохлориду 10 мг, хлорфеніраміну малеату 2 мг, декстрометорфану гідроброміду 10 мг;

допоміжні речовини: крохмаль кукурудзяний, целюлоза мікрокристалічна, повідон, магнію стеарат, тальк, натрію крохмальгліколят (тип А), натрію кроскармелоза, барвник зелене яблуко (тартразин (Е 102), діамантовий блакитний (Е 133)).
Лікарська форма
Таблетки.

Основні фізико-хімічні властивості: таблетки без оболонки зеленого кольору із вкрапленнями, овальної форми, з рискою, мають відбитки «S» та «L» на тій стороні, де риска.
Фармакотерапевтична група
Аналгетики та антипіретики. Парацетамол, комбінації без психолептиків.

Код АТС
N Препарати для лікування захворювань нервової системи

N02 Болезаспокійливі препарати

N02B Інші анальгетики та антипіретики

N02BE Аніліди

N02BE51 Парацетамол, комбінації без психолептиків
Фармакологічні властивості
Фармакодинаміка. парацетамол (Комбігрип, Комбігрип декса) є знеболюючим і жарознижуючим засобом. знеболювальну та жарознижувальну дію парацетамолу пов'язана з впливом препарату на центр терморегуляції в гіпоталамусі та здатністю інгібувати синтез простагландинів.

Кофеїн (Комбігрип, Комбігрип Декса) - стимулятор ЦНС. Стимулює дихальний центр, завдяки чому підвищується швидкість і збільшується глибина насичення легенів киснем, підвищується тонус скелетних м'язів, зменшується поріг гіперкапнії. Для отримання такого ж ефекту при застосуванні анальгетика без кофеїну необхідна доза, приблизно на 40% вище, ніж 1 доза в поєднанні з кофеїном. Таким чином, кофеїн застосовується як ад'ювант парацетамолу.

Фенілефринугідрохлорид (Комбігрип, Комбігрип Декса) стимулює постсинаптичні α-адренорецептори, звужує легеневі судини та підвищує тиск у легеневій артерії. Як вазоконстриктор володіє антіконгестівние ефектом: зменшує набряк і гіперемія слизової оболонки носа, вираженість ексудативних проявів, відновлює вільне дихання.

Хлорфеніраміну малеат (Комбігрип, Комбігрип Декса) є Н 1 -блокатором, який гальмує реакцію гладких м'язів на гістамін. Надає протиалергічну дію, зменшує сльозотечу, свербіж слизової оболонки порожнини носа.

Декстрометорфану гідробромід (Комбігрип Декса) є протикашльовою засобом центральної дії. Він пригнічує кашльовий центр, безпосередньо діючи на нього, і підвищує поріг чутливості кашльового центру до подразнюючих агентів.

Ментол (Комбігрип мазь) чинить місцево-подразнюючу, знеболювальну, відволікаючу, протисвербіжну, антисептичну, заспокійливу дію. Ефект в основному обумовлений рефлекторними реакціями, пов'язаними з роздратуванням чутливих нервових закінчень: подразнення рецепторів шкіри стимулює утворення і вивільнення ендогенних біологічно активних речовин (енкефалінів, ендорфінів, пептидів, кінінів), що беруть участь в регуляції больових відчуттів, проникності судин та інших процесах, що забезпечують знеболюючий, відволікаючий і протисвербіжну ефекти. Антисептична активність проявляється невибіркову ураженням мікробних клітин. Дратівливий (відволікаючий) ефект сприяє зниженню больових відчуттів. Місцева дія супроводжується звуженням судин, відчуттям холоду, яке змінюється відчуттям легкого печіння і поколювання. Шкірно-вісцеральні рефлекси (рефлекторна дуга мине головний мозок) поліпшують трофіку тканин (відповідно до зон іннервації). Рефлекторно змінюється тонус судин як поверхневих, так і глибоко розташованих в тканинах і внутрішніх органах.

Камфора (Комбігрип мазь) надає антисептичну, місцево-подразнюючу, знеболювальну, антиагрегантну дію. Рефлекторно збуджує судиноруховий і дихальний центри, виявляючи аналептичну активність. Володіє периферичної вазопресорної активністю. Пригнічує агрегацію тромбоцитів. Виділяючись з організму через дихальні шляхи, сприяє відкашлюванню мокротиння. При місцевій аплікації надає відволікаючу дію.

Тимол (Комбігрип мазь) є антисептиком і дезинфектантом. Руйнуючи важливі для життєздатності мікроорганізмів ферменти, запобігає поширенню процесу гниття і затримує його на самому початку. Тимол застосовують у вигляді інгаляції при бронхітах і інших захворюваннях органів дихання, що супроводжуються виділенням мокроти. Він стимулює слизові оболонки органів дихання, зменшує виділення мокроти, розріджує її, набагато зменшує кількість слизу в ній, усуває специфічний запах, запобігає надмірну секрецію, таким чином запобігаючи сепсис.

Метилсалицилат (Комбігрип мазь) має протизапальну, знеболювальну дію. Він неселективно пригнічує ЦОГ, знижує синтез простагландинів. Нормалізує підвищену проникність капілярів, поліпшує процеси мікроциркуляції, зменшує набряк і інфільтрацію запалених тканин.

Олія евкаліптова (Комбігрип мазь) надає антисептичну і дезинфікуючу дію. При місцевому нанесенні послаблює чутливість. Евкаліптова олія також стимулює серцеву діяльність.

Масло терпентинне (Комбігрип мазь) застосовують місцево як відволікаючий і зігріваючий засіб.

Фармакокінетика. Парацетамол (Комбігрип, Комбігрип Декса) швидко всмоктується в шлунково-кишковому тракті, зв'язується з білками плазми крові. Період напіввиведення з плазми крові становить 1-4 год. Метаболізується в печінці з утворенням глюкуроніду і сульфату парацетамолу. Виводиться нирками в основному у вигляді продуктів кон'югації, 5% виводиться в незміненому вигляді.

Кофеїн (Комбігрип, Комбігрип Декса) і його водорозчинні солі швидко всмоктуються у кишечнику (у тому числі в товстому). Період напіввиведення з плазми крові становить близько 5 год, у деяких осіб - до 10 год. Основна частина деметилюється і окислюється. Близько 10% виділяється нирками в незміненому вигляді. В організмі доношених новонароджених дітей і старше (1,5-2 міс) елімінується повільніше (період напіввиведення - від 80 до 26,3 год відповідно).

Фенілефринугідрохлорид (Комбігрип, Комбігрип Декса) має низьку біодоступність внаслідок нерівномірної абсорбції і впливу моноамінооксидази у шлунково-кишковому тракті та печінці при першому проходженні. Виводиться нирками у вигляді метаболітів. При кислому pH сечі прискорюється виведення з організму.

Хлорфеніраміну малеат (Комбігрип, Комбігрип Декса) - це компонент, який зменшує вираженість характерних ефектів гістаміну, що особливо важливо в запобіганні та полегшенні багатьох алергічних симптомів. Він всмоктується порівняно повільно в шлунково-кишковому тракті, максимальна концентрація в плазмі крові досягається від 2,5 до 6 год після застосування всередину. Біодоступність низька і становить 25-50%. Хлорфенірамін піддається метаболізму при першому проходженні в печінці. Хлорфеніраміну малеат в значній мірі метаболізується в печінці з утворенням метаболітів дезметил і дідезметілхлорфенірамін. Близько 70% його зв'язується з білками плазми крові. Хлорфенірамін розподіляється по всьому тілу, проходить через гематоенцефалічний бар'єр. У незміненому вигляді та у вигляді метаболітів виводиться в основному з сечею; виведення залежить від pH сечі та видільної функції нирок. Сліди виявлені в калі. Тривалість дії - 4-6 ч. Більш швидке і екстенсивне всмоктування, більш швидке виведення і коротший період напіввиведення були відмічені у дітей.

Декстрометорфану гідробромід (Комбігрип, Комбігрип Декса) швидко всмоктується в шлунково-кишковому тракті. Метаболізується в печінці та виводиться з сечею як декстрометорфан у незміненому вигляді та у вигляді деметілізірованних метаболітів, включаючи декстрорфан, який пригнічує кашель. Період напіввиведення декстрометорфану гідроброміду становить 4 год.

Комбігрип мазь

Ментол після всмоктування біотрансформується в печінці та виділяється з сечею і жовчю у вигляді глюкуронідів.

Камфора легко всмоктується зі всіх поверхонь нанесення, гідроксилюється в печінці до гідроксікамфорних метаболітів, що зв'язуються з глюкуроновою кислотою, і виводиться з сечею. Камфора проникає через плаценту.

Метилсалицилат швидко проникає в глибокі шари шкіри, всмоктується, гідролізується, перетворюється на аніон саліцилової кислоти та виводиться з сечею. Кліренс саліцилатів залежить від pH сечі.
Показання
Комбігрип: симптоматична терапія грипу та ГРВІ.

Комбігрип Декса: симптоматична терапія грипу та ГРВІ (гіпертермія, головний біль, риніт, кашель) у дорослих і дітей віком старше 6 років.

Комбігрип мазь:

запальні захворювання дихальних шляхів (риніт, фарингіт, ларингіт, трахеїт);

міалгія;

артралгія.
Застосування
Комбігрип

Дорослі та діти віком старше 12 років: по 1-2 таблетки до 4 разів на добу.

Діти у віці 6-12 років: по 1/2 -1 таблетці 3-4 рази на добу. Необхідно дотримуватися інтервалу між прийомами не менше 4 год.

Препарат приймають щонайменше через 30 хв після їди.

Тривалість лікування - не більше 7 днів.

Комбігрип Декса

Дорослі та діти віком старше 12 років: по 1 таблетки до 4 разів на добу, з інтервалом не менше 3-4 ч.

Діти у віці 6-12 років: по 1/2 таблетці 4 рази на добу.

Препарат приймають щонайменше через 30 хв після їди.

Тривалість лікування - не більше 7 днів.

Комбігрип мазь

При захворюваннях дихальних шляхів наносять на шкіру в області грудної клітини та шиї товстим шаром і розтирають. При бажанні площу аплікації можна накрити теплою, сухою тканиною, однак її треба прикладати нещільно, щоб дати можливість випаровуванням досягти носа і горла.

При болю в м'язах і суглобах нанести на ділянку м'язів або суглобів товстим шаром і обережно розтерти.

У дорослих і дітей у віці 2-12 років препарат застосовують до 3 разів на добу або за призначенням лікаря.

Тривалість лікування - не більше 7 днів. Якщо симптоми застуди не зникають, застосування препарату слід припинити.
Протипоказання
Алкоголізм, гіпертрофія передміхурової залози, тяжкі форми атеросклерозу, аг, гострий панкреатит і гепатит, тромбоз периферичних артерій, тяжкі форми ІХС, порушення серцевої провідності, шлуночкова тахікардія, підвищена чутливість до компонентів препарату, одночасне призначення з інгібіторами мао, діти віком до 6 років .

Комбігрип мазь: епілепсія або підвищена судомна готовність, оскільки різкі запахи можуть спровокувати приступ; діти віком до 2 років; період вагітності, оскільки камфора і евкаліптова олія легко проникають через шкіру і плацентарний бар'єр.
Побічні ефекти
Агранулоцитоз, тромбоцитопенія, анемія, ниркова колька, асептична піурія, інтерстиціальний гломерулонефрит, алергічні реакції. також можливі неспокій, збудження, безсоння, сонливість, запаморочення, сплутаність свідомості, тахікардія, аритмія, підвищення пекло, нудота, блювота, зниження апетиту, діарея, констіпація, біль в епігастральній ділянці.

Комбігрип мазь. Можливі помірне локальне подразнення, еритема, висипання, лущення та свербіж шкіри в області нанесення мазі. Також може бути помірне минуще зміна кольору шкіри та поява плям на тканині.

Ментол може викликати кропивницю, еритему або інші ураження шкіри (дерматит).

При тривалому застосуванні може знижуватися чутливість до препарату та аналгезуючий ефект.
Особливі вказівки
Комбігрип, Комбігрип декса. перед застосуванням препарату слід переконатися, що основна причина кашлю визначена і що зниження інтенсивності кашлю не призведе до підвищення ризику розвитку ускладнень. препарат може знижувати швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з механізмами. фенілефрин може викликати тахікардію, запаморочення або відчуття посиленого серцебиття; про це слід попередити пацієнтів.

Не рекомендується застосування препарату в період вагітності. Дія препарату в період годування груддю не вивчався.

З обережністю застосовують при захворюваннях печінки, серця і судин, алкоголізмі.

Під час лікування препаратом слід виключити вживання алкоголю.

Комбігрип мазь. Уникати потрапляння препарату в очі та на слизові оболонки.

При місцевому подразненні застосування препарату припиняють, застосовують відповідну терапію.

Препарат наносити тільки на неушкоджену шкіру, не можна наносити на відкриті рани.

Не застосовувати препарат у дітей для змазування носоглотки.

Наполегливий кашель може бути ознакою важкого захворювання. Якщо кашель не зникає протягом 1 тижня, рецидивує або супроводжується лихоманкою, висипаннями, наполегливої головним болем, слід переглянути тактику лікування.

Не застосовувати препарат при тривалому або хронічному кашлі у курців, БА, емфіземи або якщо кашель супроводжується рясним відділенням мокроти.

Не наносити препарат на великі ділянки шкіри.

Препарат не рекомендують застосовувати в період годування груддю.
Взаємодії
Комбігрип. якщо передбачається комбінована терапія, дозування одного або обох засобів слід знизити. особливості взаємодії препарату обумовлені властивостями вхідних в його склад компонентів.

Кофеїн підвищує ефект непрямих антикоагулянтів (похідних кумарину) і ймовірність ураження печінки гепатотоксичними препаратами. Метоклопрамід підвищує, а холестирамін знижує швидкість всмоктування. Барбітурати знижують антипіретична дію парацетамолу.

Кофеїн знижує ефект снодійних і наркотичних засобів, підвищує (покращуючи біодоступність) - ацетилсаліцилової кислоти, парацетамолу та інших нестероїдних протизапальних засобів. Покращує всмоктування ерготаміну в травному тракті.

Застосування фенілефрину з іншими симпатомиметическими амінами та інгібіторами МАО може призвести до додаткового підвищення артеріального тиску. Інгібітори МАО можуть пролонгувати антихолінергічний ефект Антігістаміновие препаратів. Блокатори α-адреноблокатори (фентоламін), фенотіазини, фуросемід та інші діуретики перешкоджають вазоконстрикції.

Була відзначена несумісність хлорфеніраміну малеату з кальцію хлоридом, канаміцину сульфатом, норадреналіном, фенобарбіталом.

Комбігрип Декса. Застосування декстрометорфану гідроброміду з інгібіторами ензимів, включаючи аміодарон, флуоксетин, галоперидол, пароксетин, пропафенон та тіоридазин, може впливати на когнітивну функцію.

Немає повідомлень про взаємодію Комбігрип мазі з іншими лікарськими засобами.
Передозування
Симптоми передозування зумовлені властивостями окремих компонентів препарату.

Парацетамол у високих дозах спричинює гепатонекроз. Клінічні та біохімічні ознаки ураження печінки виявляються через 24-72 год: підвищення активності печінкових трансаміназ, гіпербілірубінемія і зниження рівня протромбіну. Виявляється анорексією, нудотою, блювотою, болем у животі, блідість шкірних покривів.

Передозування кофеїну проявляється відчуттям тривоги, занепокоєнням, тремором, головним болем, сплутаністю свідомості, екстрасистолією.

Передозування фенілефрину гідрохлориду виявляється шлуночковою екстрасистолією і пароксизмами шлуночкової тахікардії, відчуттям тяжкості в голові та кінцівках, значним підвищенням артеріального тиску.

При передозуванні хлорфеніраміну малеату психічний стан може варіювати від пригніченого до збудженого (неспокій та судоми). Можуть спостерігатися атропіноподібні симптоми.

Комбігрип Декса. Передозування декстрометорфану гідрохлориду може проявлятися збудженням і психічними розладами. У дуже високих дозах може викликати пригнічення функції дихання.

Лікування: промивання шлунка, введення N-ацетилцистеїну, симптоматична терапія.

Комбігрип мазь. Можливе посилення вираженості побічних ефектів, атаксія, сонливість, рефлекторна зупинка дихання.
Умови зберігання
У сухому, захищеному від світла місці при температурі 15-25 °C. Комбігрип мазь Не заморожувати.

Характеристики
Производитель Synmedic
Страна производителя Индия
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Комбігрип декса табл. № 80