Трикардин сердечные капли кап. фл. 25 мл

41,00 ₴
В наявності
SKU
106288
Производитель: Тернопольская ФФ Украина

Заказ по телефону: +38 (063) 521 85 04

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ТРИКАРДИН СЕРЦЕВІ КРАПЛІ

(TRICARDIN HEART DROPS)

Склад лікарського засобу:

1 мл крапель містить настойки: валеріани 0,34 мл, глоду 0,33 мл, пустирника 0,33 мл.

Лікарська форма. Краплі.

Рідина жовтувато-коричневого кольору з запахом валеріани.

Назва і місцезнаходження виробника.

ВАТ «Тернопільська фармацевтична фабрика» або ТОВ «Тернофарм».

Фармакотерапевтична група. Різні комбіновані кардіологічні препарати.

Код АТС C01E X.

Фармакодинаміка. Кардіологічний та седативний засіб. Лікувальна дія препарату Трикардин серцеві краплі зумовлена дією комплексу біологічно-активних речовин коренів та кореневищ валеріани, плодів глоду, трави пустирника.

Біологічно-активні речовини, що містяться в плодах глоду (флавоноїди, холін, ацетилхолін, дубильні речовини, фітостерини), мають гіпотензивні, кардіопротекторні, спазмолітичні властивості посилюють кровообіг в коронарних судинах і в судинах мозку, підвищують чутливість міокарда до дії серцевих глікозидів, трохи посилюють скорочення серцевого м&rsquoяза і разом з тим зменшують його збудливість.

Біологічно-активні речовини, що містяться в корінні та кореневищі валеріани (складний ефір борнеолу та ізовалеріаної кислоти, борнеол, ізовалеріанова кислота, алкалоїди, дубильні речовини, цукри), зменшують збудливість центральної нервової системи, знижують напругу та дратівливість при психічному перенавантаженні і розумовій втомі, проявляють седативні, снодійні, спазмолітичні властивості, посилюють дію інших препаратів, що мають пригнічую чий вплив на ЦНС, а саме седативних, снодійних, транквілізаторів. Окрім того, біологічно активні речовини валер&rsquoяни проявляють жовчогінну дію, уповільнюють серцевий ритм, розширюють коронарні судини серця, посилюють секреторну активність слизової оболонки шлунка.

Біологічно-активні речовини, які містить трава пустирника (ефірна олія, сапоніни, дубильні речовини, алкалоїди), зменшують процеси збудження в центральній нервовій системі, сприяють нормалізації артеріального тиску і настанню фізіологічного сну, а також посилюють ефекти інших седативних та снодійних засобів.

Фармакокінетика. Фармакокінетика препарату не вивчена.

Показання для застосування. Функціональні розлади діяльності серцево-судинної системи (нейроциркуляторна дистонія, вегетоневроз), як заспокійливий засіб при нервовому збудженні та безсонні.

Протипоказання. Алкоголізм в анамнезі, одночасне застосування препаратів, що містять алкоголь, виразкова хвороба шлунка і дванадцяти палої кишки, цироз печінки, вагітність і лактація, виражена артеріальна гіпотензія та брадикардія, підвищена чутливість до компонентів препарату.

Належні заходи безпеки при застосуванні. У період застосування препарату Трикардин серцеві краплі слід утримуватися від вживання алкогольних напоїв.

Особливі застереження.

- застосування у період вагітності або годування груддю. Оскільки до складу препарату входить спирт етиловий, не рекомендується вживати жінкам у період вагітності або годування груддю.

- здатність впливати на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або іншими механізмами. У період застосування препарату не варто керувати автомобілем та працювати з потенційно небезпечними механізмами.

- діти. Не рекомендовано призначати дітям до 12 років.

Спосіб застосування та дози. Трикардин серцеві краплі призначають внутрішньо дорослим та дітям старше 12 років по 20&ndash30 крапель 3 рази на добу до їди. Тривалість курсу лікування визначається індивідуально і в середньому становить 30 днів.

Трикардин серцеві краплі не призначають дітям до 12 років, оскільки клінічний досвід застосування дітям цього віку відсутній.

Передозування. При значному підвищені дози можливі диспептичні розлади, прояви гіпер чутливості, рідко сонливість, які потребують припинення прийому препарату і проведення симптоматичної терапії.

Побічні ефекти. Зазвичай препарат переноситься добре, але інколи виникають алергічні реакції у вигляді гіперемії, висипів, свербежу та набрякання шкіри можливі гіпотензія, нудота.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Наявність у складі спирту етилового призводить до потенціювання дії снодійних засобів, транквілізаторів та нейролептиків.

Термін придатності. 4 роки.

Умови зберігання. Зберігати в захищеному від світла місці, при температурі не вище 25 оС. Під час зберігання можливе утворення осаду.

Упаковка. По 25 мл у флаконах-крапельницях або флаконах, 50 мл у флаконах.

Характеристики
Производитель Тернопольская ФФ
Страна производителя Украина
Напишіть свій власний відгук
Відгук для:Трикардин сердечные капли кап. фл. 25 мл