онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Кофанол сироп 100мл

Кофанол сироп 100мл

Быстрый заказ Кофанол сироп 100мл

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

І Н С Т Р У К Ц І Я

для медичного застосування препарату

КОФАНОЛ СИРОП

(KOFANOL SYRUP)

 

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозорий розчин рожевого кольору;

склад: 5 мл сиропу містить дифенгідраміну гідрохлориду (димедролу) 14,08 мг; хлориду амонію 138 мг; натрію цитрату 57,03 мг, ментолу 1,14 мг;

допоміжні речовини: натрію бензоат, кислота лимонна, цукор, глюкоза рідка, метилпарабен натрію, пропілпарабен натрію, сорбітол, барвник пунцовий 4R, малинова есенція, демінералізована вода.

 

Форма випуску. Сироп.

 

Фармакотерапевтична група. Комбіновані препарати, які застосовують при кашлю та застудних захворюваннях. Код АТС R05X.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Препарат пригнічує спастичний кашель, зменшує біль у горлі і полегшує дихання. Дифенгідрамін (димедрол) зменшує або повністю пригнічує гістамінний набряк тканин, знижує проникність капілярів і гістамінну гіпотензію. Має помірну протиблювотну (завдяки своєму центральному антихолінергічному ефекту), місцеву анестезуючу, слабку спазмолітичну, протизапальну, седативну і снодійну дію. Інші компоненти препарату діють антисептично, розріджують бронхіальний секрет і сприяють його виділенню.

Фармакокінетика.

Дія препарату є сукупною дією його компонентів, тому проведення кінетичних спостережень не є можливим; всі компоненти не можуть бути прослідковані за допомогою маркерів чи біологічних досліджень.

 

Показання для застосування.

Симптоматичне лікування запальних захворювань верхніх дихальних шляхів, що супроводжуються кашлем, зокрема – застуди, грипу, гострих респіраторних інфекцій, бронхітів, алергічних ринітів.

 

Спосіб застосування та дози.

Дорослим та дітям віком від 12 років призначають по 2 чайні ложки 2-3 рази на день після їди.

Рекомендованою дозою для дітей віком з 2-х до 12 років є 1 чайна ложка сиропу 1 – 2 рази на добу після їди.

Тривалість лікування визначає лікар у кожному випадку індивідуально.

 

Побічна дія.

Препарат може викликати запаморочення, сонливість, сухість у роті та горлі, нудоту, знервованість. Інколи спостерігаються безсоння, збудження, тремтіння. Спостерігалась зміна тонусу мускулатури. Описані також алергічні реакції (висипи на шкірі, свербіж), порушення зору, анемія, утруднене сечовипускання, підвищення апетиту і збільшення маси тіла.

 

Протипоказання.

Підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату, тахікардія, біль у ділянці серця, бронхіальна астма, глаукома, цукровий діабет. Виражені порушення функції печінки та нирок, метаболічний алкалоз. Дитячий вік до 2 років. Періоди вагітності та лактації.

 

Передозування.

У разі передозування виникають реакції з боку центральної нервової системи від стану пригнічення до збудження. Реакції збудження частіше виникають у дітей. Можуть спостерігатися сухість у роті, фіксовані розширені зіниці, почервоніння шкіри, шлунково-кишкові порушення.

Лікування. Прийом активованого вугілля, промивання шлунка, прийом водно-сольових розчинів.

 

Особливості застосування. З обережністю призначають пацієнтам з пептичною виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки. Не призначають пацієнтам перед застосуванням наркозу. Під час лікування препаратом не рекомендується керувати автотранспортом і працювати зі складними механізмами. Препарат може спричинити у дітей галюцинації, слабкість, збудження, рефлекторний бронхоспазм, тому це необхідно враховувати при призначенні. Препарат з обережністю призначають особам літнього віку, оскільки він може спричинити запаморочення, сонливість, артеріальну гіпотензію.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Одначасне застосування препарату з інгібіторами МАО, заспокійливими засобами, знеболювальними, антидепресантами призводить до посилення його ефектів. Головним чином у дорослих одночасний прийом препарату із трициклічними антидепресантами може призвести до посилення його побічних дій. Одночасне вживання алкоголю при прийомі Кофанолу сиропу посилює його вплив на центральну нервову систему.

 

Умови та термін зберігання.

Зберігати в недоступному для дітей, темному місці при температурі не вище  25°С .

Термін придатності – 3 роки.

 

Упаковка. По 100 мл або 200 мл  у флаконі; по 1 флакону в картонній коробці.

 

Умови відпуску. Без рецепта.


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться