онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Нитроглицерин конц.д/р-ра д/инф. 10мг/мл амп. 2мл N10(10х1) в уп

Нитроглицерин конц.д/р-ра д/инф. 10мг/мл амп. 2мл N10(10х1) в уп
  • Код товара: 208676
  • Производитель: ТОВДослідний завод ГНЦЛС, Україна/ТОВ ФКЗдоровя, Україна
  • Действующее вещество: нитроглицерин
  • Срок годности: до 01.08.26
  • Наличие: есть в наличии


Быстрый заказ Нитроглицерин конц.д/р-ра д/инф. 10мг/мл амп. 2мл N10(10х1) в уп

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Показання.

Сильний та тривалий біль ішемічного ґенезу у ділянці серця, асоційований з інфарктом міокарда або нестабільною стенокардією.

Недостатність насосної функції серця і набряк легень, асоційований з гострим інфарктом міокарда.

Артеріальна гіпертензія, пов’язана з операцією на відкритому серці та іншими хірургічними втручаннями.

Забезпечення контрольованої артеріальної гіпотензії під час хірургічних втручань.

 

Протипоказання.

Підвищена чутливість до нітрогліцерину та до інших нітросполук. Гіповолемія, виражена артеріальна гіпотензія (систолічний тиск

Силденафіл. Одночасне застосування інгібітору фосфодіестерази типу 5 силденафілу, оскільки силденафіл потенціює гіпотензивну дію нітратів (перерва між прийомами має становити не менше 48 годин).

 

Спосіб застосування та дози.

Режим дозування встановлюють індивідуально, залежно від клінічної відповіді та систолічного артеріального тиску.

Зазвичай застосовують інфузійний розчин, що містить 100 мкг/мл нітрогліцерину. Такий розчин готують шляхом розведення 1 ампули Нітрогліцерину, концентрату для інфузій 10 мг/мл (=3D 20 мг нітрогліцерину) у 200 мл 0,9 % розчину натрію хлориду, 5 % розчину глюкози або ізотонічного глюкозо-сольового розчину для отримання концентрації розчину 100 мкг/мл. Можна застосовувати більші концентрації, але не більше 400 мкг/мл.

Системи для інфузій мають бути виготовлені з поліетилену (РЕ), поліпропілену (РР), політетрафторетилену (РТFЕ) чи скла. Нітрогліцерин абсорбується матеріалами, виготовленими з полівінілхлориду (PVC) та поліуретану (PU), що вимагає підвищення його дози.

Дозування Нітрогліцерину, розчину, приготованого з концентрату для інфузій.

Внутрішньовенну інфузію можна розпочинати зі швидкістю 10-20 мкг/хв. Надалі швидкість можна збільшувати на 10-20 мкг/хв кожні 5-10 хв, залежно від реакції пацієнта. Добрий терапевтичний ефект спостерігається при швидкості введення 50-100 мкг/хв. При тривалому введенні великих доз через 8-24 години можливий розвиток толерантності і може знадобитися збільшення дози. Максимальна швидкість становить 400 мкг/хв.

мкг/хв

мг/год

мг/год, при концентрації розчину 100 мкг/мл

краплі/хв, при концентрації розчину 100 мкг/мл

10

0,6

6

2

20

1,2

12

4

30

1,8

18

6

40

2,4

24

8

50

3

30

10

60

3,6

36

12

70

4,2

42

14

80

4,8

48

16

90

5,4

54

18

100

6

60

20

150

9

90

30

200

12

120

40

300

18

180

60

400

24

240

80

 

При внутрішньовенному введенні нітрогліцерину спостерігається виражений гемодинамічний ефект. Тому препарат застосовують тільки в умовах стаціонару, постійно контролючи функції серцево-судинної системи. Систолічний тиск крові не має знижуватися більш ніж на 10-15 мм рт.ст. у нормотензивних пацієнтів, не більш ніж на 5 мм рт.ст. – у хворих на артеріальну гіпотензію або схильних до неї, частота пульсу не має підвищуватися більш ніж на 5 уд/хв, якщо в цей же час чітко поліпшується клінічна картина.

 

Побічні реакції.

У більшості випадків побічні ефекти нітрогліцерину пов’язані з надмірним зниженням артерільного тиску.

Частота побічних реакцій визначається таким чином: поширені (≥ 1/100,

З боку психіки: рідко поширені – відчуття тривоги.

З боку нервової системи: поширені – головний біль; непоширені – запаморочення; рідко поширені – синкопе.

З боку органів зору: рідко поширені – порушення зору.

З боку серцево-судинної системи: поширені – тахікардія, артеріальна гіпотензія (особливо ортостатична); непоширені – припливи; рідко поширені – брадикардія, ціаноз.

З боку травного тракту: рідко поширені – нудота, блювання.

З боку шкіри: рідко поширені – кропив’янка.

Загальні розлади: порушення дихання, слабкість.

Також повідомлялося про поодинокі випадки побічних реакцій: загострення ішемічної хвороби серця внаслідок гіпоксії, повна блокада, асистолія, ангіоневротичний набряк, реакції гіперчутливості.

При високій швидкості інфузії (> 290 мкг/хв) або при лікуванні хворих зі зниженим кліренсом лікарських речовин може підвищуватися концентрація метгемоглобіну в крові.

 

Передозування.

Симптоми: артеріальна гіпотензія, тахікардія, відчуття жару, гіперемія, головний біль, прискорене серцебиття, синкопе. Підвищення внутрішньочерепного тиску, що може призвести до сплутаності свідомості та неврологічних розладів. Передозування протягом кількох годин може призвести до інтоксикації етанолом.

Лікування. Надмірну артеріальну гіпотензію можна усунути шляхом зниження швидкості інфузії препарату чи припинення його введення. При тяжкій артеріальній гіпотензії хворого слід покласти в горизонтальне положення з опущеним головним краєм ліжка. При артеріальній гіпотензії, що асоційована з брадикардією, показане застосування атропіну і допаміну. Гіпоксія, спричинена метгемоглобінемією, може спричинити ціаноз, метаболічний ацидоз, кому, судоми, судинний колапс. При метгемоглобінемії внутрішньовенно вводять розчин метиленового синього (1-2 мг/кг маси тіла).

 

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Інформація про застосування препарату у період вагітності обмежена, тому його не рекомендується застосовувати вагітним. Побічні реакції, які спостерігаються у немовляти, якого годує жінка, яка лікується препаратом, малоймовірні та слабко виражені.

На період лікування годування груддю слід припинити. У випадку необхідності застосування препарату за життєвими показаннями слід співставити співвідношення користь/ризик.

 

Діти.

Досвід застосування дітям обмежений.

Аналоги:


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться