онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Задаксин 1,6мг фл. + р-ль №1

Задаксин 1,6мг фл. + р-ль №1
  • Код товара: 195352
  • Производитель: Sciclone Pharmaceuticals
  • Наличие: нет в наличии


Быстрый заказ Задаксин 1,6мг фл. + р-ль №1

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату ЗАДАКСІН (ZADAXIN)

 

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: твердий білий або майже білий корж, без видимих забруднень;

зовнішний вигляд при розчиненні: розчин прозорий, безбарвний, в основному без сторонніх часток;

склад: 1 флакон містить тимозину альфа 1 (thymalfasin) - 1,6 мг;

допоміжні речовини: манітол, однозаміщений фосфат натрію моногідрат, двозаміщений фосфат натрію гептагідрат;

розчинник: 1 мл води для ін’єкцій.

 

Форма випуску. Порошок для приготування розчину для ін’єкцій.

 

Фармакотерапевтична група. Імуностимулятори. Код АТС L03AX49.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка.

Молекулярний механізм дії тимозину альфа 1 ще не з’ясований повністю. Тимозин альфа 1 класифікується як модифікатор біологічної відповіді, дія якого базується на впливові на маркери та функціональну активність лімфоцитів, що спостерігається як in vivo, так і in vitro. Дослідження показали, що тимозин альфа 1 індукує маркери диференціації зрілих Т-клітин на лімфоцитах, виділених з кісткового мозку дорослих тимектомованих мишей, та постдиференційну активність до індукції лімфокінів і рецепторів лімфокінів на лімфоцитах периферичної крові (PBL). Вважають, що тимозин альфа 1 посилює функцію Т-клітин, збільшуючи ефективність дозрівання Т-клітин та їх здатність продукувати цитокіни, інтерферон-гамма (ІФН-g), інтерлейкін-2 (ІЛ-2) та інтерлейкін-3 (ІЛ-3) після активації мітогенами або антигенами та регулює і збільшує експресію високоаффінного рецептора ІЛ-2 (ІЛ-2Р). Крім того, показано, що тимозин альфа 1 збільшує активність природних кілерних клітин і посилює відповідь антитіл на Т-клітинозалежні антигени.

Дослідження у хворих, які були серопозитивними за наявністю поверхневого антигену гепатиту В (HBsAg) протягом щонайменше 6 місяців з підвищеним рівнем сироваткової аланінамінотрансферази (АЛТ), показали, що терапія Задаксіном може спричинити вірусну ремісію (втрату ДНК HBV) і нормалізацію сироваткових амінотрансфераз. Терапія Задаксіном призводить до втрати HBsAg у деяких чутливих хворих.

Зроблений аналіз 2 рандомізованих випробувань з умовами, що конролювались, та 1 історичного випробування за тих же умов. Досліджували 121 пацієнта, яких лікували Задаксіном плюс інтерфероном чи тільки інтерфероном. Тимозин альфа 1 вводили принаймні 2 рази на тиждень протягом від 6 до 12 місяців, а інтерферон застосовували до 3 разів на тиждень, від 6 до 12 місяців. Дослідження проводили після закінчення лікування та через 6 місяців після закінчення лікування.

 

Показання для застосування.

Задаксін призначається для лікування хронічного гепатиту В у пацієнтів від 18 років з компенсованою хворобою печінки та реплікацією вірусу гепатиту В (HBV) (ДНК HBV-серопозитивних).

 

Задаксін (тимозин альфа 1) призначається в складі комбінованої терапії разом з інтерфероном для лікування хронічного гепатиту С.

 

Спосіб застосування та дози.

Гепатит В

Задаксін можна застосовувати як монотерапію так і в поєднанні з інтерфероном (згідно з вказаною дозою та графіком для інтерферону). Задаксін вводиться підшкірно, по 1,6 мг (900 мкг/м2) двічі на тиждень, з 3-4-денними проміжками між ін’єкціями. Терапія має тривати від 6 до 12 місяців без перерв. Для пацієнтів з масою тіла менше 40 кг доза становить 40 мкг/кг.

Гепатит С

Рекомендована доза Задаксіну при використанні його у комбінованій терапії з інтерфероном (згідно з вказаною дозою та графіком для інтерферону) - 1,6 мг (900 мкг/м2) підшкірно, 2 рази на тиждень, протягом 12 місяців. Пацієнти з масою тіла менше 40 кг повинні отримувати дозу по 40 мкг/кг.

 

Задаксін не можна застосовувати внутрішньом’язово або внутрішньовенно. Його потрібно розчиняти безпосередньо перед застосуванням у 1,0 мл розчинника, що додається, який представляє собою стерильну воду для ін’єкцій. На розсуд лікаря, хворий може вводити препарат самостійно.

 

Побічна дія.

У період клінічних випробувань ніяких значних побічних ефектів виявлено не було.

 

Протипоказання.

Препарат протипоказаний хворим з підвищеною чутливістю до тимозину альфа 1 або до будь-якого з інших компонентів препарату в анамнезі. Оскільки терапевтична дія Задаксіну полягає у підсиленні імунної системи, можна вважати, що він протипоказаний хворим, які підлягають примусовій імуносупресії, як, наприклад, при трансплантаціях, якщо потенціальна користь терапії чітко переважає потенціальний ризик від її застосування.

Діти

Враховуючи, що клінічних даних про використання Задаксіну для лікування дітей до 18 років немає, його не треба призначати у цій віковій групі.

 

Передозування.

Зловживання лікарським препаратом та інформація про залежність не оцінювалась у доклінічних і клінічних випробуваннях; фізіологічного обгрунтування або клінічних доказів, що вказують на можливість ризику зловживання або розвитку залежності від лікування тимозином альфа 1, немає.

 

Особливості застосування.

Пацієнти, яким призначили лікування Задаксіном, повинні бути проінструктовані щодо його використання та проінформовані щодо користі і ризику, пов'язаних з лікуванням. Якщо призначено домашнє лікування, то пацієнта слід забезпечити спеціальним контейнером для ліквідації використаних шприців і голок. Пацієнти повинні бути ретельно проінструктовані щодо важливості повної ліквідації та попереджені проти будь-якого повторного використання шприців і голок. Пацієнти повинні бути проінструктовані щодо збереження Задаксіну в холодному місці, при температурі від 2 до 8С (36 - 46 F). Розчинений Задаксін повинен бути використаний негайно.

 

Вагітність і лактація.

Невідомо, чи здатний Задаксін заподіяти шкоду плоду при застосуванні вагітними жінками або впливати на репродуктивну функцію. Задаксін потрібно призначати вагітним жінкам, лише коли у ньому є чітка необхідність. Задаксін класифікується як препарат категорії С відносно вагітності.

Немає досвіду використання препарату в період лактації, тому не слід його призначати у цей період.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Тимозин альфа 1 використовували спільно з іншими ліками при різних клінічних показаннях. Показано, що тимозин альфа 1 не має небажаних взаємодій з іншими ліками або впливів на стандартні фізіологічні реакції на різні стандартні схеми, що застосовуються при лікуванні. Супутні лікарські препарати та споріднені категорії цих ліків наведені нижче в таблиці. На сьогодні не виявлено небажаних проявів, пов’язаних з комбінованим застосуванням тимозину альфа 1 з такими терапевтичними агентами.

Препарати, які застосовуються сумісно з тимозином альфа 1

 

Категорії препаратів, які застосовуються сумісно Препарати, які можуть застосовуватись сумісно Антинеопластики Циспластин, дакарбазин, етопозид, іфосфамід, адріаміцин, мітоміцин С, епірубін, флоксуридин, 5-фторурацил, цитозинарабінозид Антинудотні агенти Ондансетрон Антипіретики Парацетамол, індометацин Антивірусні Зідовудін Кортикостероїди Преднізон Цитокіни ІФН-a, ІЛ-2 Уропротектори Месна Судинозвужувальні Допамін Вітаміни Фолієва кислота

 

Скорочення: ІФН-a = інтерферон альфа, ІЛ-2 = інтерлейкін-2

 

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі від 2 °до 8°С, в місцях, недоступних для дітей. Використовувати одразу ж після розчинення. Термін придатності - 3 роки. Препарат не можна використовувати після закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться