Ультрапрокт супп ректал. №12

1553,90 ₴
В наявності
SKU
E000394
Производитель: KARO PHARMA Швеция

Заказ по телефону: +38 (063) 521 85 04

Інструкція скорочена Ультрапрокт
Склад і форма випуску
1г мазі для ректального застосування містить:

Флуокортолону півалат - 920мкг;
Флуокортолону капроат - 950мкг;
Цинхокаїну занадто гідрохлорид - 5 мг.
Допоміжні речовини: масло касторове, масло касторове гідрогенізована, 2-октилдодеканол, поліетиленгліколь 400 монорицинолеат, масло ароматизоване цитрус-рожеве.

1 супозиторій містить:

Флуокортолону півалат - 610мкг;
Флуокортолону капроат - 630мкг;
Цинхокаїну занадто гідрохлорид - 1 мг.
Допоміжні речовини: твердий жир.

Мазь для ректального застосування по 30 г у тубі з наконечником, по 1 тубі в картонній коробці.
Супозиторії ректальні по 12 штук в контурній упаковці, по 1 упаковці в картонній коробці.
Фармакологічна дія:
Ультрапрокт - комплексний препарат, який надає місцеву протизапальну, протисвербіжну та знеболювальну дію. Препарат містить похідні флуокортолону і цинхокаїн.
Естери флуокортолону, що входять до складу препарату, мають різну молекулярну масу і ступінь розчинення в жирах. Це призводить до різної швидкості досягнення вогнища запалення діючою речовиною і обумовлює, з одного боку, наступ швидкої дії, а з іншого - забезпечує тривалий терапевтичний ефект.

Флуокортолон - топический глюкокортикостероїд, має місцеву протизапальну, протисвербіжну, антиалергічну, знеболюючу дію. Ці ефекти характерні для всіх місцевих глюкокортикостероїдів, вони здійснюються за рахунок ряду змін, що відбуваються в організмі під дією цих гормонів. Так, протизапальний ефект досягається за рахунок зниження активності ферментів, що руйнують клітини та тканини, в тому числі протеази, нуклеази, гіалуронідази та інших. Під дією флуокортолону знижується швидкість синтезу простагландинів, кінінів та лейкотрієнів, що грають в організмі роль медіаторів запалення. Препарати глюкокортикостероїдів гальмують перекисне окислення ліпідів і утворення вільних радикалів у вогнищі запалення, таким чином, надаючи антиоксидантну дію. Крім того, вони знижують проникність судинної стінки та тканинних бар'єрів, зменшують кількість води та білка, що переходять в місце запалення.

Протисвербіжну і антиалергічну дію глюкокортикостероїдів здійснюється за рахунок стабілізації стінок огрядних клітин, зниження вивільнення в кров гістаміну, підвищення здатності крові зв'язувати гістамін, зниженням чутливості клітин і тканин до дії гістаміну. При місцевому застосуванні флуокортолону для терапії геморою поліпшується мікроциркуляція, знижується набряклість тканин, зменшується свербіж і прискорюється регенерація і загоєння слизової оболонки прямої кишки.

Друга діюча речовина препарату - цинхокаїн - відноситься до групи місцевих анестетиків амідного типу. Цинхокаїн пригнічує генерацію і проведення нервових імпульсів за рахунок стабілізації клітинних мембран нервових волокон. Таким чином, здійснюється блокада чутливих нервових закінчень і, відповідно, стає неможливим проведення больового імпульсу.
Проникнення компонентів препарат Ультрапрокт в кров низька, тому при його застосуванні відсутні системні ефекти глюкокортикостероїдів і цинхокаїну занадто. Флуокортолон, який проник в кров, метаболізується в печінці, виводяться метаболіти переважно нирками.
Показання до застосування:
Препарат Ультрапрокт в формі свічок і мазі використовується в терапії таких захворювань:
Внутрішній і зовнішній геморой, в тому числі що супроводжується тромбозом гемороїдальних вен.
Обмежений нейродерміт анальної області, свербіж в області заднього проходу.
Тріщини прямої кишки та заднього проходу.
Проктит.
У терапії захворювань, обтяжених грибковою інфекцією, необхідно використовувати додатково протигрибкові препарати.
Спосіб застосування:
Перед застосуванням препарат Ультрапрокт рекомендується ретельно очистити область заднього проходу, для досягнення максимального терапевтичного ефекту рекомендується застосовувати препарат безпосередньо після дефекації. При терапії препаратом у пацієнтів спостерігається швидке полегшення або навіть повне зникнення симптомів захворювання, проте, рекомендується продовжувати терапію препаратів протягом ще мінімум 6-7 днів, щоб уникнути рецидивів в майбутньому. При цьому після зникнення симптомів можна зменшити кратність застосування препарату. Не рекомендується безперервне використання препарату терміном більше 1 місяця.

Мазь для ректального застосування:

Препарат у формі мазі використовують зазвичай 2 рази на день. У перший день терапії препаратом можна збільшити кількість нанесень до 4 з метою швидшого настання полегшення. Перед використанням мазі необхідно ретельно вимити руки, після чого видавлюють необхідну кількість мазі та пальцем втирають в область заднього проходу і зовнішнього сфінктера прямої кишки, при цьому кілька вводячи палець в анальний отвір. При необхідності застосування мазі всередину прямої кишки слід приєднати до тюбику з маззю спеціальний наконечник. Однак нанесення мазі пальцем (в тому числі в пряму кишку) більш ефективно і при гострому запаленні рекомендується саме такий метод.
Якщо у пацієнта є випадають гемороїдальні вузли, то спочатку слід їх обробити достатньою кількістю мазі, а після обережно вдавлювати всередину пальцем.

супозиторії:

Використовують зазвичай по 1 супозиторію на день. У перший день терапії препаратом при гострому запаленні можна використовувати 2-3 супозиторія для більш швидкого настання полегшення. Супозиторії рекомендується вводити якомога глибше в анальний отвір.

Якщо супозиторії розм'якшилися під дією тепла, для зручності використання рекомендується помістити їх в холодну воду, щоб вони знову затверділи.
Слід уникати потрапляння препарату в очі, в зв'язку з чим рекомендується ретельно мити руки після застосування препарату.
Побічні дії:
Препарат добре переноситься, а за рахунок малих доз флуокортолону не робить побічних дій, характерних для кортикостероїдів, однак, при тривалому (понад місяць) застосуванні можливий розвиток місцевих побічних явищ, в тому числі атрофія шкіри.
Вкрай рідко можливий розвиток алергічних реакцій у вигляді шкірного висипу, свербежу, кропив'янки.
Протипоказання:
Наявність туберкульозних або сифилитических процесів в місці нанесення препарату. Вірусні захворювання, в тому числі вітряна віспа.
Термін вагітності менше 14 тижнів.
Вагітність:
Препарати групи глюкокортикостероїдів надають тератогенну дію на плід. Зокрема, підвищений ризик розвитку патології вовчої пащі у немовлят, матері яких отримували системні глюкокортикостероїди в першому триместрі вагітності.

Незважаючи на відсутність достовірних даних щодо тератогенної дії топічних глюкокортикостероїдів, препарат Ультрапрокт протипоказаний до застосування в першому триместрі вагітності. У другому і третьому триместрах вагітності препарат застосовують тільки за призначенням лікаря, який повинен врахувати можливу користь для матері та потенційні ризики для плода.
З молоком не виділяється істотних доз препарату, однак слід дотримуватися обережності при призначенні препарату в період лактації.
Передозування:
При ректальному застосуванні супозиторіїв, а також ректальному і / або періанальній застосуванні мазі передозування препарату неможлива.
При випадковому пероральному прийомі препарату (наприклад, після випадкового проковтування кількох супозиторіїв або невеликої кількості мазі) можливо прояв системної дії цинхокаїну занадто.

При цьому у пацієнта розвиваються порушення з боку серцево-судинної системи, зокрема пригнічення функції міокарда, і неврологічні розлади, можливі судоми та пригнічення дихання.
Специфічного антидоту немає. Показано промивання шлунка, прийом ентеросорбентів, симптоматична терапія.
Умови зберігання:
Препарат рекомендується зберігати в сухому недоступному для дітей місці.
Мазь зберігають при температурі не вище 30 градусів Цельсія.
Супозиторії зберігають при температурі не вище 25 градусів Цельсія.
Характеристики

Характеристики

Характеристики
Производитель KARO PHARMA
Страна производителя Швеция

Відгуки

Напишіть свій власний відгук
Відгук для:Ультрапрокт супп ректал. №12