Флуконазол капс. 100 мг № 10

82,00 ₴
В наличии
SKU
76508

Інструкція
Склад
діюча речовина: fluconazole; 1 капсула містить флуконазолу 50 мг або 100 мг, або 150 мг;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль кукурудзяний, магнію стеарат, кремнію діоксид колоїдний безводний, натрію кроскармелоза;

оболонка:

капсули по 50 мг — желатин, титану діоксид (Е 171), хіноліновий жовтий (Е 104), еритрозин (Е 127);

капсули по 100 мг — желатин, титану діоксид (Е 171), хіноліновий жовтий (Е 104), еритрозин (Е 127);

капсули по 150 мг — желатин, титану діоксид (Е 171), хіноліновий жовтий (Е 104), еритрозин (Е 127).
Лікарська форма
Капсули.

Основні фізико-хімічні властивості:

капсули по 50 мг: тверді желатинові капсули з білим корпусом та кришечкою жовтого кольору;

капсули по 100 мг: тверді желатинові капсули з білим корпусом та кришечкою жовтого кольору;

капсули по 150 мг: тверді желатинові капсули жовтого кольору.

Вміст капсул — порошок білого або майже білого кольору.
Фармакотерапевтична група
Протигрибкові засоби для системного застосування. Похідні триазолу.

Код АТС
J Засоби для лікування інфекцій

J02 Протигрибкові засоби

J02A Протигрибкові засоби для системного застосування

J02AC Похідні триазолу

J02AC01 Флуконазол
Капсули Флуконазол-Дарниця призначають при наступних показаннях:

дорослі:

Лікування: криптококовий менінгіт; кокцідіоідоз; інвазивні кандидози; кандидоз слизових оболонок, включаючи кандидоз ротоглотки, стравоходу, кандидурія, хронічний кандидоз шкіри та слизових оболонок; хронічний атрофічний кандидоз (кандидоз, спричинений використанням зубних протезів) при неефективності місцевих стоматологічних гігієнічних засобів; вагінальний кандидоз, гострий або рецидивуючий, коли місцева терапія не доречна; кандидозний баланіт, коли місцева терапія не доречна; дерматомікози, включаючи мікози стоп, гладкої шкіри, паховий дерматомікоз, різнобарвний лишай, кандидозні інфекції шкіри, коли системна терапія не доречна; Дерматофітние оніхомікоз, коли застосування інших лікарських засобів не є доречним.
Профілактика: рецидив криптококового менінгіту у пацієнтів з високим ризиком його розвитку; рецидив кандидозу ротоглотки або стравоходу у пацієнтів з ВІЛ з високим ризиком його розвитку; зниження частоти рецидивів вагінального кандидозу (4 або більше випадків на рік); профілактика кандидозних інфекцій у пацієнтів з тривалою нейтропенією (наприклад, пацієнтів із злоякісними захворюваннями крові, які отримують хіміотерапію, або пацієнтів при трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин).
діти:

Лікування: криптококовий менінгіт; кандидози слизових оболонок; інвазивні кандидози.
Профілактика кандидозних інфекцій у пацієнтів зі зниженим імунітетом.
Лікарський засіб можна застосовувати як підтримуючу терапію для попередження рецидиву криптококового менінгіту у дітей з високим ризиком його розвитку.
Терапію лікарським засобом можна починати до отримання результатів культуральних та інших лабораторних досліджень; після отримання результатів антибактеріальне лікування слід скорегувати відповідним чином.

Протипоказання
Підвищена чутливість до флуконазолу, інших азольних сполук або до інших компонентів лікарського засобу;
Одночасне застосування флуконазолу і терфенадину пацієнтам, які застосовують флуконазол багаторазово в дозах 400 мг/добу і вище (за результатами дослідження взаємодії багаторазового застосування);
Одночасне застосування флуконазолу та інших лікарських засобів, які подовжують інтервал QT і метаболізуються за допомогою ферменту CYP3А4 (наприклад, цизаприду, астемізолу, пімозиду, хінідину та еритроміцину).
Спосіб застосування
Лікарський засіб приймати всередину. Капсули ковтати цілими незалежно від прийому їжі.

Доза лікарського засобу залежить від виду і тяжкості грибкової інфекції. Для більшості випадків вагінального кандидозу досить разового застосування лікарського засобу. При необхідності багаторазового застосування лікарського засобу лікування інфекцій слід продовжувати до зникнення клінічних та лабораторних проявів активності грибкової інфекції. Недостатня тривалість лікування може призвести до відновлення активного інфекційного процесу.
Особливості застосування
Вагітні
Дані, отримані при разовому або повторному застосуванні флуконазолу в звичайних дозах (<200 мг/добу) кільком сотням вагітних жінок протягом I триместру вагітності, не продемонстрували небажаних ефектів на плід. Повідомлялося про численні вроджених патологіях у новонароджених (включаючи Брахіцефалія, дисплазію вушної раковини, надмірне збільшення переднього джерельця, викривлення стегна, плечелоктевой синостоз), при застосуванні вагітним високих доз флуконазолу (400-800 мг/добу) протягом принаймні 3 місяців для лікування кокцідіоідоза. Зв'язок між застосуванням флуконазолу і цими випадками не визначена.

Дослідження на тваринах продемонстрували репродуктивну токсичність.

Не слід застосовувати звичайні дози флуконазолу і короткострокові курси лікування флуконазолом у період вагітності, за винятком крайньої необхідності.

Не слід застосовувати високі дози флуконазолу і / або тривалі курси лікування флуконазолом у період вагітності, за винятком лікування інфекцій, які загрожують життю.

Діти
Лікарський засіб у формі капсул застосовувати даної категорії пацієнтів можна тоді, коли діти здатні безпечно проковтнути капсулу, що зазвичай можливо у віці від 5 років.

Водії
Досліджень впливу флуконазолу на здатність керувати автотранспортом або працювати з іншими механізмами не проводились. Пацієнти повинні бути проінформовані про можливість розвитку запаморочення або судом при застосуванні лікарського засобу. При розвитку таких симптомів не рекомендується керувати автотранспортом або іншими механізмами.
Передозування
Повідомлялося про передозування флуконазолу і розвитку галюцинацій і параноїдальну поведінку.

Лікування: симптоматична підтримуюча терапія і при необхідності - промивання шлунка. Флуконазол в значній мірі виводиться з сечею, тому форсований діурез може прискорити виведення лікарського засобу. Сеанс гемодіалізу тривалістю 3 години знижує рівень флуконазолу в плазмі крові приблизно на 50%.
Побічні ефекти
Найчастіше (> 1/10) повідомлялося про такі побічні реакції: головний біль, біль в черевній порожнині, діарея, нудота, блювання, висип, підвищення рівня аланінамінотрансферази (АЛТ), аспартатамінотрансферази (АСТ) і лужної фосфатази крові.
Взаємодія
Цизаприд, астемізол, пімозид, хінідин, еритроміцин Одночасне застосування вищевказаних лікарських засобів і флуконазолу може призвести до подовження інтервалу QT, пароксизмальної шлуночкової тахікардії типу «пірует» і, як наслідок, до раптової смерті. Застосування комбінації даних лікарських засобів протипоказано.

Термін придатності
3 роки.
Умови зберігання
Зберігати в недоступному для дітей місці.

Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 0С.
Упаковка
Капсули по 50 мг: по 7 або по 10 капсул у блістері, по 1 блістеру у пачці з картону.

Капсули по 100 мг: по 7 або по 10 капсул у блістері, по 1 блістеру у пачці з картону.

Капсули по 150 мг: по 1 капсулі у блістері, по 2 або 4 блістери у пачці з картону.
Категорія відпуску
За рецептом.

Характеристики
Производитель Астрафарм
Страна производителя Украина
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Флуконазол капс. 100 мг № 10