онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Кандибиотик кап.уш. 5мл (с проб.-пип.) N1

Кандибиотик кап.уш. 5мл (с проб.-пип.) N1

Быстрый заказ Кандибиотик кап.уш. 5мл (с проб.-пип.) N1

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

КАНДИБІОТИК

(Candibioticum)

 

 

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина світло-жовтого кольору;

склад Кандибиотик капли ушные 5 мл.: 1 мл розчину містить хлорамфеніколу ВР 0,05 г, клотримазолу USP 0,01 г, беклометазону дипропіонату ВР 0,00025 г, лідокаїну гідрохлориду ВР 0,02;

допоміжні речовини: гліцерин, пропіленгліколь.

 

Форма випуску. Краплі вушні.

 

Фармакотерапевтична група. Комбіновані препарати, що містять кортикостероїди та промікробні засоби. Код АТС S02С А06.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Комбінований препарат для зовнішнього застосування з протимікробними, протизапальними та місцевоанестезуючими властивостями. Фармакологічна дія Кандибіотику обумовлена властивостями хлорамфеніколу, клотримазолу, беклометазону дипропіонату та лідокаїну, що входять до його склад Кандибиотик капли ушные 5 мл.у. Хлорамфенікол – похідне амфеніколу. Має широкий спектр протимікробної дії. Ефекти хлорамфеніколу на мікроорганізми пов‘язані із здатністю впливати на синтез білка у клітинах бактерій. Як правило, діє бактеріостатично щодо широкого спектра грам-позитивних та грам-негативних бактерій. Хлорамфенікол ефективно впливає також на анаеробну флору.

Клотримазол за хімічною будовою належить до похідних імідазолу. До клотримазолу чутливі дерматофіти, дріжджові гриби (роду Candida, Torulopsis glabarata, Rhodotorula), плісняві гриби, а також збудники Pityriasis versicolor (різноколірного лишаю) та еритразми. Крім того, клотримазол спричиняє антимікробну дію щодо грампозитивних (стафілококи, стрептококи) та грамнегативних бактерій (Bacteroides, Gardnerella vaginalis), а також до Trichomonas vaginalis, Malasseria furfur, Corinebacterium minussimum. Ефект клотримазолу пов‘язаний з порушенням синтезу ергостерину, що входить до склад Кандибиотик капли ушные 5 мл.у клітинної мембрани грибів. Як наслідок - змінюються структура та властивості мембран, спостерігається лізис клітин.

Беклометазону дипропіонат – синтетичний аналог гормонів кори наднирникових залоз - здійснює протизапальну, протиалергічну, антиексудативну та протисвербіжну дію.

Лідокаїн – місцевий анестетик, що знижує сприйняття та проведення імпульсів по чутливих нервових волокнах у місці дії. Ефект зворотний.

Фармакокінетика. Спеціальні дослідження фармакокінетики препарату не проводились.

 

Показання для застосування. Алергічні та запальні ураження вуха. Оторея. Інфекційні захворювання зовнішнього та середнього вуха, що спричинені чутливими до дії препарату мікроорганізмами. Хірургічні втручання на сосцеподібному відростку.

 

Спосіб застосування та дози Кандибиотик капли ушные 5 мл.. Застосовують місцево. Дорослим і дітям старше 12 років 3 -4 краплі препарату закапують у слуховий прохід 3 - 4 рази на добу.

Курс лікування встановлюється залежно від захворювання.

 

Побічна дія. Кандибіотик, як правило, добре переноситься. Рідко, при підвищеній чутливості до компонентів препарату, можуть спостерігатися місцеві алергічні реакції – відчуття печіння та поколювання у місці нанесення препарату. При виникненні побічних реакцій препарат необхідно відмінити.

 

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до будь-якого з компонентів препарату.

Як і при застосуванні інших препаратів для місцевого застосування, що містять у своєму склад Кандибиотик капли ушные 5 мл.і кортикостероїди, Кандибіотик не застосовують при вітряній віспі, простому герпесі.

 

Передозування. Гостре передозування при місцевому застосуванні Кандибіотику малоймовірне.   Особливості застосування. Препарат призначений лише для зовнішнього застосування. Застосування при вагітності та лактації

Незважаючи на те, що дані про негативний вплив препарату на плід та дитину при застосуванні у вагітних та матерів, які годують груддю, відсутні, безпечність застосування його у цих категорій хворих до кінця не визначена.

Вплив на здатність управляти транспортними засобами та механізмами

Кандибіотик не впливає на здатність управляти транспортними засобами та механізмами.

 

Взаємодія із іншими лікарськими засобами. Дані про взаємодію препарату з іншими лікарськими засобами відсутні.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому захищеному від світла місці, при температурі нижче 25°С. Термін придатності – 2 роки.

Не допускається застосування препарату після дати, зазначеної на упаковці.


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться