онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Грипаут табл. N4

Грипаут табл. N4
  • Код товара: 38881
  • Производитель: Венс Формулейсен., Индия
  • Срок годности: до 01.11.25
  • Наличие: есть в наличии


Быстрый заказ Грипаут табл. N4

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Грипаут
(Грипаут; Gripout)


Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки жовтого кольору з білими вкрапленнями, круглі, пласкі, з лінією розлому з одного боку;

склад: 1 таблетка містить парацетамолу - 500 мг, хлорфеніраміну малеату - 2 мг, фенілефрину гідрохлориду – 5 мг, кофеїну - 15 мг;

допоміжні речовини: крохмаль, метилпарабен, пропілпарабен, кремнію діоксид колоїдний, магнію стеарат, тальк очищений, барвник тартразин.

 

Форма випуску. Таблетки.

 

Фармакотерапевтична група. Комбіновані препарати для лікування кашлю та застуди.

Код АТС R05Х.

 

Фармакологічні властивості. Парацетамол має анальгетичну, жарознижувальну та слабко виражену протизапальну дію. Механізм протизапальної дії пов’язаний з пригніченням синтезу простагландинів, а жарознижувальної – з впливом на центр терморегуляції в гіпоталамусі.

Кофеїн виявляє стимулюючу дію на центральну нервову систему, головним чином на кору головного мозку, дихальний та судиноруховий центри. Підвищує розумову та фізичну працездатність, зменшує сонливість, відчуття втоми. Послаблює дію засобів, які пригнічують центральну нервову систему. Виявляє виражену дію на серцево-судинну систему: збільшує силу та частоту серцевих скорочень, підвищує артеріальний тиск при гіпотензії. Виявляє помірну діуретичну дію. Підвищує секрецію залоз шлунка.

Фенілефрин є альфа-адренергічно активним засобом без дії на центральну нервову систему. Він виявляє переважно пряму дію на адренергічні рецептори. Зменшує набряк слизових оболонок.

Хлорфенірамін є протиалергійним засобом, блокатором гістамінових Н1–рецепторів. Викликає помірно виражений седативний ефект, має антимускаринову активність.

Фармакокінетика. Парацетамол абсорбується в основному шляхом пасивної дифузії з кінетикою першого порядку, переважно із кишечника. В зв’язку з цим швидкість абсорбції залежить від швидкості випорожнення шлунка. Пік концентрації парацетамолу в плазмі  спостерігається через 60 хвилин після застосування таблеток. Через 8 годин у плазмі можна виявити тільки незначну кількість парацетамолу в незміненому вигляді. Швидко і рівномірно розподіляється в тканинах тіла, за виключенням жирової клітковини і спинномозкової рідини. Від 2 до 5% парацетамолу виводиться в незміненому вигляді з сечею, решта метаболізується в печінці та виводиться з фекаліями.

Кофеїн повністю адсорбується після застосування і широко розподіляється по всьому організму. Швидко проникає в центральну нервову систему, слину; низькі концентрації кофеїну присутні в грудному молоці; кофеїн проникає крізь плаценту. Практично повністю метаболізується і виводиться з сечею у вигляді метаболітів. У новонароджених здатність до метаболізму значно нижча. Період напіввиведення складає 3-5 годин для дорослих і 36-44 години для новонароджених.

При прийомі внутрішньо фенілефрин має низьку біодоступність через нерівномірність абсорбції. Метаболізується з допомогою моноамінооксидази в кишечнику та печінці.

Хлорфенірамін адсорбується відносно повільно з шлунково-кишкового тракту, пікова концентрація в плазмі наступає через 2,5-6 годин після приймання всередину. Має низьку біодоступність(від 25 до 50% ). Близько 70% хлорфеніраміну зв’язується протеїнами плазми. Хлорфенірамін метаболізується і виводиться переважно з сечею, тільки незначна кількість виводиться з калом.

 

Показання для застосування. Грипаут застосовується як допоміжний засіб у лікуванні звичайної застуди. Призначають для ефективного полегшення різних симптомів застуди, грипу, синуситу (для зменшення набряку слизової оболонки носа, зниження температури, зменшення головного болю, болю у м’язах).

 

Спосіб застосування та дози. Дорослим та дітям старше 12 років призначають по 1 таблетці 3-4 рази на добу. Добова доза не повинна перевищувати 5 таблеток.

Курс лікування не повинен перевищувати 7 діб.

 

Побічна дія. Можливі нудота, біль в епігастрії, алергійні реакції, порушення сну, тахікардія, підвищення артеріального тиску, запаморочення, відчуття втоми, порушення координації рухів, сухість у роті і дихальних шляхах, дизуричні явища, блювання, діарея. В окремих випадках - анемія, тромбоцитопенія, метгемоглобінемія. При довготривалому застосуванні можлива гепатотоксична дія.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до парацетамолу, кофеїну, фенілефрину, хлорфеніраміну. Препарат протипоказаний пацієнтам з вираженими порушеннями функції печінки, нирок, з дефіцитом ферменту глюкозо-6-фосфатдегідрогенази, захворюваннями крові, людям з підвищеним артеріальним тиском, органічними захворюваннями серцево-судинної системи, з глаукомою, підвищеною збудженістю, порушеннями сну.

Препарат протипоказаний дітям до 12 років. Не рекомендується призначати препарат в період вагітності і лактації.

 

Передозування. При передозуванні можуть спостерігатись відсутність апетиту, блювання, у тяжких випадках – гепатонекроз.

Лікування: промивання шлунка з наступним внутрішньовенним введенням N-ацетилцистеїну або внутрішнім вживанням метіоніну, симптоматична терапія.

 

Особливості застосування. Призначають з обережністю пацієнтам з порушеннями функції печінки, при глаукомі, затримці сечі, гіпертрофії передміхурової залози, обструктивних станах шлунково-кишкового тракту, епілепсії, тяжких серцево-судинних захворюваннях та особам похилого віку. В період лікування слід уникати керування транспортними засобами, роботи з механізмами та інших небезпечних видів діяльності.

Не вживати алкоголь.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Одночасний прийом препарату з гепатотоксичними засобами може призвести до посилення гепатотоксичної дії. Метоклопрамід прискорює абсорбцію парацетамолу. Пробенецид впливає на концентрацію парацетамолу в плазмі та його екскрецію. Кофеїн метаболізується під впливом печінкового мікросомного цитохрому Р450. Подібно до інших антигістамінних препаратів, хлорфенірамін сприяє седативному ефекту, який спричиняють депресанти центральної нервової системи при їх одночасному застосуванні.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі 15 - 250 C.

Термін придатності - 3 роки.

 


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться