онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Кетолак табл. N10

Кетолак табл. N10

Быстрый заказ Кетолак табл. N10

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

КЕТОЛАК

(KETOLAC)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви:ketorolac, трометамінова сіль (±)-5-бензоїл-2,3-дигідро-1Н-піролізин-1-карбонової кислоти;

основні фізико-хімічні властивості:таблетки круглої форми з двоопуклою поверхнею, білого або майже білого кольору;

склад:1 таблетка містить кеторолакутрометаміну 10 мг (0,01 г);

допоміжні речовини: лактози моногідрат, целюлоза мікрокристалічна, крохмаль картопляний, магнію стеарат, аеросил.

Форма випуску.Таблетки.

Фармакотерапевтична група.Не стероїдні протизапальні та протиревматичні засоби. Кеторолак. Код АТС М 01А В 15.

Фармакологічні властивості.Фармакодинаміка. Знеболювальний, протизапальний, жарознижувальний засіб. Механізм дії кеторолаку зумовлений гальмуванням біосинтезу простагландинів шляхом пригнічення циклооксигенази-1, а також зменшенням утворення інших медіаторів болю та запалення. Не впливає на опіоїдні рецептори, не спричиняє пригнічення дихального центру, не виявляє седативної йанксіолітичної дії. Препарат не спричиняє лікарської залежності і симптомів відміни. Гальмує агрегацію тромбоцитів і може збільшувати час кровотечі.

Фармакокінетика. При внутрішньому застосуванні кеторолак швидко та повністю абсорбується, зв’язуючись з білками плазми більш ніж на 99%. Максимальна концентрація у крові досягається через 40–50 хвилин. Прийом їжі зменшує швидкість, але не впливає на ступінь всмоктування речовини у кров. Кеторолак метаболізується в організмі в основному шляхом кон’югації зглюкуроновою кислотою. Виведення кеторолаку відбувається нирками (до 90%), у т. ч. у незмінній формі (~ 58%), у формі практично неактивного метаболіту –р-гідроксикеторолаку (~ 11%) та інших метаболітів, можливо, кон’югатів (~ 31%). Період напів виведення становить 4–6 годин. У пацієнтів літнього віку (старше 65років), а також при нирковій недостатності плазмовий кліренс кеторолакузменшується, а час напів виведення збільшується. Препарат не кумулює в організмі.

Знеболювальний ефект розвивається через 30–40 хвилин після застосування препарату і триває до 4–6 годин.

Показання для застосування.Болі середньої і сильної інтенсивності переважно у після операційному і після травматичному періоді.

Спосіб застосування і дози.Препарат не призначений для лікування хронічного больового синдрому.

Режим дозування встановлюють індивідуально з урахуванням інтенсивності больового синдрому. Дорослим, звичайно, призначають по 1 таблетці (10 мг) кожні 4–6 годин, при вираженому больовому синдромі разову дозу можна збільшити до 20мг. Максимальна добова доза 90 мг. Курс лікування не більше 5 днів.

Пацієнтам віком старше 65 років або з масою тіла менше 50 кг, а також хворим з порушенням функції нирок препарат призначають у більш низьких дозах, максимальна добова доза – 60 мг.

Побічна дія.З боку шлунково-кишкового тракту: диспепсія, нудота, болі в епігастрії, у поодиноких випадках – метеоризм, відрижка, блювання, запор, ерозивно-виразкові ураження шлунково-кишкового тракту, порушення функції печінки;

З боку ЦНС: головний біль, запаморочення, сонливість, безсоння, депресія, нервозність, порушення сну, збудження, порушення концентрації уваги, сухість у роті;

З боку сечовидільної системи: часте сечовиділення, олігурія, гематурія, описані випадки гострої ниркової недостатності, нефротичний синдром, гломерулонефрит;

З боку системи згортання крові: утворення гематом, після операційні кровотечі, носові кровотечі, збільшення часу кровотечі;

Алергічні реакції: шкірний свербіж, кропив’янка, набряк гортані, бронхоспазм.

Протипоказання.Ерозивно-виразкові ушкодження шлунково-кишкового тракту в анамнезі, порушення функції нирок (креатинін сироватки вище 442мкмоль/л), гіповолемія, дегідратація, бронхіальна астма, бронхоспазм, порушення згортання крові, високий ризик після операційної кровотечі, можливість чи наявність шлунково-кишкових і/або черепно-мозкових кровотеч та порушень гемостазу, вагітність, період лактації у жінок, вік молодше 16 років, підвищена індивідуальна чутливість до кеторолаку та інших не стероїдних протизапальних засобів.

Передозування. Симптоми: болі у животі, нудота, блювання, ерозивно-виразкові ураження шлунка, гіпервентиляція, порушення функції нирок.

Лікування: припинення прийому препарату, промивання шлунка, симптоматична терапія. Специфічного антидоту не існує.

Особливості застосування.Необхідно дотримуватися обережності при призначенні препарату хворим віком старше 65 років, пацієнтам з порушенням функції печінкиі нирок, хронічною серцевою недостатністю, артеріальною гіпертонією, бронхіальною астмою і бронхообструктивним синдромом, особам під час діяльності, що потребує підвищеної уваги і швидкості психомоторних реакцій.

При необхідності препарат можна призначати в комбінації з наркотичнимианалгетиками, при цьому їх доза може бути зменшена. Не рекомендується застосовувати для премедикації, підтримуючої анестезії і для знеболю вання в акушерській практиці.

Хворим з порушенням згортання крові препарат призначають з обережністю, під контролем числа тромбоцитів.

У період лікування спостерігається затримка швидкості психомоторних реакцій. Це необхідно враховувати особам, діяльність яких потребує підвищеної уваги та швидкості психомоторних реакцій.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.Одночасне застосування з пентоксифіліном, антикоагулянтами і декстранами підвищує ризик кровотечі. Одночасне застосування з інгібіторами ангіотензинперетворюючого ферменту може підвищити ризик розвитку порушень функції нирок (особливо у хворих на гіповолемію). Підвищує токсичністьметотрексату, циклоспорину, гастро токсичність не стероїдних протизапальних засобів і глюкокортикоїдів. При одночасному застосуванні із солями літію можливе зменшення екскреції літію з сечею і підвищення його концентрації уплазмі крові. Пробенецид підвищує концентрацію кеторолаку у плазмі і подовжує період його напів виведення.

Умови та термін зберігання.У сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25оС. Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності – 2 роки.





Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться