Хелпекс эффект мазь 20г туба

114,80 ₴
В наявності
SKU
117722
Производитель: Сава Хелскеа Лтд. Индия

Заказ по телефону: +38 (063) 521 85 04

ІНСТРУКЦІЯ
Діючі речовини Камфора, Ментол, Метилсаліцилат, Олія евкаліптова, Олія терпентинна, Тимол

СОСТАВ И ФОРМА ВЫПУСКА:

мазь туба 20 г, № 1 мазь туба 40 г, № 1

Ментол 50 мг/г,  Камфора 100 мг/г, Тимол 10 мг/г,  Метилсалицилат 50 мг/г,  Масло эвкалиптовое 10 мг/г,  Масло терпентинное 30 мг/г

Код АТС
R Препарати для лікування захворювань респіраторної системи

R07 Інші препарати для лікування захворювань системи дихання

R07A Інші засоби, що діють на респіраторну систему
Фармакологічні властивості
Ментол чинить місцево-подразнюючу, знеболювальну, відволікаючу, протисвербіжну, антисептичну, заспокійливу дію. ефект обумовлений рефлекторними реакціями, пов'язаними з роздратуванням чутливих нервових закінчень: подразнення рецепторів шкіри стимулює утворення і вивільнення ендогенних біологічно активних речовин (енкефалінів, ендорфінів, пептидів, кінінів), які беруть участь в регуляції больових відчуттів, проникності судин та інших процесах, які забезпечують знеболювальну, відволікаючу і протисвербіжну дію. відволікаючий ефект сприяє зменшенню вираженості больових відчуттів. місцеву дію супроводжується звуженням судин, відчуттям холоду, яке переходить у відчуття легкого печіння і поколювання. шкірно-вісцеральні рефлекси поліпшують трофіку тканин (відповідно до зон іннервації). ментол рефлекторно змінює тонус судин як поверхневих, так і глибоко розташованих в тканинах і внутрішніх органах.

Камфора надає антисептичний, місцево-дратівливий, аналептичну, антиагрегаційний ефект. Рефлекторно збуджує судиноруховий і дихальний центри, надаючи аналептичну активність. Надає периферичну вазопресорну активність. Пригнічує агрегацію тромбоцитів. Виділяючись з організму через дихальні шляхи, сприяє відкашлюванню. При місцевій аплікації виявляє відволікаючі властивості.

Тимол є антисептиком і дезинфікуючим засобом. Руйнуючи важливі для життєздатності мікроорганізмів ферменти, він запобігає поширенню процесу гниття і затримує його, якщо він вже почався.

Метилсалицилат надає протизапальну і знеболювальну дію. Він неселективно пригнічує ЦОГ, знижує синтез простагландинів. Нормалізує підвищену проникність капілярів, поліпшує процеси мікроциркуляції, зменшує набряк і інфільтрацію запалених тканин.

Олія евкаліптова виявляє антисептичну та протизапальну дію. При місцевому нанесенні знижує чутливість. Евкаліптова олія також збуджує серцеву діяльність.

Масло терпентинова застосовують місцево для лікування застуди як відволікаючу і розігріває засіб.
Показання
Запальні захворювання дихальних шляхів (нежить, фарингіт, ларингіт, трахеїт); біль у м'язах; біль у суглобах.
Застосування

При захворюваннях дихальних шляхів 2-4 г мазі хелпекс ефект нанести на шкіру в ділянці грудної клітки та горла і потім втерти. при бажанні площу аплікації можна накрити теплою, сухою ганчіркою, однак її треба прикладати нещільно, щоб дати можливість випаровуванням досягти носа і горла. при нежиті або закладеності носа невелику кількість мазі хелпекс ефект наносять на шкіру крил носа і злегка втирають. при болю в м'язах і суглобах наносять мазь на ділянку м'язів або суглобів товстим шаром і обережно втирають.

У дорослих і дітей (у віці 3 років) застосовувати препарат Хелпекс Ефект до 3 разів на добу.

Тривалість лікування визначають індивідуально в залежності від тяжкості захворювання та клінічної ефективності.
Протипоказання
Підвищена чутливість до компонентів препарату. епілепсія, схильність до судом, захворювання шкіри, спазмофілія, ба, коклюш. період вагітності та годування груддю. дитячий вік 3 років.
Побічні ефекти
Відзначали незначні або середнього ступеня місцеві подразнення, еритема, висипання, лущення, свербіж, зміна кольору шкіри, яке швидко проходить, кропив'янку, дерматит; рідко - апное, колапс у дітей грудного віку (під час місцевого застосування на ніздрі).
Особливі вказівки
Тільки для зовнішнього застосування.

Уникати потрапляння препарату в очі та на слизові оболонки.

Якщо виявляють місцеве подразнення, застосування препарату необхідно припинити та призначити відповідну терапію.

Препарат наносити тільки на неушкоджену здорову шкіру, не можна наносити на відкриті рани.

Не застосовувати для змазування носоглотки.

Стійкий кашель може бути ознакою серйозного захворювання. Якщо кашель не зникає протягом 1 тижня, надає тенденцію до рецидиву або супроводжується жаром, висипанням або стійкою головним болем, хворому необхідно звернутися до лікаря для перегляду тактики лікування.

Не застосовувати препарат при тривалому або хронічному кашлі, який є наслідком куріння, БА, емфіземи, або якщо кашель супроводжується інтенсивним відходженням мокротиння.

Не наносити препарат на великі ділянки шкіри.

Не наносити на шкіру обличчя, з огляду на можливість розвитку рефлекторного бронхоспазму.

Препарат залишає плями на тканині, з якої він контактує.

Застосування в період вагітності та годування груддю. Препарат протипоказаний для застосування в період вагітності та годування груддю.

Діти. Препарат не призначають дітям у віці 3 років.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Не впливає.
Взаємодії
Невідомі.
Передозування
Можливі посилення симптомів побічної дії, атаксія, сонливість, рефлекторна зупинка дихання.

Терапія симптоматична.
Умови зберігання
В оригінальній упаковці при температурі 25 °C.

Умови відпуску

Без рецепта

Характеристики
Производитель Сава Хелскеа Лтд.
Страна производителя Индия
Напишіть свій власний відгук
Відгук для:Хелпекс эффект мазь 20г туба