онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



ДЕЗЛОРАТАДИН ТАБ.П/О 5МГ №10

ДЕЗЛОРАТАДИН ТАБ.П/О 5МГ №10

Быстрый заказ ДЕЗЛОРАТАДИН ТАБ.П/О 5МГ №10

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

 

ДЕЗЛОРАТАДИН

(DESLORATADINE)




Cклад:

діюча речовина:desloratadine;

1 таблетка містить 5 мг дезлоратадину.

допоміжні речовини: кальцію гідро фосфат безводний, целюлоза мікрокристалічна, крохмаль кукурудзяний, тальк, магнію стеарат;

склад оболонки: суміш для плівкового покриття Opadry white, заліза оксид червоний (Е 172).

 

Лікарська форма.Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

 

Фармакотерапевтична група.

Антигістамінні засоби для системного застосування. Код АТС R06A X27.

 

Клінічні характеристики.

Показання.

Для швидкого усунення симптомів алергічних ринітів, таких як чхання, виділення з носа, свербіж, набряк та закладеність носа, а також свербіж та почервоніння очей, сльозотеча, свербіж піднебіння та кашель.

Для усунення симптомів, пов’язаних з кропив’янкою, такими як свербіж та висипання.

 

Протипоказання.

Підвищена чутливість до активної речовини або будь-якого неактивного компонента препарату, або до лоратадину.

 

Спосіб застосування та дози.

Для усунення симптомів, пов’язаних з алергічним ринітом (в тому числі інтермітуючим та персистуючим) та кропив’янкою, Дезлоратадин приймають внутрішньо незалежно від прийому їжі.

Дорослі та діти віком від 12 років приймають по 1 таблетці (5 мг) 1 раз на добу.

Терапію інтермітуючого алергічного риніту (наявність симптомів менше 4 днів на тиждень або менше 4 тижнів) необхідно проводити з урахуванням даних анамнезу: припинити після зникнення симптомів та відновити після повторного їх виникнення. При персистуючому алергічному риніті (наявність симптомів більше 4 днів на тиждень або більше 4 тижнів) необхідно продовжувати лікування протягом всього періоду контакту з алергеном.




Таблетку потрібно ковтати цілою, запиваючи водою. Препарат бажано приймати регулярно, в один і той же час доби.

Тривалість лікування визначається тяжкістю та перебігом захворювання.

 

Побічні реакції.

Алергічні риніти

При застосуванні препарату Дезлоратадин в осіб, які отримували 5 мг/добу, рівень прояву побічних ефектів був подібний до пацієнтів, які лікувалися плацебо і не перевищував в середньому 2 %. У ході цих випробувань не спостерігалося серйозних побічних ефектів.  

При застосуванні препарату Дезлоратадин найчастішими (у порівнянні з плацебо) небажаними явищами були фарингіт (2,1 %), підвищена стомлюваність (0,9 %), сухість у роті (1,1 %),   сонливість (0,3 %), міалгія (0,3 %), дисменорея (0,5 %).

Частота та розміри відхилень лабораторних тестів та електрокардіограми були подібні у пацієнтів, які приймали дезлоратадин, та тих, хто лікувався плацебо. Не спостерігалося жодних відмінностей в побічних діях в підгрупах пацієнтів, розрізнених за статтю, віком чи расою.

Частота побічних ефектів, які були виявлені у не менш ніж 2 % пацієнтів, які отримували Дезлоратадин, та ті ефекти, що проявлялися частіше при застосуванні Дезлоратадину порівняно з плацебо становила (при прийомі дезлоратадину і плацебо, відповідно): головний біль (14 %, 13 %), нудота (5 %, 2 %), стомлюваність (5 %, 1 %), запаморочення (4 %, 3 %), фарингіт (3 %, 2 %), диспепсія (3 %, 1 %) і міалгія (3 %, 1 %).

Дуже рідко повідомлялось про такі поодинокі побічні ефекти, як тахікардія, сильне серцебиття і дуже рідко алергічні реакції (такі як висип, сверблячка, кропив’янка, набряк, задишка та анафілаксія), та підвищення активності печінкових ферментів, у тому числі підвищення рівня білірубіну. 

 

Передозування.

Симптоми:посилення проявів побічних ефектів.

Лікування:симптоматична терапія.

Дезлоратадин не видаляється при гемодіалізі.

 

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Безпека застосування Дезлоратадину у вагітних не встановлена, тому його не рекомендується призначати у період вагітності. Застосування препарату в період вагітності можливе лише тоді, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода.

Дезлоратадин проникає в грудне молоко, тому повинно бути прийняте рішення, чи продовжити годувати грудним молоком, чи припинити прийом Дезлоратадину, виходячи з важливості препарату для здоров’я матері.

 

Діти.

У дітей віком до 12 років ефективність і безпека застосування Дезлоратадину у формі таблеток не встановлена, тому не слід призначати препарат цій категорії пацієнтів.

 

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або роботі з іншими механізмами.

Слід інформувати пацієнтів про те, що деякі особи відчувають сонливість, що може негативно позначатися на їх здатності керувати автомобілем або роботі з іншими механізмами.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Клінічно значущих змін у плазмовій концентрації Дезлоратадину при неодноразовому сумісному застосуванні разом з еритроміцином, кетоконазолом, азитроміцином, флюоксетином, циметидином виявлено не було. У зв’язку з тим, що фермент, який відповідає за метаболізм



Дезлоратадину, невстановлений, взаємодію з іншими лікарськими засобами повністю виключити неможливо.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Дезлоратадин – це трициклічний антигістамінний препарат тривалої дії з селективним блокуванням периферичних Н 1-рецепторів, який при цьому не спричиняє седативного ефекту. Дезлоратадин є первинним активним метаболітом лоратадину. До клінічні дослідження Дезлоратадину та лоратадину показали, що немає якісних чи кількісних відмінностей в токсичності між еквівалентними дозами Дезлоратадину та лоратадину.

Після перорального прийому Дезлоратадин селективно блокує периферичні Н 1-гістамінові рецептори.

Дослідження показали, що, крім антигістамінної активності, Дезлоратадин виявляє проти алергічну та протизапальну дію. Доведено, що Дезлоратадин пригнічує каскад реакцій, що викликають алергічне запалення, а саме:

виділення про запальних цитокінів, включаючи ІЛ-4, ІЛ-6, ІЛ-8 та ІЛ-13 з мастоцитів/базофілів людини;

експресію молекул адгезії, таких як Р-селектин, на ендотеліальних клітинах;

виділення про запальних хемокінів (RANTES);

продукцію активованими поліморфно ядерними нейтрофілами су пероксидного аніону;

адгезію і хемотаксис еозинофілів;

IgE-залежне виділення гістаміну, простагландину D2 і лейкотрієну С 4;

гострий алергічний бронхоспазм.

У ході клінічних досліджень сонливість була зафіксована при дозах на рівні 20 мг на день.

Під час клінічних досліджень щоденне застосування препарату Делоратадин по 45 мг/добу (перевищення терапевтично рекомендованої дози у 9 разів) протягом 10 днів не викликало жодних клінічно релевантних побічних ефектів з боку серцево-судинної системи (в тому числі не спостерігалося подовження інтервалу QT).

При застосуванні рекомендованої дози 5 мг випадки сонливості не перевищувала такі в групі плацебо. При прийомі дози до 7,5 мг не спостерігався вплив на психомоторну функцію пацієнтів. Відсутність впливу на центральну нервову систему може пояснюватися тим, що Дезлоратадин не проникає через гематоенцефалічний бар’єр.

Фармакокінетика. При пероральному вживанні Дезлоратадину в дозі 5 мг 1 раз на добу протягом 10 днів здоровими волонтерами максимальна концентрація в плазмі крові (Tmax) досягається приблизно через 3 години після прийому, а стаціонарний стан максимальної концентрації в плазмі (Cmax) і площа концентрації (крива залежності від часу AUC) спостерігалися на рівні 4 мг/мл і 56,9 ng.nr /mL відповідно.

Ні їжа, ні грейпфрутовий сік не впливали на біодоступність Дезлоратадину (C max та AUC)

Дезлоратадин зв’язується з білками плазми на рівні 82 % – 87 %. З’єднання білків з Дезлоратадином не змінювалось в осіб з нирковою недостатністю.

Період напів виведення Дезлоратадину становив 27 годин. Після однократного перорального прийому Дезлоратадину в дозі 5 мг – 20 мг показники Cmax та AUC збільшилися пропорційно до дози. Ступінь кумуляції після 14 днів застосування відповідав періоду напів виведення та частоті прийому.

Вихід препарату на рівні приблизно 87 % 14-денної дози Дезлоратадину рівномірно розподілений в сечі та фекаліях як продуктах обміну речовин.

 

Фармацевтичні характеристики.

Основні фізико-хімічні властивості: таблетки круглої форми з двоопуклою гладкою поверхнею,   вкриті плівковою оболонкою рожево-коричневого кольору.

 

Термін придатності.

2 роки.

 

Умови зберігання.

Зберігати у сухому захищеному від світла місці при температурі не вище 25 º С.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

 

Упаковка.

По 10 таблеток у блістері, по 3 блістери у картонній пачці.

 

Категорія відпуску.

За рецептом.




Аналоги:


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться