Ликопид таб. 1мг №10

451,00 ₴
Немає в наявності
SKU
E000417
Производитель: Россия

Заказ по телефону: +38 (063) 521 85 04

Активна речовина: глюкозамінілмурамілдіпептід (ГМДП) – 1,0 мг. Допоміжні речовини: лактоза моногідрат – 73,88 мг, цукор (цукроза) – 5,0 мг, крохмаль картопляний – 19,0 мг, метилцелюлоза – 0,12 мг, кальцію стеарат – 1,0 мг. Упаковка 10 шт

Фармакотерапевтична група: Імуномодулюючий засіб.

Фармакологічні властивості:

Діюча речовина таблеток Лікопід - глюкозамінілмурамілдіпептід (ГМДП) - являє собою синтетичний аналог структурного фрагмента оболонки (пептидоглікану) бактеріальних клітин. ГМДП є активатором вродженого та набутого імунітету, посилює захист організму від вірусних, бактеріальних та грибкових інфекцій; має ад'ювантний ефект у розвитку імунологічних реакцій.

Біологічна активність препарату реалізується за допомогою зв'язування ГМДП із внутрішньоклітинним рецепторним білком NOD2, локалізованим у цитоплазмі фагоцитів (нейтрофілів, макрофагів, дендритних клітин). Препарат стимулює функціональну (бактерицидну, цитотоксичну) активність фагоцитів, посилює презентацію ними антигенів, проліферацію Т- та В-лімфоцитів, підвищує синтез специфічних антитіл, сприяє нормалізації балансу Th1/Th2-лімфоцитів у бік переважання Th1. Фармакологічна дія здійснюється за допомогою посилення вироблення ключових інтерлейкінів (інтерлейкіну-1, інтерлейкіну-6, інтерлейкіну-12), фактору некрозу пухлин альфа, гамма-інтерферону, колонієстимулюючих факторів. Препарат підвищує активність природних кілерних клітин.

Лікопід має низьку токсичність (ЛД50 перевищує терапевтичну дозу більш ніж у 49 000 разів). В експерименті при пероральному способі введення в дозах, що у 100 разів перевищують терапевтичну, препарат не чинить токсичної дії на центральну нервову та серцево-судинну системи, не викликає патологічних змін з боку внутрішніх органів. Лікопід не надає ембріотоксичної та тератогенної дії, не викликає хромосомних, генних мутацій. В експериментальних дослідженнях, проведених на тваринах, отримані дані про протипухлинну активність Лікопіду (ГМДП).

Фармакокінетика:

Біодоступність препарату при пероральному застосуванні становить 7-13%. Ступінь зв'язування з альбумінами крові слабкий. Час досягнення максимальної концентрації (tmax) – 1,5 години після прийому. Період напіввиведення (t1/2) – 4,29 години. Активних метаболітів не утворює, виводиться переважно через нирки у незміненому вигляді. Показання

Препарат застосовується у дорослих та дітей (з 3-х років) у комплексній терапії захворювань, що супроводжуються вторинними імунодефіцитними станами:

Діти:

хронічні, рецидивні інфекції верхніх та нижніх дихальних шляхів у стадії загострення та у стадії ремісії;

гострі та хронічні гнійно-запальні захворювання шкіри та м'яких тканин (піодермія, фурункульоз та інші);

герпетична інфекція.

Дорослі:

хронічні інфекції дихальних шляхів;

гострі та хронічні гнійно-запальні захворювання шкіри та м'яких тканин (піодермія, фурункульоз та інші);

герпетична інфекція.

Профілактичний прийом (дорослі):

   профілактика та зниження сезонної захворюваності на ГРЗ та частоти загострень хронічних захворювань ЛОР-органів, верхніх та нижніх дихальних шляхів.

Протипоказання: підвищена чутливість до глюкозамінілмурамілдипептиду та інших компонентів препарату; вагітність та лактація; аутоімунний тиреоїдит у фазі загострення; стани, що супроводжуються фебрильною температурою (>38°С) на момент прийому препарату;

вроджені порушення обміну речовин, що рідко зустрічаються: алактазія, галактоземія, дефіцит лактази, непереносимість лактози, дефіцит сахарази/ізомальтази, непереносимість фруктози, глюкозо-галактозна мальабсорбція; застосування при аутоімунних захворюваннях не рекомендується через відсутність клінічних даних. Застосування при вагітності та годуванні груддю

Прийом препарату Лікопід 1 мг протипоказаний жінкам у період вагітності та грудного вигодовування.

  Спосіб застосування та дози

Лікопід застосовують внутрішньо або сублінгвально натще, за 30 хвилин до їжі.

При пропущенні прийому препарату, якщо минуло не більше 12 годин від запланованого часу, Ви можете прийняти пропущену дозу; у випадку, якщо минуло більше 12 годин від запланованого часу прийому, необхідно прийняти лише дозу, що слідує за схемою, і не приймати пропущену.

Корекція дози в окремих груп пацієнтів (особи похилого віку, пацієнти з порушенням функції печінки, пацієнти з порушенням функції нирок) не потрібні.

Діти:

Гострі та хронічні гнійно-запальні захворювання шкіри та м'яких тканин (піодермія, фурункульоз та інші): по 1 таблетці 1 раз на добу під язик протягом 10 днів.

Хронічні, рецидивні інфекції верхніх та нижніх дихальних шляхів (у стадії загострення та в стадії ремісії): Лікопід приймають 3 курсами по 1 таблетці 1 раз на добу під язик протягом 10 днів, з перервою між курсами у 20 днів.

Герпетична інфекція: по 1 таблетці 3 рази на добу всередину або під язик протягом 10 днів.

Дорослі:

Хронічні інфекції дихальних шляхів: по 2 таблетки 1 раз на добу під язик протягом 10 днів.

Гострі та хронічні гнійно-запальні захворювання шкіри та м'яких тканин (піодермія, фурункульоз та інші): по 2 таблетки 2-3 рази на добу під язик протягом 10 днів.

Герпетична інфекція: по 2 таблетки 3 рази на добу внутрішньо або під язик протягом 10 днів.

Профілактика (дорослі):

для профілактики або зниження сезонної захворюваності на ГРЗ та частоти загострень захворювань ЛОР-органів, верхніх та нижніх дихальних шляхів Лікопід приймають по 1 таблетці 3 рази на добу під язик протягом 10 днів. Побічна дія

Часто (1-10%) – на початку лікування може відзначатись короткочасне підвищення температури тіла до субфебрильних значень (до 37,9°С), що не є показанням до відміни препарату.

Рідко (0,01-0,1%) - короткочасне підвищення температури тіла до фебрильних значень (38,0 ° С). При підвищенні температури тіла більше 38,0°С можливе застосування жарознижувальних засобів, що не знижує фармакологічних ефектів таблеток Лікопід®.

Дуже рідко (менше 0,01%) діарея.

Якщо будь-які побічні ефекти посилюються, або Ви помітили будь-які інші побічні ефекти, не зазначені в інструкції, повідомте про це лікаря. особливі вказівки

  Не впливає на здатність керувати автомобілем та складними механізмами. Лікарська взаємодія Препарат підвищує ефективність протимікробних препаратів, відзначається синергізм щодо противірусних та протигрибкових препаратів. Антациди та сорбенти значно знижують біодоступність препарату. Глюкокортикостероїди знижують біологічний ефект Лікопіду.

Передозування

Випадки передозування невідомі.

Виходячи з фармакологічних властивостей препарату, у разі передозування може спостерігатися підвищення температури тіла до субфебрильних (до 37,9°С) значень. За потреби проводиться симптоматична терапія (жарознижувальні засоби), призначаються сорбенти. Специфічний антидот невідомий.

Умови зберігання: Препарат слід зберігати в сухому, захищеному від світла місці, недоступному для дітей, при температурі не вище 25°С.

Характеристики

Характеристики
Страна производителя Россия

Відгуки

Напишіть свій власний відгук
Відгук для:Ликопид таб. 1мг №10