Дипроспан сусп. д/ин. амп. 1 мл № 5

0,00 ₴
Нет в наличии
SKU
5064

Інструкція 
Склад
діюча речовина: betamethasone; 1 мл суспензії містить 6,43 мг бетаметазону дипропіонату (еквівалентно 5 мг бетаметазону) та 2,63 мг бетаметазону натрію фосфату (еквівалентно 2 мг бетаметазону);

допоміжні речовини:

для ампул:

натрію гідрофосфат, дигідрат; натрію хлорид; динатрію едетат; полісорбат 80; спирт бензиловий; метилпарагідроксибензоат (Е 218); пропілпарагідроксибензоат (Е 216); натрію карбоксиметилцелюлоза; макроголи; кислота хлористоводнева; вода для ін’єкцій;

для попередньо наповнених шприців:

натрію гідрофосфат безводний; натрію хлорид; динатрію едетат; полісорбат 80; спирт бензиловий; метилпарагідроксибензоат (Е 218); пропілпарагідроксибензоат (Е 216); натрію карбоксиметилцелюлоза; макроголи; кислота хлористоводнева; вода для ін’єкцій.
Лікарська форма
Суспензія для ін’єкцій.

Основні фізико-хімічні властивості: прозора, безбарвна, трохи в’язка рідина, яка містить частинки білого або майже білого кольору, що легко диспергуються, вільна від сторонніх домішок.
Фармакотерапевтична група
Кортикостероїди для системного застосування. Глюкокортикоїди. Код АТХ H02A B01.

Код АТС
H Препарати гормонів (крім статевих гормонів)

H02 Гормони кори надниркових залоз

H02A Прості препарати кортикостероїдів для системного застосування

H02AB Глюкокортикоїди

H02AB01 Бетаметазон
Суспензія для ін'єкцій Дипроспан показана при:

Дерматологічних хворобах.
Ревматичних хворобах.
Алергічних станах.
Колагенових хворобах.
Онкологічних захворюваннях.

Протипоказання
Підвищена чутливість до бетаметазону, інших компонентів препарату або до інших глюкокортикостероїдів. Системні мікози. Внутрішньом'язове введення пацієнтам з ідіопатичною тромбоцитопенічна пурпура.
Спосіб застосування
Перед застосуванням струснути.

Режим дозування встановлюють індивідуально, залежно від показань, тяжкості захворювання та клінічної відповіді хворого на лікування.

Суспензія Дипроспан не призначена для внутрішньовенного або підшкірного введення.
Особливості застосування
Вагітні
У зв'язку з відсутністю контрольованих досліджень з безпеки застосування препарату вагітним, жінкам, які годують груддю, і жінкам репродуктивного віку призначати препарат слід після ретельної оцінки співвідношення користі для матері та потенційного ризику для плода / дитини.

Діти
Недостатньо клінічних даних про застосування препарату дітям, тому небажано застосовувати його пацієнтам цієї вікової категорії (можливо відставання в рості та розвиток вторинної недостатності кори надниркових залоз).

Водії
З обережністю.
Передозування
Гостре передозування бетаметазону не створює загрозливих для життя ситуацій. Введення протягом декількох днів високих доз глюкокортикостероїдів не призводить до небажаних наслідків (за винятком випадків застосування дуже високих доз або у разі застосування при цукровому діабеті, глаукомі, загостренні ерозивно-виразкових уражень шлунково-кишкового тракту, в разі застосування хворим, які одночасно проходять терапію серцевимиглікозидами, непрямими антикоагулянтами або діуретиками, які виводять калій).

Лікування. Необхідний ретельний медичний контроль за станом хворого. Необхідно підтримувати оптимальне надходження рідини та контролювати вміст електролітів у плазмі та сечі (особливо балансу в організмі натрію і калію). При виявленні дисбалансу цих іонів необхідно проводити відповідну терапію.
Побічні ефекти
Порушення водно-електролітного балансу: натриемия, підвищене виділення калію, гіпокаліємічний алкалоз, збільшення виведення кальцію, затримка рідини в тканинах.
З боку серцево-судинної системи: застійна серцева недостатність у хворих, схильних до цього захворювання; артеріальна гіпертензія.
З боку кістково-м'язової системи: м'язова слабкість, міопатія, втрата м'язової маси, збільшення міастенічних симптомів при тяжкій псевдопаралітичній міастенії, остеопороз, іноді з сильними болями в кістках і спонтанними переломами (компресійні переломи хребта), асептичний некроз головок стегнової або плечової кісток, патологічні переломи трубчастих кісток, розриви сухожиль, нестабільність суглобів (після багаторазових ін'єкцій).
З боку травної системи: гикавка, ерозивно-виразкові ураження шлунка з можливою перфорацією і кровотечею, виразки стравоходу, панкреатит, метеоризм, перфорація кишечника, нудота, блювота.
З боку шкіри та підшкірної клітковини: погіршення загоєння ран, атрофія шкіри, витончення і ослаблення шкіри, петехії та екхімози, синці, еритема обличчя, підвищена пітливість, шкірні реакції, такі як алергічний дерматит, кропив'янка, ангіоневротичний набряк.
З боку нервової системи: судоми, підвищення внутрішньочерепного тиску з набряком диска зорового нерва (псевдоотек мозку) зазвичай після завершення лікування, запаморочення, головний біль, мігрень, ейфорія, зміна настрою, зміна особистості та важка депресія, підвищена дратівливість, безсоння, психотичні реакції, зокрема у пацієнтів з психіатричним анамнезом, депресія.
Ендокринні розлади: порушення менструального циклу, клінічні симптоми синдрому Кушинга, затримка розвитку плода або росту дитини, порушення толерантності до вуглеводів, прояви латентного цукрового діабету, підвищення потреби в ін'єкціях інсуліну або пероральних антидіабетичних засобах для пацієнтів, хворих на діабет.
З боку органів зору: задня субкапсулярна катаракта, підвищення внутрішньоочного тиску, глаукома, екзофтальм.
Метаболічні розлади: негативний баланс азоту внаслідок катаболізму білка; липоматоз, включаючи медіастинальної і епідуральний липоматоз, який може призвести до неврологічних ускладнень; збільшення маси тіла.
З боку імунної системи: кортикостероїди можуть викликати пригнічення шкірних тестів, приховувати симптоми інфекції та активувати латентні інфекції, а також зменшити резистентність до інфекцій, зокрема до мікобактерій, білої кандіди та вірусам.
З боку лімфатичної системи: анафілактична реакція або реакція підвищеної чутливості на введення препарату та гіпотензивна реакція.
Взаємодія
Одночасне призначення фенобарбіталу, рифампіцину, фенітоїну або ефедрину може посилити метаболізм препарату, знижуючи при цьому його терапевтичну активність.

Пацієнтам, які отримують курс лікування глюкокортикостероїдами, не можна робити щеплення проти віспи. Не слід проводити іншу імунізацію хворих, які отримують кортикостероїди (особливо у високих дозах), з огляду на ризик розвитку неврологічних ускладнень і низьку імунну реакцію у відповідь (відсутність утворення антитіл). У разі проведення замісної терапії (наприклад, при хворобі Аддісона) імунізація можлива.

Поєднання з діуретиками, такими як тіазиди, може підвищити ризик непереносимості глюкози.

Термін придатності - 2 роки.

Умови зберігання
Зберігати у недоступному для дітей місці. Зберігати при температурі не вище 25 °С в захищеному від світла місці, не заморожувати. Перед застосуванням струснути.
Несумісність
Рідко виникає потреба у одночасному введенні місцевого анестетика. Якщо препарат Дипроспан® вводиться одночасно з місцевим анестетиком, то Дипроспан® можна змішати (у шприці, а не у флаконі) з 1 % або 2 % розчином лідокаїну гідрохлориду або прокаїну гідрохлориду, використовуючи препарати, до складу яких не входить парабен. Можна також використовувати схожі місцеві анестетики. При цьому слід уникати застосування анестезуючих засобів, в яких містяться метилпарабен, пропілпарабен, фенол тощо.
Упаковка
Для ампул: по 1 мл в скляних ампулах, по 5 ампул у картонній коробці.

Для попередньо наповнених шприців: по 1 мл суспензії в одноразовому шприці з безбарвного скла з градуйованою шкалою місткістю 2 мл. Шприц з одного боку закупорений гумовим ковпачком, який знімається, а з другого боку – пластиковим поршнем з пробкою, що нагвинчується. По 1 шприцу в комплекті з 1 або 2 стерильними голками в індивідуальній стерильній упаковці в прозорому пластиковому контейнері, закритому мембраною з паперу. По 1 контейнеру в картонній коробці.
Категорія відпуску
За рецептом.

Характеристики
Производитель Schering-Plough Labo
Страна производителя Бельгия
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Дипроспан сусп. д/ин. амп. 1 мл № 5