Амоксиклав пор. д/п раствора для в/в ин. 1000 мг/200 мг фл. № 5

451,00 ₴
В наличии
SKU
33182

Категория отпуска

По рецепту.

 

Інструкція
Склад
діючі речовини: амоксицилін, кислота клавуланова;

1 флакон містить 500 мг (або 1000 мг) амоксициліну у формі натрієвої солі та 100 мг (або  200 мг) кислоти клавуланової у формі калієвої солі.
Лікарська форма
Порошок для розчину для ін’єкцій.

Основні фізико-хімічні властивості: білий до світло-жовтого порошок.
Фармакотерапевтична група
Антибактеріальні засоби для системного застосування. Бета-лактамні антибіотики, пеніциліни. Комбінації пеніцилінів з інгібіторами бета-лактамази. Код АТХ J01C R02.
Код АТС
J Засоби для лікування інфекцій

J01 Антибактеріальні засоби

J01C Бета-лактамні антибіотики, пеніциліни

J01CR Комбінації пеніцилінів, в тому числі з інгібіторами бета-лактамаз

J01CR02 Амоксицилін та інгібітор ферменту
Амоксиклав - комбінований лікарський препарат, який належить до групи бета-лактамних антибіотиків. Терапевтичні ефекти надають діючі речовини - амоксицилін - один з кращих антибіотиків пеніцилінового ряду і клавуланова кислота - найпотужніша з відомих інгібіторів бета-лактамаз.

Поєднання цих субстанцій призводить до появи особливих властивостей амоксиклаву:

необоротна блокада β-лактамаз мікроорганізмів, що дозволяє амоксициліну надавати антибактеріальний ефект навіть на стійких збудників;
висока біодоступність;
добре проникає в більшість тканин і рідин організму, створюючи високу концентрацію, яка необхідна для знищення чутливих патогенних бактерій.
Механізм дії амоксициліну в складі амоксиклаву полягає в бактерицидної активності - порушення синтезу компонента клітинної стінки бактерій, що викликає їх розчинення. Клавуланова кислота є β-лактамних інгібітором і проявляє однакову активність у відношенні як грампозитивних, так і грамнегативних бактерій. Захищає амоксицилін від руйнування ферментами - β-лактамазами, тим самим розширює спектр дії амоксициліну.

Амоксиклав проводиться фармацевтичною компанією Lek Pharmaceuticals dd в Словенії. На фармацевтичному ринку України існують різні лікарські форми препарату. Це є важливим моментом у виборі амоксиклаву при призначенні пацієнтам різних вікових категорій і ступеня тяжкості захворювання.

Переваги застосування амоксиклаву:

передбачувана ефективність і нетоксичність пеніцилінів;
більш широкий спектр дії, порівняно з амоксициліном і пероральними цефалоспоринами за рахунок наявності клавулановоїкислоти;
застосовується у всіх вікових групах;
прийом їжі не впливає на всмоктування препарату.
Серед лікарських форм слід зазначити зручність використання суспензії Амоксиклав. Препарат оснащений мірним шприцом для точності дозування. Можливість триразового застосування суспензії у дітей мінімізує розвиток резистентності та відповідає міжнародним вимогам раціональної антибіотикотерапії.

Показання
Амоксиклав призначений для лікування бактеріальних інфекцій, спричинених чутливими до препарату мікроорганізмами:

важкі інфекції горла, носа і вуха (такі як мастоидит, перітонзіллярний інфекції, епіглотит і синусит з супутніми важкими системними ознаками та симптомами)
загострення хронічного бронхіту (після підтвердження діагнозу)
позалікарняна пневмонія
цистит;
пієлонефрит;
інфекції шкіри та м'яких тканин, в т. ч. бактеріальні целюліт, укуси тварин, важкі дентоальвеолярні абсцеси з поширеним целюлітом;
інфекції кісток і суглобів, у т. ч. остеомієліт;
внутрішньочеревні інфекції;
інфекції статевих органів у жінок.
Профілактика бактеріальних інфекцій при великих оперативних втручаннях в наступних зонах:

шлунково-кишковий тракт;
органи малого тазу;
голова і шия;
жовчні шляхи.
При призначенні антибактеріальних препаратів слід керуватися правилами їх належного застосування.
Склад
Діючі речовини: амоксицилін, кислота клавуланова;

1 флакон містить 1000 мг амоксициліну у формі натрієвої солі та 200 мг кислоти клавуланової у формі калієвої солі.

Амоксицилін є напівсинтетичний пеніцилін (бета-лактами), який пригнічує один або кілька ферментів, часто іменованих пеніцилінзв'язуючими білками (ПСБ) в процесі биосинтетического метаболізму бактеріального пептидогликана, що є невід'ємним структурним компонентом клітинної стінки бактерій. Інгібування синтезу пептидоглікану призводить до ослаблення клітинної стінки, наслідком чого є лізис і загибель клітин.

Амоксицилін чутливий до розщеплення бета-лактамаз, що продукуються резистентними бактеріями, отже, спектр активності амоксициліну в якості монотерапії не включає організми, які виробляють ці ферменти.

Кислота клавуланова є бета-лактамів, структурно спорідненим з пеніцилінами. Вона відключає деякі ферменти бета-лактамази, тим самим запобігаючи інактивації амоксициліну. Кислота клавуланова у вигляді монотерапії не робить клінічно корисного антибактеріального ефекту.
Протипоказання
Підвищена чутливість до діючих речовин, пеніциліну та інших компонентів препарату.

Важка алергічна реакція негайного типу (наприклад, анафілаксія) на інший бета-лактамні антибіотики (наприклад, цефалоспорини, карбапенеми або монобактамами) в анамнезі.

Жовтяниця / порушення функції печінки в анамнезі, було викликано амоксициллином / кислотою клавулановой (див. Розділ «Побічні реакції»).
Спосіб застосування та дози
Дози наведені як зміст амоксициліну / кислоти клавуланової, а то й зазначена доза окремого компонента.

При виборі дози препарату для лікування певної інфекції необхідно враховувати:

очікувані збудники та їх передбачувану чутливість до антибактеріальних речовин (див. розділ «Особливості застосування»);
тяжкість і локалізацію інфекції;
вік, масу тіла і стан функції нирок пацієнта, як описано далі.
У разі необхідності можна застосовувати альтернативні форми Амоксиклав ® (наприклад, з великими дозами амоксициліну та / або іншим співвідношенням амоксициліну і кислоти клавуланової).

Ці лікарські форми Амоксиклав ® можна застосовувати в добовій дозі до 3000 мг амоксициліну і 600 мг клавуланової кислоти. При необхідності застосування вищої дози амоксициліну слід призначати препарат з іншим співвідношенням амоксицилін / кислота клавуланова уникнути надвисоких денних доз кислоти клавуланової.

Тривалість лікування визначає лікар індивідуально. Деякі інфекції (наприклад, остеомієліт) вимагають тривалого лікування. Тривалість лікування не повинна перевищувати 14 діб без оцінки результатів застосування і клінічної картини (див. Розділ «Особливості застосування»).

Дозування для дорослих і дітей з масою тіла ≥ 40 кг

Стандартна доза 1000 мг / 200 мг кожні 8:00.

Профілактика ускладнень при хірургічних втручаннях.

При операціях тривалістю менш 1:00 рекомендована доза становить від 1000 мг / 200 мг до 2000 мг / 200 мг при введенні в наркоз (доза 2000мг / 200 мг може бути досягнута при застосуванні відповідної внутрішньовенної форми препарату).

При операціях тривалістю понад 1:00 рекомендована доза становить від 1000 мг / 200 мг до 2000 мг / 200 мг при введенні в наркоз дозу 1000 мг / 200 мг можна ввести 3 рази протягом 24 годин.

Якщо наявні клінічні ознаки інфекції під час операції, в післяопераційний період слід призначити курс лікування з внутрішньовенним або пероральним введенням препарату.

Дозування для дітей з масою тіла <40 кг.

Діти у віці від 3 місяців: 25 мг / 5 мг/кг кожні 8:00.

Діти у віці до 3 місяців або масою тіла менше 4 кг: 25 мг / 5 мг/кг маси тіла кожні 12.00.

Особливості введення препарату.

Амоксиклав ® вводять шляхом внутрішньовенних ін'єкцій (струминно) або шляхом періодичних інфузій (крапельно). Препарат не можна вводити внутрішньом'язово.

Дітям у віці до 3 місяців Амоксиклав ® призначають тільки у вигляді внутрішньовенної інфузії.

Лікування можна починати з введення Амоксиклав ® і продовжувати формами для перорального застосування.

Підготовка розчину для внутрішньовенних ін'єкцій.

500 мг / 100 мг розчинити вміст флакона в 10 мл води для ін'єкцій (кінцевий об'єм - 10,5 мл)

1000 мг / 200 мг розчинити вміст флакона в 20 мл води для ін'єкцій (кінцевий об'єм - 20,9 мл).

Відновлені розчини мають жовтуватий (блідо-солом'яний) колір. Використовувати тільки прозорі розчини. Розчин слід використовувати протягом 20 хвилин після відновлення, вводити препарат повільно протягом 3-4 хвилин безпосередньо в вену або через катетер, крапельно.

Підготовка розчину для внутрішньовенної інфузії

Відновлений, як показано вище, розчин 500 мг / 100 мг далі без затримки додати до 50 мл інфузійної рідини або розчин 1000 мг / 200 мг - до 100 мл інфузійної рідини (краще застосувати міні-контейнер або бюретку). Проводити інфузію слід протягом 30-40 хвилин.

Розчин для інфузій хімічно і фізично стабільний протягом 2-3 годин при температурі 25 °C або 8:00 при температурі 5 °C. З мікробіологічних позицій приготований розчин краще вводити негайно.

Для внутрішньовенних інфузій можна застосовувати різні розчинники. Задовільна концентрація антибіотика зберігається при 5 °C і при кімнатній температурі (25 °C) в рекомендованих обсягах зазначених в інструкції.
Особливості застосування
Застосування в період вагітності або годування груддю
Вагітність. Репродуктивні дослідження на тваринах пероральних і парентеральних форм Амоксиклав ® не виявили ні тератогенного дії. В ході одного дослідження за участю жінок з передчасним розривом оболонок плода повідомляли, що профілактичне застосування препарату може бути пов'язано з підвищенням ризику некротизуючого ентероколіту у новонароджених. Як і при застосуванні інших лікарських засобів, слід уникати застосування Амоксиклав ® в період вагітності, особливо в першому триместрі, крім випадків, коли, на думку лікаря, таке застосування необхідне.

Період годування груддю. Обидва активні компоненти препарату виводяться в грудне молоко (немає інформації про вплив кислоти клавуланової на немовляти, що знаходиться на грудному вигодовуванні). Відповідно, у немовляти, що знаходиться на грудному вигодовуванні, можлива поява діареї та грибкової інфекції слизових оболонок, тому годування груддю слід припинити. Слід взяти до уваги можливість виникнення алергічних реакцій. Амоксиклав ® в період годування груддю можна застосовувати тільки тоді, коли, на думку лікаря, користь від застосування переважатиме ризик.

Діти
Застосовувати дітям з перших днів життя.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами
Дослідження за здатністю препарату впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами не проводилися. Однак можливе виникнення небажаних ефектів (таких як алергічні реакції, запаморочення, судоми), які можуть вплинути на здатність керувати автомобілем або іншими механізмами (див. Розділ «Побічні реакції»).

Передозування

Симптоми. Можуть спостерігатися симптоми розладів шлунково-кишкового тракту і порушення балансу рідини та електролітів. Спостерігалася кристалурія, пов'язана з прийомом амоксициліну, що в окремих випадках приводила до ниркової недостатності (див. Розділ «Особливості застосування»).

У пацієнтів з порушеннями функції нирок і у пацієнтів, які приймають високі дози препарату, можливе виникнення судом.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано осідання амоксициліну в катетера сечового міхура, переважно після введення в високих дозах. Слід регулярно перевіряти прохідність катетерів (див. Розділ «Особливості застосування»).

Лікування. З боку шлунково-кишкового тракту можна лікувати симптоматично, звертаючи увагу на баланс рідини / електролітів.

Амоксицилін / кислота клавуланова можуть бути видалені з кровотоку за допомогою гемодіалізу.
Побічні реакції
Найчастіше повідомляли про такі побічні реакції на препарат, як діарея, нудота і блювота.
Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій
Антикоагулянти для перорального застосування. Антикоагулянти для перорального застосування та антибіотики пеніцилінового ряду широко застосовують в практиці при відсутності повідомлень про взаємодію. Однак описані випадки збільшення міжнародного коефіцієнта нормалізації у пацієнтів, що приймали аценокумарол або варфарин і яким був призначений курс лікування амоксициліном. Якщо необхідний одночасний прийом препаратів, слід ретельно контролювати протромбіновий індекс або міжнародний коефіцієнт нормалізації (INR) при додаванні або припинення прийому амоксициліну. Крім того, може виникнути потреба в регулюванні дози антикоагулянтів для перорального застосування (див. Розділи «Особливості застосування» та «Побічні реакції»).

Метотрексат. Пеніциліни можуть знижувати виведення метотрексату, що викликає потенційне збільшення токсичності.

Пробенецид. Одночасне застосування пробенециду не рекомендується. Пробенецид зменшує ниркову канальцеву секрецію амоксициліну. Одночасне застосування пробенециду може привести до збільшення рівня і тривалості перебування амоксициліну (але не кислоти клавуланової) в крові.

Мофетилу микофенолат. У хворих, які лікуються мофетила мікофенолатом, після початку застосування перорального амоксициліну з кислотою клавулановой може зменшитися предозова концентрація активного метаболіту МФК приблизно на 50%. Ця зміна предозового рівня може не повністю відповідати зміни загальної експозиції МФК. Таким чином, зміна в дозуванні мікофенолату звичайно не потрібно, якщо немає клінічного підтвердження дисфункції трансплантата. Однак пильне спостереження необхідно під час спільного застосування і протягом деякого часу після антибіотикотерапії.
Термін придатності
2 роки.
Умови зберігання
Зберігати при температурі не вище 25 ºС.

Зберігати у недоступному для дітей місці.
Несумісність
Амоксиклав® не слід змішувати з препаратами крові, іншими рідинами, що містять білок, зокрема з гідролізатами білків та з емульсіями жирів для внутрішньовенного застосування.

Якщо Амоксиклав® застосовувати одночасно з аміноглікозидом, антибіотики не слід змішувати в одному шприці, ємності для внутрішньовенного розчину або в інших ємностях, оскільки активність аміноглікозиду втрачається.
Упаковка
По 5 флаконів з порошком у картонній коробці.
Категорія відпуску
За рецептом.

Характеристики
Производитель Lek
Страна производителя Словения
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Амоксиклав пор. д/п раствора для в/в ин. 1000 мг/200 мг фл. № 5