онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



ДИМЕКСИД ЖИДКОСТЬ 50МЛ ФЛ.

ДИМЕКСИД ЖИДКОСТЬ 50МЛ ФЛ.

Быстрый заказ ДИМЕКСИД ЖИДКОСТЬ 50МЛ ФЛ.

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Загальна характеристика.

міжнародна та хімічна назви: Dimethyl sulfoxide, диметилсульфоксид;

основні фізико-хімічні властивості: безбарвна прозора рідина або безбарвні кристали без запаху або зі слабким специфічним запахом. Гігроскопічна;

склад: диметилсульфоксиду - не менше 99,0%.

Форма випуску. Рідина для зовнішнього застосування.

Фармакотерапевтична група. Засоби, які застосовують місцево при суглобному і м'язовому болю. Код АТС:М02А Х03.

Фармакологічні властивості. Димексид-Лугал добре проникає через біологічні мембрани, у тому числі через шкіру і виявляє транспортні властивості, сприяючи проникненню через шкіру і слизові оболонки лікарських засобів. Має протизапальну, аналгетичну, антисептичну та фібринолітичну дію. Препарат здатний відновлювати протимікробну активність антибіотиків відносно резистентних чи слабко чутливих до них штамів бактерій.

Фармакокінетика. При аплікації розчину (90%) диметилсульфоксиду на шкіру він виявляється у крові через 5 хвилин, досягаючи максимальної концентрації через 4-6 годин із збереженням майже незміненого рівня протягом 1,5-3 діб.

Диметилсульфоксид виділяється із сечею та калом як у незміненому вигляді, так і у вигляді диметилсульфону.

Показання для застосування. Димексид-Лугал призначають при лікуванні запальних захворювань опорно-рухового апарату (ревматоїдний артрит, хвороба Бехтерєва, деформуючий остеоартроз, артропатії, розтягнення зв'язок), при ударах, травматичних інфільтратах, запальних набряках, гнійних ранах, абсцесах, гострих та хронічних остеомієлітах, при лікуванні вузлової еритеми, стрептодермії.

Димексид-Лугал можна застосовувати у поєднанні з нестероїдними протизапальними засобами у комплексній терапії деформуючого остеартрозу та ревматоїдного артриту, у комбінації з антимікробними засобами місцевого типу дії (лінімент синтоміцину) - для лікування склеродермії, акне, бешихи, фурункульозу, фолікулітів та інших шкірних захворювань, у поєднанні з гепарином - при тромбофлебітах.

Спосіб застосування та дози. Димексид-Лугал застосовується зовнішньо як аплікації і зрошення (промивання), як правило, у водних розчинах (30-50%) для тампонів, компресів. Компрес накладають на уражені ділянки, охоплюючи прилеглі здорові шкірні покриви. Розчином Димексид-Лугал змочують марлеві серветки, що накладають на уражені ділянки один раз у день на 20-30 хвилин. Поверх серветки накладається поліетиленова плівка і бавовняна чи льняна тканина. Курс лікування - 10 - 15 днів.

При лікуванні бешихи та трофічних виразок препарат застосовують у вигляді 30-50% водного розчину по 50-100 мл 2-3 рази на добу. При екземі, дифузійних стрептодерміях рекомендуються компреси з 40-90% водним розчином Димексид-Лугал. При гнійничкових захворюваннях шкіри застосовують 40% розчин. Для місцевого неболювання рекомендують 25-50% розчин препарату для компресів по 100-150 мл 2-3 рази на добу. При лікуванні глибоких опіків застосовують пов'язки з 20-30% розчином Димексид-Лугал (при необхідності у дозі - до 500 мл). У шкірно-пластичній хірургії використовують пов'язки з 20-30% розчином препарату на ауто - та гомотрансплантати безпосередньо після операції та у наступні дні до стійкого приживлення трансплантату. Як консервуюче середовище для збереження шкірних гомотрансплантатів використовують 5% розчин Димексид-Лугал у розчині Рінгера. При післяопераційних гнійних ускладненнях, викликаних стафілококом та синьогнійною паличкою, препарат накладають на рани, що гнояться, та інфільтрати.

Побічна дія. Димексид-Лугал звичайно добре переноситься, але у деяких хворих можливе виникнення еритеми, свербежу, запаморочення, безсоння, адинамії, дерматитів, діареї. У деяких випадках при поганій переносимості Димексид-Лугал спостерігаються нудота, потяг на блювання, бронхоспазм.

Протипоказання. Димексид-Лугал протипоказаний при вираженій серцево-судинній недостатності та атеросклерозі, стенокардії, інсульті, коматозних станах, порушеннях функцій нирок та печінки, при вагітності, глаукомі, катаракті. З обережністю призначають у старечо­му віці, дітям віком до 7 - 9 років.

Передозування. Посилення ознак побічної дії.

Особливості застосування. Щоб уникнути застосування препарату при індивідуальній не-переносимості диметилсульфоксиду, рекомендується проводити пробу на переносимість: Димексид-Лугал наносять на шкіру ватним тампоном. Різка гіперемія або свербіж є протипоказанням для застосування препарату.

При температурі нижче 18°С можлива кристалізація Димексид-Лугал. Це не впливає на якість та властивості препарату.

Для розплавлення кристалів слід обережно розігрівати флакон із препаратом на водяній бані (температура води близько 60°С).

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Димексид-Лугал посилює дію етанолу (алкоголь гальмує виведення препарату) та інсуліну (при тривалому застосуванні препарату дозу інсуліну зменшують), кислоти ацетилсаліцилової, бутадіону, препаратів дигіталісу, хінідину, нітрогліцерину, антибіотиків (стрептоміцин, мономіцин та ін.), сенсибілізує організм до засобів для наркозу. Слід врахувати посилення препаратом як специфічної активності, так і токсичності лікарських засобів.

Умови та термін зберігання. В сухому захищеному від світла місці. Термін придатності - 
3 роки.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Умови відпуску. Без рецепта.

Упаковка. По 50 мл або 100 мл у флаконах.


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться