Амприл hd табл. 5 мг + 25 мг №30

328,00 ₴
В наличии
SKU
89416

Категорія відпуску

За рецептом.

Опис

Лікарська форма Таблетки.

Основні фізико-хімічні властивості: плоскі таблетки без оболонки, у формі капсул, білого або майже білого кольору з рискою з одного боку та позначкою «25» з іншого боку. Таблетку можна поділити на дві рівні частини.
Фармакотерапевтична група
Комбіновані лікарські засоби інгібіторів ангіотензинперетворювального ферменту. Раміприл і діуретики

Код АТС
C Препарати для лікування захворювань серцево-судинної системи

C09 Засоби для зниження артеріального тиску (Препарати, що впливають на ренін-ангіотензинову систему)

C09B Комбіновані препарати інгібіторів апф

C09BA Інгібітори апф та діуретики

C09BA05 Раміприл та діуретики
Таблетки «Ампріл ® HD» використовуються при лікуванні артеріальної гіпертензії. Застосування цієї фіксованої комбінації показано пацієнтам, у яких артеріальний тиск не контролюється належним чином при монотерапії раміприлом або гідрохлоротіазидом.

Склад
Одна таблетка містить 5 мг раміприлу і 25 мг гідрохлоротіазиду.

Допоміжні речовини: натрію гідрокарбонат, лактози моногідрат, натрію кроскармелоза, крохмаль прежелатинізований, натрію стеарилфумарат.

Протипоказання

підвищена чутливість до раміприлу або інших інгібіторів ангіотензинперетворюючого ферменту, гідрохлортіазиду, іншим тіазидних діуретиків, сульфаніламідів або до будь-якого іншого речовини, яка входить до складу препарату;
печінкова енцефалопатія, тяжке порушення функції печінки;
гіпотензія або гемодинамічно нестабільний стан;
анурія;
наявність в анамнезі ангіоневротичного набряку (спадкового, ідіопатичного або раніше перенесеного на тлі застосування інгібіторів АПФ або антагоністів рецепторів ангіотензину II);
первинний гіперальдостеронізм;
екстракорпоральне лікування, що призводить до контакту крові з негативно зарядженими поверхнями;
значний двосторонній стеноз ниркових артерій або стеноз ниркової артерії при єдиній функціонуючої нирки;
тяжка ниркова недостатність (кліренс креатиніну <30-ти мл / хвилину) у пацієнтів, яким не проводиться гемодіаліз;
клінічно значущі порушення електролітного балансу, які можуть погіршитися після лікування;
симптоматична гіперурикемія (подагра);
одночасне застосування з препаратами, які містять аліскірен, протипоказано пацієнтам з цукровим діабетом або нирковою дисфункцією (швидкість клубочкової фільтрації (СКФ) <60-ти мл / хвилину / 1,73 м 2);
вагітні або жінки, які планують завагітніти;
годування грудьми.
Спосіб застосування
Комбінацію раміприлу з гідрохлоротіазидом у фіксованій дозі рекомендується застосовувати тільки після попереднього індивідуального титрування доз і контролю артеріального тиску.

Починати лікування з найнижчої можливої дози. У разі необхідності добову дозу можна поступово збільшувати протягом 2-3 тижнів до досягнення цільового показника артеріального тиску. Звичайною підтримуючою дозою є 2,5 мг раміприлу і 12,5 мг на добу вранці, а максимальна доза становить 5 мг раміприлу і 25 мг гідрохлоротіазиду на добу.

Препарат приймають 1 раз на добу в один і той же час, бажано вранці. Препарат можна приймати до, під час і після їжі, оскільки вживання їжі не впливає на біодоступність препарату. Таблетку не можна розжовувати або дробити, а треба ковтати цілими, запиваючи рідиною.

Якщо дозу препарату пропущено, її слід прийняти якомога швидше. Однак, якщо факт пропуску дози виявлено в момент, близький до часу прийому наступної дози, то тоді не варто приймати пропущену дозу, а дотримуватися схеми регулярного дозування. Не слід подвоювати дозу.

Рекомендується приділяти увагу пацієнтам, які попутно беруть діуретики, оскільки після початку лікування може розвинутися артеріальна гіпотензія. Перед тим як почати лікування препаратом, слід зменшити дозу діуретика або припинити.
Особливості застосування
Діти
Препарат не рекомендується застосовувати дітям і підліткам у віці до 18-ти років, оскільки недостатньо даних про його ефективність і безпеку для таких пацієнтів.

Водії
Особливо на початку лікування, при збільшенні дози, заміні лікарського засобу, а також в залежності від індивідуальної реакції на лікування можуть виникати побічні реакції (зниження артеріального тиску, запаморочення). У цих випадках слід утриматися від керування транспортними засобами та роботи з механізмами протягом кількох годин після прийому препарату.
Передозування
Залежно від ступеня передозування можуть виникати наступні симптоми: надмірна периферична вазодилатація (з вираженої гіпотензії, шоком), порушення свідомості аж до коми та церебральних судом, парез, аритмія, брадикардія, гостра ниркова недостатність, порушення електролітного балансу і паралітична кишкова непрохідність.

Передозування гідрохлортіазиду може призвести до гострої затримки сечі у пацієнтів, схильних до цього (наприклад з гіперплазію передміхурової залози).

Необхідно ретельно спостерігати за станом пацієнта. Лікування симптоматичне і підтримуюче.
Побічні ефекти
Профіль безпеки комбінації раміприлу і гідрохлоротіазиду включає побічні реакції, які з'являються в разі гіпотензії і / або гіповолемії через підвищений діурезу. Діюча речовина раміприл може викликати стійкий сухий кашель, а активна речовина гідрохлоротіазид може порушувати метаболізм глюкози, ліпідів і сечової кислоти. Дві діючі речовини мають зворотні ефекти на рівень калію в плазмі крові. Серйозні побічні реакції включають ангіоневротичнийнабряк або анафілактичні реакції, порушення функції нирок або печінки, панкреатит, важкі реакції на шкірі та нейтропенію / агранулоцитоз.
Умови зберігання
Зберігати при температурі не вище 30 °C, в недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 2 роки.

Характеристики
Производитель KRKA
Страна производителя Словения
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Амприл hd табл. 5 мг + 25 мг №30