Цефтриаксон-дарница пор. д/п ин. раствора 0,5 грамм фл. № 5

139,40 ₴
В наличии
SKU
43890

Інструкція
Склад
діюча речовина: ceftriaxone; 1 флакон містить цефтриаксону натрієвої солі у перерахуванні на цефтриаксон 0,5 г або 1 г.

допоміжні речовини: відсутні.
Лікарська форма
Порошок для розчину для ін'єкцій.

Основні фізико-хімічні властивості: кристалічний порошок майже білого або жовтуватого кольору.
Фармакотерапевтична група
Антибактеріальні засоби для системного застосування. Інші b-лактамні антибіотики. Цефалоспорини ІІІ покоління . Цефтриаксон.

Код АТС
J Засоби для лікування інфекцій

J01 Антибактеріальні засоби

J01D Інші бета-лактамні антибіотики

J01DD Цефалоспорини третього покоління

J01DD04 Цефтриаксон
Цефтриаксон - парентеральний цефалоспориновий антибіотик III покоління з пролонгованою дією.

Мікробіологія. Бактерицидна активність цефтриаксону зумовлена пригніченням синтезу клітинних мембран. Цефтриаксон активний in vitro відносно більшості грамнегативних і грампозитивних мікроорганізмів. Цефтриаксон характеризується дуже великою стійкістю до більшості β-лактамаз (як пеніциліназ, так і цефалоспориназ) грампозитивних і грамнегативних бактерій. Цефтриаксон активний відносно таких мікроорганізмів in vitro і при клінічних інфекціях (див. Розділ «Показання»):

Показання до застосування
Цефтриаксон-Дарниця застосовувати для лікування інфекцій, збудники яких чутливі до цефтриаксону:

інфекції дихальних шляхів, особливо пневмонія, а також інфекції вуха, горла і носа;
інфекції органів черевної порожнини (перитоніт, інфекції жовчовивідних шляхів і шлунково-кишкового тракту);
інфекції нирок і сечовивідних шляхів;
інфекції статевих органів, включаючи гонорею;
сепсис;
інфекції кісток, суглобів, м'яких тканин, шкіри, а також ранові інфекції;
інфекції у хворих з ослабленою імунною захистом;
менінгіт;
дисемінований бореліоз Лайма (стадії II і III).
Периопераційне профілактика інфекцій при хірургічних втручаннях на органах шлунково-кишкового тракту, жовчовивідних шляхів, сечовивідних шляхів і під час гінекологічних процедур, але тільки у випадках потенційної чи відомої контамінації.

При призначенні лікарського засобу необхідно дотримуватися офіційних рекомендацій з антибіотикотерапії та, зокрема, рекомендацій по профілактиці антибіотикорезистентності.
Протипоказання
Підвищена чутливість до цефтриаксону або будь-якого іншого цефалоспорину. Наявність в анамнезі тяжких реакцій гіперчутливості (наприклад, анафілактичнихреакцій) до будь-якого іншого типу b-лактамних антибактеріальних засобів (пеніцилінів, монобактами та карбапенемам).

Цефтриаксон протипоказаний:

Недоношеним новонародженим у віці ≤ 41 тиждень з урахуванням терміну внутрішньоутробного розвитку (гестаційний вік + вік після народження). У дослідженнях in vitro було показано, що цефтриаксон може витісняти білірубін із зв'язку з альбуміном сироватки крові, що призводить до можливого ризику розвитку білірубінової енцефалопатії у таких пацієнтів.

Доношеним новонародженим (в віці ≤ 28 днів):

з гіпербілірубінемією, жовтяницею, гипоальбуминемией або ацидозом, оскільки при таких станах зв'язування білірубіну, ймовірно, порушено.
які вимагають (або очікується, що будуть вимагати) внутрішньовенного введення лікарських засобів кальцію або інфузій містять кальцій, розчинів, оскільки існує ризик утворення преципітатів кальцієвої солі цефтриаксону (див. розділи «Особливості застосування» та «Побічні реакції»).
Перед внутрішньом'язовим введенням цефтриаксона слід обов'язково виключити наявність протипоказань до застосування лідокаїну, якщо його застосовувати в якості розчинника (див. Розділ «Особливості застосування»). Див. Інструкцію із застосування лідокаїну, особливо протипоказання.

Розчини цефтриаксона, що містять лідокаїн, ніколи не слід вводити внутрішньовенно.
Спосіб застосування та дози
Дорослі та діти з 12 років: призначати 1-2 г цефтриаксону 1 раз на добу (кожні 24 години). При важких інфекціях або інфекціях, збудники яких мають лише помірну чутливість до цефтриаксону, добову дозу можна збільшувати до 4 г.

Новонароджені, немовлята і діти до 12 років.

Нижче наводяться рекомендовані дози для застосування 1 раз на добу.

Новонароджені до 2 тижнів: 20-50 мг/кг маси тіла 1 раз на добу, добова доза не повинна перевищувати 50 мг/кг маси тіла. При визначенні дози лікарського засобу для доношених і недоношених дітей відмінностей немає.

Цефтриаксон протипоказаний новонародженим ≤ 28 днів при необхідності (або очікуваної необхідності) лікування внутрішньовенними розчинами, які містять кальцій, в тому числі постійні внутрішньовенні вливання, які містять кальцій, наприклад, парентеральне харчування, у зв'язку з ризиком виникнення преципітатів кальцієвих солей цефтриаксону (див. Розділ « Протипоказання »).

Новонароджені та діти від 15 днів до 12 років: 20-80 мг/кг маси тіла 1 раз на добу.

Дітям з масою тіла понад 50 кг призначати дози для дорослих.

Внутрішньовенні дози 50 мг/кг або вище слід вводити шляхом інфузії протягом принаймні 30 хвилин.
Передозування
Симптоми: можливо нудота, блювота, діарея, лихоманка, лейкопенія, тромбоцитопенія, гостра гемолітична анемія, шкірні, шлунково-кишкові реакції та реакції печінки, задишка, ниркова недостатність, стоматит, анорексія, тимчасова втрата слуху, втрата орієнтації в просторі.

Лікування: проводити симптоматичну і підтримуючу терапію. Специфічного антидоту немає. Гемодіаліз і перитонеальний діаліз неефективні.
Особливі вказівки
Застосування в період вагітності або годування груддю
Вагітність.

Цефтриаксон проникає через плацентарний бар'єр. Існують обмежені дані щодо застосування цефтриаксону вагітним жінкам. Дослідження на тваринах не свідчать про безпосереднє чи непрямому шкідливий вплив на ембріон / плід, пери та постнатальний розвиток. Під час вагітності, особливо в І триместрі, цефтриаксон можна застосовувати, тільки якщо користь перевищує ризик.

Годування грудьми.

Цефтриаксон проникає в грудне молоко в низьких концентраціях, але при застосуванні лікарського засобу в терапевтичних дозах не очікується жодного впливу на грудних немовлят. Однак не можна виключати ризик розвитку діареї і грибкової інфекції слизових оболонок. Слід враховувати можливість сенсибілізації. Потрібно прийняти рішення про припинення годування груддю або відмови від застосування цефтриаксону з урахуванням користі від грудного вигодовування для дитини та користі від терапії для жінки.

Фертильність.

У дослідженнях репродуктивної функції не було виявлено ознак небажаного впливу на чоловічу або жіночу фертильність.

Діти
Лікарський засіб можна застосовувати дітям згідно дозувань, зазначеним в розділі «Спосіб застосування та дози».

Здатність впливати на швидкість реакцій при керуванні автотранспортом або іншими механізмами
Відповідні дослідження не проводили. У зв'язку з можливістю виникнення таких побічних реакцій як запаморочення цефтриаксон може впливати на здатність керувати транспортними засобами або працювати зі складними механізмами.

Умови зберігання
Зберігати в оригінальній упаковці при температурі не вище 25 °C. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 3 роки.
Несумісність
Цефтриаксон-Дарниця не можна змішувати з кальцийсодержащими розчинами, такими як розчин Рінгера чи розчин Гартмана. Не слід також застосовувати кальцій розчини протягом 48 годин після останнього введення препарату.

Цефтриаксон несумісний з амсакрин, ванкоміцином, флуконазолом, лабеталол і аміноглікозидами.

Не слід змішувати з іншими розчинниками, крім перерахованих в розділі «Спосіб застосування та дози».

Характеристики
Производитель Дарница
Страна производителя Україна
Напишите свой собственный отзыв
Отзыв для:Цефтриаксон-дарница пор. д/п ин. раствора 0,5 грамм фл. № 5