онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Витамин E масл.р-р 10% 20мл

Витамин E масл.р-р 10% 20мл
  • Код товара: 11857
  • Производитель: Технолог, Умань, Украина
  • Действующее вещество: витамины
  • Срок годности: до 01.12.25
  • Наличие: есть в наличии


Быстрый заказ Витамин E масл.р-р 10% 20мл

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Витамин Е 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Вітамін Е є антиоксидантним засобом, який захищає різні ендогенні речовини організму від окиснення. Уповільнює перекисне окиснення ліпідів, яке активується при багатьох захворюваннях. Бере участь у процесах тканинного дихання, біосинтезі гему та білків, обміні жирів та вуглеводів, проліферації клітин та ін. При дефіциті вітаміну Е розвиваються дегенеративні зміни у м’язах, підвищується проникність та ламкість капілярів, перероджується епітелій сім’яних канальців та яєчок, відмічаються дегенеративні процеси у нервовій тканині і гепатоцитах. Недостатність вітаміну Е може зумовити гемолітичну жовтуху новонароджених, синдром мальабсорбції, стеаторею.

Фармакокінетика. Препарат всмоктується у кишечнику у присутності жиру та жовчних кислот, механізм всмоктування – пасивна дифузія. Транспортується β-ліпопротеїдами крові, максимальний вміст у крові досягається на 4-ту годину після прийому. Виводиться з калом, з сечею виводяться кон’югати та токоферонова кислота.

 Показання для застосування. Лікування м’язових дистрофій різного характеру та генезу, дерматоміозитів, контрактури Дюпюїтрена, бічного аміотрофічного склерозу, дерматозів, псоріазу, порушень функцій чоловічих статевих залоз і менструального циклу, при загрозі переривання вагітності. Гіпотрофія та зниження капілярної резистентності у немовлят. Для підвищення ефективності протисудомних засобів при епілепсії. У склад Витамин Е раствор 10% 20 мл.і комбінованої терапії при спазмах периферичних судин, атеросклерозі, артеріальній гіпертензії, міокардіодистрофії, серцево-судинних захворюваннях та очних хворобах; зменшує побічну дію хіміотерапевтичних засобів.

 Спосіб застосування та дози Витамин Е раствор 10% 20 мл.. Альфа-Токоферолу ацетат (Вітамін Е) призначають внутрішньо.

Внутрішньо препарат приймають у формі 5 %, 10 % та 30 % олійних розчинів. В 1 мл розчину моститься відповідно 0,05 г, 0,1 г та 0,3 г альфа-токоферолу ацетату (1 мл розчину містить 30 крапель з очної піпетки).

При м’язових дистрофіях, аміотрофічному бічному склерозі, інших захворюваннях нервово-м’язової системи добова доза дорівнює 0,05 - 0,1 г (15 - 30 крапель 10 % розчину). Приймають протягом 30 - 60 днів, повторюючи курс через 2 - 3 місяці. При порушеннях сперматогенезу та потенції у чоловіків добова доза становить 0,1 - 0,3 г (10 - 30 крапель 30 % розчину). У поєднанні з гормональною терапією призначають протягом 30 днів.

При загрозі переривання вагітності Альфа-Токоферолу ацетат (Вітамін Е) приймають у добовій дозі 0,1 - 0,15 г (10 - 15 крапель 30 % розчину) протягом 7 - 14 днів. При аборті та погіршенні внутрішньоутробного розвитку плода призначають по 0,1 - 0,15 г (10 - 15 крапель 30 % розчину) на добу щоденно або через день у перші 2 - 3 місяці вагітності.

При атеросклерозі, міокардіодистрофії, захворюваннях периферичних судин за добу приймають у поєднанні з вітаміном А по 0,1 г (30 крапель 10% розчину або 10 крапель 30% розчину) препарату. Курс лікування – 20 - 40 днів із можливим повторенням лікування через 3 - 6 місяців.

При комплексній терапії серцево-судинних захворювань, очних та інших хвороб Альфа-Токоферолу ацетат (Вітамін Е) призначають у дозі 0,05 - 0,1 г (15 - 30 крапель 10 % розчину) 1 - 2 рази на добу. Курс лікування – 1 - 3 тижні.

При дерматологічних хворобах добова доза препарату дорівнює 0,05 - 0,1 г (15 - 30 крапель 10 % розчину). Курс лікування становить 20 - 40 днів.

При гіпотрофії і зниженні резистентності капілярів у немовлят застосовують у добовій дозі 0,005 - 0,01 г (3 - 6 крапель 5 % розчину).

 Побічна дія. Препарат може спричинити алергічні реакції. При вираженому побічному ефекті препарат відміняють.

ПротипоказанняПідвищена чутливість до препарату.

ПередозуванняЯвища передозування не спостерігалися.

 Особливості застосування. Приймати препарат рекомендовано під час їжі.

З обережністю препарат призначають при інфаркті міокарда, вираженому атеросклерозі, алергічних реакціях.

Вплив на здатність керувати транспортними засобами або працювати зі склад Витамин Е раствор 10% 20 мл.ними механізмами.

Немає відомостей про вплив препарату на здатність керувати транспортними засобами або працювати зі склад Витамин Е раствор 10% 20 мл.ними механізмами.

 Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Альфа-Токоферолу ацетат (Вітамін Е) не можна застосовувати внутрішньо у поєднанні з препаратами заліза, срібла, лужнореагуючими засобами, антикоагулянтами непрямої дії.

Вітамін Е полегшує всмоктування і засвоєння ретинолу, запобігаючи розвитку авітамінозу А.

Вітамін Е та його метаболіти виявляють антагоністичну дію відносно вітаміну К. Вітамін Е посилює дію стероїдних та нестероїдних протизапальних препаратів (натрію диклофенак, ібупрофен, преднізолон тощо); знижує токсичну дію серцевих глікозидів (дигітоксин, дигоксин тощо), вітамінів А та D.

Вітамін Е може підвищувати ефективність протисудомних засобів у хворих з епілепсією, у крові яких підвищена концентрація продуктів перекисного окиснення ліпідів.

 Умови та термін зберігання. Зберігати в захищеному від світла і недоступному для дітей місці, при температурі від 15 °С до 25 °С. Термін придатності – 2 роки.

Аналоги:


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться