онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Доларен табл.№100(10х10)

Доларен табл.№100(10х10)
  • Код товара: 221825
  • Производитель: Наброс Фарма Пвт. Лтд., Индия
  • Срок годности: до 01.01.27
  • Наличие: нет в наличии


Быстрый заказ Доларен табл.№100(10х10)

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ДОЛАРЕН® НАЙТ ПЕЙН

(DOLAREN® NIGHT PAIN)

 

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки без оболонки білого кольору у формі капсули з лінією розлому на одному боці;

склад: 1 таблетка містить парацетамолу 750 мг, дифенгідраміну гідрохлориду 25 мг;

допоміжні речовини: крохмаль кукурудзяний, желатин, крохмаль кукурудзяний (для пасти), целюлоза мікрокристалічна, тальк очищений, магнію стеарат, натрію крохмальгліколят.

 

Форма випуску. Таблетки.

 

Фармакотерапевтична група. Аналгетики та антипіретики. Код АТС N02B E51.

 

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Таблетки „Доларен® найт пейн” – комбінований препарат, який має аналгетичну, жарознижувальну та антигістамінну дію Фармакологічна активність препарату зумовлена властивостями парацетамолу та дифенгідраміну, які входять до складу препарату. Парацетамол має аналгетичний, антипіретичний ефекти. Механізм дії пов‘язаний з інгібуванням синтезу простагландинів. Дифенгідрамін зменшує або повністю пригнічує набряк тканин, знижує проникність капілярів. Має помірну протиблювотну (завдяки своєму центральному антихолінергічному ефекту), місцеву анестезуючу, слабку спазмолітичну, протизапальну, седативну і снодійну дію.

Фармакокінетика.  При прийомі внутрішньо парацетамол резорбується добре, зв’язується з білками. Максимальна концентрація у плазмі спостерігається через 30 хв. після прийому і триває приблизно 4 год. Період напіввиведення з плазми крові становить 1 – 4 год. Зазнає метаболізму у печінці, перетворюючись у глюкуроніди і сульфати. Концентрація препарату у сечі вища, ніж у плазмі. Виводиться нирками основним чином у вигляді продуктів кон’югації, менше 5% екскретується у незмінному стані.

При прийомі внутрішньо дифенгідрамін резорбується швидко і добре. Максимальна концентрація у плазмі спостерігається через 1 – 4 год. Зв’язування з білками плазми – 98–99%. Більша частина метаболізується в печінці, менша – виводиться у незмінному стані з сечею за 24 год. Період напіввиведення з плазми крові становить 1 – 4 год. Добре розподіляється в організмі, проходить через гематоенцефалічний бар’єр. Екскретується з грудним молоком і може спричиняти седативний ефект у грудних дітей. Максимальна активність розвивається через 1 год., тривалість дії – від 4 до 6 год.

 

Показання для застосування. Симптоматичне лікування застуди й грипу, гарячки, болю у горлі, головного болю, нежиті.

 

Спосіб застосування та дози. Дорослим і дітям віком від 12 років: одна таблетка безпосередньо перед сном.

Курс лікування – не більше 3 днів.

 

Побічна дія. Артеріальна гіпотензія, сплутаність свідомості, запаморочення, сонливість, порушення зору, шум у вухах, затримка сечовиділення, закладеність носа, озноб, сухість у роті та горлі, нудота, знервованість, біль в епігастральній ділянці, запор, діарея. Інколи спостерігаються безсоння, збудження, тремтіння. Спостерігались фотоалергічні реакції і зміна тонусу мускулатури. Описані також алергічні реакції (висипи на шкірі, свербіж), порушення зору, анемія, підвищення апетиту і збільшення маси тіла. Можливі лейкопенія, тромбоцитопенія, агранулоцитоз.

 

Протипоказання. Гіперчутливість до компонентів препарату, хвороби нирок і печінки, алкоголізм, період годування груддю, дитячий вік до 12 років.

 

Передозування. Симптоми. У разі передозування виникають реакції з боку центральної нервової системи – від стану пригнічення до збудженого стану. Реакції збудження частіше виникають у дітей. Можуть спостерігатися сухість у роті, фіксовані розширені зіниці, почервоніння шкіри, шлунково-кишкові порушення, нудота, блювання, печінкова недостатність.

Лікування. Прийом активованого вугілля, промивання шлунка, прийом водно-сольових розчинів, симптоматична терапія. Введення метіоніну, ацетил цистеїну.

 

Особливості застосування. З обережністю слід застосовувати при глаукомі, гіпертрофії передміхурової залози, виразці шлунка та дванадцятипалої кишки, стенозі стінки сечового міхура. 

З обережністю призначають пацієнтам з пептичною виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки. Не призначають пацієнтам перед застосуванням наркозу. Під час лікування препаратом не рекомендується керувати автотранспортом і працювати зі складними механізмами.

Препарат з обережністю призначають дітям, оскільки він може викликати галюцинації, слабкість, збудження, а також особам літнього віку – може викликати запаморочення, сонливість, артеріальну гіпотензію.

«Доларен® найт пейн» слід застосовувати у вагітних жінок тільки у випадках, якщо користь від призначення препарату перевищує ризик його застосування.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Одночасне застосування препарату з МАО інгібіторами (Нуредал та ін.), заспокійливими засобами, знеболювальними, антидепресантами призводить до посилення його ефектів. Головним чином у дорослих одночасний прийом препарату із трициклічними антидепресантами може призвести до посилення його побічних дій. Одночасне вживання алкоголю при прийомі препарату посилює його вплив на центральну нервову систему.

При одночасному застосуванні препарат зменшує ефект фуросеміду і гіпотензивних препаратів. При одночасному  застосуванні з іншими нестероїдними протизапальними препаратами зростає ризик виникнення шлунково-кишкової кровотечі.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла, недоступному для дітей місці при температурі не вище 250С. Термін придатності – 3 роки.

 

Упаковка. По 4 таблетки у блістері; по 1 блістеру у картонній упаковці. По 10 таблеток у блістері; по 10 блістерів у картонній упаковці.

 

Умови відпуску.  По 4 таблетки у блістері; по 1 блістеру у картонній упаковці. -  без  рецепта.

По 10 таблеток у блістері; по 10 блістерів у картонній упаковці - за рецептом.


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться