онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Метрогил Дента гель д/десен 20г

Метрогил Дента гель д/десен 20г

Быстрый заказ Метрогил Дента гель д/десен 20г

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

ІНСТРУКЦІЯ
 для медичного застосування препарату МЕТРОГІЛ ДЕНТА® Гель стоматологічний для ясен.

Реєстраційне посвідчення: № UA/2871/01/01

Лікарська форма: Гель стоматологічний для ясен.

Загальна характеристика:
основні фізико-хімічні властивості : білий або майже білий, опалесцентний, м'який гель;

Склад лікарського засобу:
1г гелю містить: метронідазолу бензоату в кількості еквівалентній 10 мг метронідазолу, 20% розчин хлоргексидину глюконату в кількості еквівалентній 0,5 мг хлоргексидину глюконату;
допоміжні речовини : натрію сахарин, натрію гідроксид, динатрію едетат, левоментол, пропіленгліколь, карбомер 940, вода очищена.

Фармакотерапевтична група:
 Протимікробні та антисептичні засоби для місцевого застосування в стоматології. Код АТС А01А В67**.

Фармакологічні властивості.
Метрогіл Дента® - стоматологічний гель для ясен - протимікробний препарат для комплексного лікування і профілактики деяких інфекційно-запальних захворювань порожнини рота.
Фармакодинаміка. Ефективність препарату обумовлена наявністю в його складі таких антибактеріальних компонентів, як метронідазол та хлоргексидин.
Метронідазол - похідне нітроімідазолу, що має протипротозійну та протибактеріальну дії. Активний відносно анаеробних найпростіших та бактерій, що викликають періодонтит: Porphyromonas gingivalis, Prevotella intermedia, P.denticola, Fusobacterium fusiformis, Wolinella recta, Treponema sp., Eikenella corrodens, Borrelia vincenti, Bacteroides melaninogenicus, Selenomonas sp. Найменша концентрація метронідазолу, що потрібна для пригнічення 50% штамів (МІК50), нижче 1 мкг/мл для анаеробних бактерій, які спричиняють періодонтальну хворобу: Porphyromonas gingivalis, Prevotella intermedia, Fusobacterium nucleatum, Wolinella recta.
Хлоргексидин - антисептик бактерицидної дії проти широкого кола вегетативних форм грамнегативних і грампозитивних мікроорганізмів, а також дріжджів, дерматофітів і ліпофільних вірусів.
Фармакокінетика. При місцевому застосуванні концентрація метронідазолу у ділянці ясен значно вища, ніж при пероральному застосуванні препарату. Рівень системної абсорбції метронідазолу, який спостерігається коли його застосовують у вигляді стоматологічного гелю, значно менше, ніж такий у разі перорального введення метронідазолу. Головним шляхом виведення метронідазолу та його метаболітів є нирки. Знижена функція нирок не змінює фармакокінетики однієї дози метронідазолу.
В разі проковтування надлишку хлоргексидину, під час його місцевого використання у складі стоматологічного гелю, з травногоного тракту абсорбується лише біля 1% від дози, що потрапила до шлунка. Хлоргексидин не акумулюєтья в тілі та метаболізується мінімально.

Показання для застосування:
Тільки для стоматологічного застосування!
Лікування дорослих і дітей старше 6 років при таких захворюваннях:
гострий гінгівіт;
гострий виразково-некротичний гінгівіт Вінцента;
хронічний гінгівіт або запалення ясен;
хронічний набряковий гінгівіт;
хронічний гіперпластичний гінгівіт;
хронічний атрофічний (десквамативний) гінгівіт;
хронічний періодонтит;
періодонтальний абсцес;
рецидивуючий афтозний (виразковий) стоматит;
зубний біль інфекційного походження.


Протипоказання:
 Підвищена індивідуальна чутливість до метронідазолу, хлоргексидину, а також похідних нітроімідазолу. Дитячий вік до 6 років.

Особливості застосування:
 Уникати потрапляння в очі! Застосування препарату для лікування вагітних та жінок, які годують груддю, небажане та повинно бути зумовлене життєвими показаннями.
Під час прийому препарату не можна вживати алкоголь, оскільки це може призвести до виникнення спазмів шлунка, нудоти, блювання, головного болю і припливів крові до голови.

Взаємодія з лікарськими засобами:
При місцевому застосуванні Метрогілу Дента® взаємодія з іншими лікарськими засобами мінімальна, але повністю виключити можливість таких реакцій не можна. Тому слід дотримуватися обережності при призначенні Метрогілу Дента® з деякими лікарськими препаратами.
Варфарин та інші кумаринові антикоагулянти. Метронідазол посилює антикоагулянтну дію, що призводить до подовження часу утворення протромбіну.
Дисульфірам. Одночасне застосування посилює токсичність препаратів, що може призвести до розвитку неврологічних симптомів.
Фенобарбітал, фенітин. Антимікробна активність метронідазолу понижується при одночасному застосуванні з перерахованими вище препаратами через прискорений метаболізм метронідазолу.
Циметидин. Пригнічує метаболізм метронідазолу, що може спричинити підвищення концентрації метронідазолу в сироватці крові.

Спосіб застосування та дози: Метрогіл Дента® наноситься на ділянку ясен 2 рази на добу. Після нанесення гелю протягом 15 хвилин не можна полоскати рот та їсти.

Побічна дія:
 Після місцевого застосування Метрогілу Дента® ризик розвитку системних побічних явищ невеликий, однак можуть відзначатися металевий присмак у роті, головний біль, алергічні реакції (шкірний висип, свербіж, кропив'янка).

Термін придатності: Термін придатності - 3 роки.

Умови зберігання:
 Зберігати при температурі не вище 25 0С в темному, недоступному для дітей місці.

Упаковка:
 По 20 г у тубі з алюмінію або ламінованого пластику. По 1 тубі в картонній коробці.

Правила відпуску: Без рецепта.

Аналоги:


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться