Гемоферон раствор д/перорал. прим. фл. 200 мл

246,00 ₴
В наличии
SKU
48380

Інструкція 
Склад
діючі речовини: 1 мл розчину містить заліза амонійного цитрату 40 мг (еквівалентно 8,2 мг елементного заліза), кислоти фолієвої 0,3 мг, ціанокобаламіну 0,01 мг;

допоміжні речовини: етанол, метилпарагідроксибензоат (Е 218), пропілпарагідроксибензоат (Е 216), сорбіт (Е 420), сахарин натрію, натрію хлорид, динатрію едетат (трилон Б), ароматизатор малиновий, вода очищена.
Лікарська форма
Розчин оральний.

Основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина червоно-коричневого кольору, солодка на смак, з характерним запахом малини. 
Фармакотерапевтична група
Протианемічні засоби. Препарати заліза в комбінації з різними речовинами.

Код АТС
B Препарати, що впливають на кровотворення і кров

B03 Препарати, що стимулюють кровотворення

B03A Препарати заліза

B03AE Препарати заліза в комбінації з різними речовинами

B03AE01 Залізо, вітамін В12 і фолієва кислота
Розчин оральний «Гемоферон» застосовується при наступних показаннях:

лікування залізодефіцитної і фолієводефіцитної анемії різної етіології;
стану, асоційовані з підвищеною потребою організму в залозі та інших компонентах препарату (вагітність, годування грудьми, період інтенсивного росту і статевого дозрівання, гіпохлоргідрія, гостра і хронічна крововтрата, опікова хвороба, стан після операції на шлунку, целіакія, різке зниження маси тіла).
Склад
1 мл розчину містить (діючі речовини):

заліза амонійного цитрату - 40 мг (еквівалентно 8,2 мг елементарного заліза);
фолієвої кислоти - 0,3 мг;
цианокобаламина - 0,01 мг.
Допоміжні речовини: етанол, метилпарагідроксибензоат (Е 218), пропілпарагідроксибензоат (Е 216), сорбіт (Е 420), сахарин натрію, натрію хлорид, динатрію едетат (трилон Б), ароматизатор малиновий, вода очищена.
Протипоказання
підвищена чутливість до компонентів препарату;
надмірне накопичення заліза в організмі (гемосидероз, гемохроматоз) або схильність до нього;
всі інші види анемій, а також стану, не обумовлені дефіцитом заліза (гіпо-, апластична і гемолітична анемії, сидероахрестична анемія, залізорефрактерна анемія, анемія при свинцевому отруєнні, таласемія, гемоглобінопатії, перніціозна анемія); переливання крові, еритремія, еритроцитоз, гострі тромбоемболії, новоутворення, за винятком станів, що супроводжуються мегалобластної анемією, цироз печінки, урікопропорфірія, стеноз стравоходу та / або інші обструктивні захворювання травного тракту, гострі запальні захворювання кишечника, виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки в стадії загострення , дивертикул кишечника, кишкова непрохідність, регулярні гемотрансфузії, одночасне застосування парентеральних форм заліза;
біль в животі, нудота і блювота невідомої етіології.
Спосіб застосування
Препарат приймають всередину, бажано за 30-40 хвилин до прийому їжі. Дозування препарату здійснюють за допомогою мірного стаканчика або дозуючого шприца, що додаються.

Для лікування залізодефіцитної і фолієводефіцитної анемії дорослим і дітям старше 12-ти років призначають по 15-20 мл препарату «Гемоферон» в добу.

Для лікування залізодефіцитної і фолієводефіцитної анемії у дітей у віці до 12-ти років препарат призначають в наступних дозах:

6-9 місяців - 5 мл;
10-12 місяців - 7,5 мл;
1-3 роки - 10 мл;
4-6 років - 12,5 мл;
7-12 років - 15 мл.
Препарат містить етиловий спирт. Допустима концентрація етилового спирту в препаратах для дітей становить 0,5%. У зв'язку з цим добову дозу препарату для дітей необхідно розділити на два прийоми та змішувати зі столовою ложкою води.

Тривалість курсу лікування визначають індивідуально, залежно від перебігу та тяжкості захворювання. Середня тривалість курсу лікування становить 1-3 місяці.
Особливості застосування
Вагітні
Застосовувати препарат в період вагітності та годування груддю можна тільки за призначенням і під наглядом лікаря при встановленому лабораторно дефіциті заліза, не перевищуючи рекомендовані дози.

Діти
Препарат застосовують дітям з 6-ти місяців.

Водії
Слід дотримуватися обережності при керуванні автотранспортом, оскільки іноді при застосуванні препарату може виникнути запаморочення.
Передозування
При перевищенні рекомендованих доз можливі явища передозування. Летальної вважається доза елементарного заліза 180-300 мг/кг маси тіла. Однак для деяких пацієнтів доза елементарного заліза 30 мг/кг може бути токсичною. У дітей молодшого віку ризик виникнення гострої інтоксикації є особливо високим: небезпечна для життя інтоксикація можлива при прийомі 1 г сульфату заліза.

При передозуванні можливе посилення побічних реакцій. Симптоми гострого отруєння залізом виникають через 10-60 хвилин або через кілька годин після прийому препарату.
Побічні ефекти
Шлунково-кишковий тракт: біль у ділянці шлунка, нудота, блювання, діарея або запор, забарвлення калу в чорний колір, метеоризм, дискомфорт (відчуття переповнення) в області живота, металевий присмак у роті, потемніння зубів, втрата апетиту.

З боку шкіри та підшкірної клітковини: почервоніння шкіри, свербіж і висип, кропив'янка, акне, бульозні висипання.

З боку імунної системи: реакції гіперчутливості (анафілаксія, анафілактичний шок, бронхоспазм).

З боку нервової системи: головний біль, запаморочення, нервове збудження.

З боку серця: біль в області серця, тахікардія.Термін придатності
2 роки.
Умови зберігання
Зберігати при температурі не вище 25 °С. Зберігати в недоступному для дітей місці. 
Упаковка
По 200 мл розчину у флаконах з коричневого скла, закупорених кришкою алюмінієвою, з мірним стаканчиком та/або дозуючим шприцом у картонній пачці. 
Категорія відпуску
Без рецепта.

Характеристики
Производитель Сперко Украина
Страна производителя Україна
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Гемоферон раствор д/перорал. прим. фл. 200 мл