онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Калия йодид гл.капли 2% 10мл

Калия йодид гл.капли 2% 10мл
  • Код товара: 13429
  • Производитель: Унимед Фарма, Словакия
  • Срок годности: до 01.11.26
  • Наличие: есть в наличии


Быстрый заказ Калия йодид гл.капли 2% 10мл

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

Калію йодид

Potassium iodide

 

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: рotassium iodide;

основні фізико-хімічні властивості: прозорий, безбарвний розчин.

 

склад: діюча речовина: йодид калію 20 мг в 1 мл розчину;

допоміжні речовини: хлоргексидину діацетат, натрію хлорид, натрію тіосульфат, двонатрієвий едетан, вода очищена.

 

Форма випуску. Краплі очні.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби , що застосовуються в офтальмології.

Код АТС S01ХА04.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Діючою речовиною йодних очних крапель є йод у мікродозах, що впливає на метаболізм протеїнів та ліпідів, підвищуючи вміст ліпопрортеїну в крові та фібринолітичну активність. Іони йоду спричиняють підвищення дисперсності колоїдів, що призводить до зниження в’язкості крові. Зниження дисперсності колоїдів взаємопов’язане зі старінням та артеріосклерозом. На підставі вищезгаданих даних, а також тривалого використання йодидів у терапевтичній практиці, було підтверджено, що солі йоду сповільнюють чи послаблюють процес розвитку артеріосклерозу. Вплив солей йоду на колоїди пов’язаний з розширенням судин і, внаслідок цього, з підвищенням перфузії тканин. Якщо неможливо вплинути безпосередньо на осередок захворювання через те, що він не є доступним, застосування очних крапель, що містять йодиди, є єдиним можливим способом лікування. Препарати йоду безпосередньо впливають на процес ресорбції, особливо у випадках виявлення захворювання на ранній стадії розвитку. За допомогою застосування йодидів навряд чи можливо зупинити розвиток катаракти, проте цей процес (поширення катаракти, зниження гостроти зору) можна сповільнити.

Фармакокінетика. Після введення до кон’юнктивального мішка йодиди проникають до структур ока, про точний механізм розподілу йодидів у цих структурах не відомо. Після введення до кон’юнктивального мішка йодиди також абсорбуються і соматично, до досягнення певного рівня концентрації. Через носослізні протоки (ductus nasalacrimalis) йодиди потрапляють у ніс і абсорбуються носовою слизовою оболонкою до системи кровообігу.

Йод виводиться з організму дуже повільно. Калію йодид (неорганічна іонна сполука) не метаболізується. Одиничні іони (К+, І-) виводяться нирками.

 

Показання для застосування. Препарат Калію йодид застосовується для підтримання процесів ресорбції в очах, особливо ексудату, при крововиливах до Сorpus vitreum (скловидного тіла) та катарактах різної етіології, атеро- та артеріосклеротичних змінах судин сітківки та судинної оболонки очного яблука, міопіко-дегенеративних процесах сітківки, катарактах на початковій стадії, паренхіматозних кератитах та атрофії зорового нерва (внаслідок сифілісу), а також як допоміжний лікувальний засіб при лікуванні фунгозних кон’юнктивітів та кератитів. Препаратом можуть користуватися дорослі, підлітки та діти.

 

Спосіб застосування та дози. Доза препарату та тривалість лікування призначаються лікарем. Звичайно закапують 1-2 краплі 2-4 рази на день до кон’юнктивального мішка ока.

 

Побічна дія. Препарат Калію йодид звичайно дуже добре переноситься. Відразу після закапування препарату може виникнути тимчасове легке печіння чи адгезія.

Неконтрольоване довготривале застосування препарату (у надмірних дозах) може призвести у чутливих до йоду пацієнтів до так званого "йодизму", проявами якого є подразнення та почервоніння кон’юнктиви, підвищена сльозоточивість, можливий також набряк повік (набряк Квінке) та набряк сльозової залози; також може виникнути еритема, акне, дерматит та пурпура.

Про виникнення зазначених побічних ефектів чи інших незвичних реакцій повідомте Вашого лікаря.

 

Протипоказання. Очні краплі Калію йодид не повинні застосовуватися у таких випадках:

·                    підвищена чутливість до йоду чи деяких компонентів препарату;

·                    вагітність та грудне вигодовування;

·                    хронічна піодермія шкіри обличчя;

·                    геморагічний діатез;

·                    порушення функції щитоподібної залози;

·                    для новонароджених.

 

Передозування. Передозування препарату при дотриманні призначеної дози практично неможливе. При випадковому проковтуванні препарату дітьми лікування проводити відповідно до симптомів.

 

Особливості застосування. Не можна носити м’які контактні лінзи під час застосування препарату. Тверді контактні лінзи перед введенням препарату необхідно вийняти. Користуватися ними знову можна лише через 30 хвилин після введення препарату.

Вагітність і годування груддю. Застосування препарату Калію йодид під час вагітності та грудного вигодовування протипоказане.

Дія на здатність до орієнтування в дорожньому русі й навички роботи з механізмами. Відразу після введення препарату може виникнути короткотривала нечіткість зору, що може ускладнити керування автомобілем та експлуатацію машин. Отже, рекомендується здійснювати вищезазначені дії не раніш, ніж через 15 хвилин після застосування препарату.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Одночасне застосування препарату з іншими лікарськими засобами може призвести до взаємодіі між ними.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати при кімнатній температурі в оригінальній упаковці в місці, захищеному від світла та дітей. Препарат не можна використовувати після закінчення терміну зберігання, зазначеного на упаковці. Відкриту упаковку слід використати протягом 30 днів. Закривайте флакон відразу після кожного введення препарату.

 

Термін придатності: 2 роки.


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться