онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Витамин A капс. 100000МЕ N10x5*

Витамин A капс. 100000МЕ N10x5*

Быстрый заказ Витамин A капс. 100000МЕ N10x5*

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ВІТАМІН А

(VITAMIN A)

 

 

Загальна характеристика:

міжнародна і хімічна назви: Ретинол (Retіnol), транс-9,13-диметил-7-(1,1,5-триметил-циглогексан-5-іл-6)-нона-тетраен-7, 9, 11, 13-ола-15 пальмітат;

основні фізико-хімічні властивості: капсули м’які желатинові, кулястої або сферичної форми, зі швом, від світло-жовтого до темно-жовтого кольору по 100 000 МО, заповнені маслянистою рідиною від світло-жовтого до темно-жовтого кольору.

склад Витамин А капс. 100000 МЕ №50: 1 капсула містить ретинолу пальмітату (у перерахунку на 100 % речовину) 0,055 г (100000 МО);

допоміжні речовини: олія соняшникова рафінована дезодорована або олія кукурудзяна рафінована дезодорована.

 

Форма випуску. Капсули м’які.

 

Фармакотерапевтична група. Прості препарати вітаміну А. Ретинол (вітамін А). Код АТС А11СА01.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Вітамін А (ретинол)належить до групи жиророзчинних вітамінів.

Препарат “Вітамін А” є аналогом природного вітаміну А і необхідний для відновлення нормальної концентрації ретинолу в організмі. Вітамін А відіграє важливу роль у синтезі білків, ліпідів, мукополісахаридів, регулює баланс мінералів.

Найбільш специфічною функцією вітаміну А є забезпечення процесів зору (фоторецепції). Трансретиналь бере участь у синтезі зорового пурпуру - родопсину, розташованого в паличках сітківки.

Вітамін А модулює процеси диференціювання епітеліальних клітин, бере участь у розвитку секреторних залоз, процесах кератинізації, регенерації слизових оболонок і шкіри.

Вітамін А необхідний для нормального функціонування ендокринних залоз і росту організму, тому що є синергістом соматомединів.

Вітамін А впливає на поділ імунокомпетентних клітин, на синтез факторів специфічного (імуноглобулінів) і неспецифічного (інтерферон, лізоцим) захисту організму від інфекційних та інших захворювань, стимулює мієлопоез.

Ретинол підвищує рівень глікогену в печінці, стимулює продукцію трипсину і ліпази в травній системі; інгібує фотохімічні вільнорадикальні реакції та окислювання цистеїну; активує включення сульфатів у компоненти сполучної тканини, хрящів, кісток; у гепарини, підтримуючи реологічні властивості крові; у сульфоцереброзиди та мієлін, забезпечуючи проведення і передачу нервових імпульсів.

При нестачі вітаміну А розвиваються порушення сутінкового зору (куряча сліпота) та атрофія епітелія кон’юнктиви, рогівки, слізних залоз. Спостерігаються дегенеративно-дистрофічні процеси в дихальних шляхах (слизові оболонки носоглотки, придаткових пазух, трахеї, бронхів), у сечостатевій системі (епітелій ниркових мисок, сечоводів, сечового міхура, уретри, піхви, яєчників, маткових труб і ендометрію, сем’яних пухирців і канатиків, передміхурової залози), у травній системі (слизова шлунково-кишкового тракту, слинних залоз, підшлункової залози). Дефіцит вітаміну А призводить до порушення трофіки шкіри (гіперкератоз), погіршення росту і якості волосся і нігтів, а також функції сальних і потових залоз. Також спостерігається зниження маси тіла й уповільнення росту кісток, зниження синтезу глюкокортикоїдів та стероїдних гормонів, порушення опірності організму інфекційним та іншим захворюванням. Відмічається підвищений холе- і нефролітіаз.

Нестача або надлишок вітаміну А в організмі жінки може викликати аномалії внутрішньоутробного розвитку плоду.

Фармакокінетика. Прийнятий внутрішньо Ретинолу пальмітат добре всмоктується у верхніх відділах тонкого кишечнику. Потім у склад Витамин А капс. 100000 МЕ №50і хіломікронів транспортується зі стінки кишечнику в лімфатичну систему і через грудний проток потрапляє в кровообіг. Транспорт ретинолефірів у крові здійснюється β-ліпопротеїдами. Максимальний рівень ефірів вітаміну А в сироватці крові спостерігається через 3 години після прийому. Місцем депонування вітаміну А є паренхіма печінки, де він накопичується в стійких ефірних формах. Крім того, високий вміст вітаміну А визначається в пігментному епітелії ретіни. Дане депо необхідне для регулярного постачання зовнішніх сегментів паличок та колбочок вітаміном А.

Біотрансформація ретинолу проходить у печінці, а потім у вигляді неактивних метаболітів він виводиться нирками. Ретинол може частково виводитися з жовчю та брати участь в ентерогепатичній циркуляції. Елімінація ретинолу відбувається повільно – за 3 тижні з організму виводиться 34 % прийнятої дози препарату.

 

Показання для застосування. Лікування авітамінозу А.

Захворювання очей: пігментний ретиніт, ксерофтальмія, ксеромаляція, гемералопія, екзематозні поразки вік, інша патологія , що супроводжується дегенеративними змінами.

Захворювання і враження шкіри: обмороження, опіки, рани, іхтіоз і гіперкератоз, псоріаз, деякі форми екзем, фурункульоз, звичайні і рожеві вугрі, себорея, облисіння.

Комплексна терапія патології опірно-рухового апарату, порушень мінерального обміну: остеоартроз, остеохондроз, переломи кісток.

 Гіпотрофії.

 Гострі та хронічні бронхолегеневі захворювання, і захворювання ЛОР-органів.

 Запальні, ерозивно-виразкові ураження шлунково-кишкового тракту, цироз печінки. Системні захворювання сполучної тканини: ревматоїдний артрит, системний червоний вовчак; вторинні імунодефіцити.

Гіпотиреоз, цукровий діабет, мастопатії, порушення функції статевих залоз.

 

Спосіб застосування і дози. Препарат приймають внутрішньо під час або після їди

по 1 капсулі на добу.

 Тривалість курсу лікування Вітаміном А встановлює лікар.

 

Побічна дія. Тривалий прийом великих доз вітаміну А може викликати розвиток гіпервітаміноза А. У дорослих цей стан супроводжується сонливістю, млявістю, головним болем, гіперемією обличчя, нудотою, блюванням, дратівливістю, розладом ходи, хворобливістю в кістках нижніх кінцівок. При появі вищеописаних явищ необхідно припинити прийом препарату, звернутись до лікаря. Лікування симптоматичне, в якості

 

 

 

антагоніст призначають тироксин, раціональним є застосування аскорбінової кислоти, вітаміну Е.

Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату, жовчнокам’яна хвороба, хронічний панкреатит. Враховуючи високу дозу Вітаміну А, даний препарат протипоказаний вагітним і дітям.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Естрогени підвищують ризик розвитку гіпервітамінозу А.

Ретинолу пальмітат знижує протизапальну дію глюкокортикоїдів.

Ретинолу пальмітат не можна одночасно приймати з нітритами і холестираміном, тому що вони порушують всмоктування препарату.

Ретинолу пальмітат не повинний застосовуватися разом з іншими похідними вітаміну А через небезпеку передозування, розвитку гіпервітамінозу А.

Комбінація з вітаміном Е сприяє збереженню ретинолу пальмітату в активній формі, всмоктуванню з кишечнику та анаболічним ефектам.

 

Передозування. Гострий гіпервітаміноз А супроводжується сильним головним болем, підвищенням температури, сонливістю, блюванням, порушенням зору (двоїнням в очах). У тяжких випадках розвиваються судомні напади і серцева слабкість.

 

Особливості застосування. З обережністю застосовувати при гострому та хронічному нефриті, декомпенсованій серцевій недостатності, тяжких ушкодженнях гепатобіліарної системи, захворюваннях, що супроводжуються зниженим згортуванням крові.

Препарат має властивість накопичуватися і довгостроково перебувати в організмі. Жінкам, що приймали високі дози ретинолу, можна планувати вагітність не раніше, ніж через 6 - 12 місяців. Це пов’язано з тим, що протягом цього часу існує ризик неправильного розвитку плоду під впливом високого вмісту вітаміну А в організмі.

Не слід приймати великі дози ретинолу (понад 10 000 МО) жінкам у період лактації через загрозу розвитку в грудних дітей гіпервітамінозу А.

 

Умови та термін зберігання. У сухому, захищеному від світла місці, при температурі від 15 до 25 °C.Зберігати у недоступному для дітей місці. Термін придатності - 2 роки.


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться