онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Гексикон супп.вагин.№10

Гексикон супп.вагин.№10

Быстрый заказ Гексикон супп.вагин.№10

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Хлоргексидину біглюконат є катіонним бігуанідом. Хлоргексидин має аміногрупи клітинних білків. Проникає у внутрішньоклітинні мембрани бактеріальних клітин, осідає на цитоплазмі і змінює функцію мембрани, перешкоджаючи споживанню кисню, що спричиняє зниження рівня АТФ і загибель клітин. Руйнує ДНК і порушує синтез ДНК у мікроорганізмів. Забезпечує тривалу персистентну антимікробну активність, що перешкоджає розмноженню мікроорганізмів як мінімум протягом 6 годин після застосування препарату.

Хлоргексидину біглюконат чинить швидку та виражену дію на грампозитивні та грамнегативні бактерії (Treponema pallidum, Chlamidia spp., Ureaplasma spp., Neisseria gonоrrhоеae, Gardnerella vaginalis, Bacteroides fragilis), найпростіші (Trichomonas vaginalis), віруси (Herpes virus). У присутності крові й інших органічних субстанцій антимікробна активність хлоргексидину біглюконату не знижується. Через інтактну шкіру не проникає. Практично не всмоктується з ШКТ. Після випадкового проковтування 300 мг максимальна концентрація досягається через 30 хвилин і становить 0, 206 мкг/л. Виводиться здебільшого з каловими масами (90%), менше 1% виділяється нирками.

Показання для застосування

Профілактика інфекцій, що передаються статевим шляхом (сифіліс, гонорея, трихомоніаз, хламідіоз, уреаплазмоз, генітальний герпес)

Дезінфекція гнійних ран, інфікованих опікових поверхонь; лікування інфекцій шкіри та слизових оболонок у хірургії, акушерстві, гінекології, урології (уретрити, уретропростатити), стоматології (полоскання та зрошування – гінгівіт, стоматит, афти, парадонтит, альвеоліт).

Протипоказання

Індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату. Схильність до алергічних реакцій і алергічних захворювань, дерматити, вірусні захворювання шкіри. Дитячий вік до 12 років. Не рекомендується застосовувати для обробки кон’юнктиви і промивання порожнин, на рани з великою поверхнею, при операціях у ділянках ЦНС і слухового каналу, в офтальмології, для введення у слуховий канал.

Особливі застереження

Слід уникати потрапляння препарату в середину рани у пацієнтів з відкритою черепно-мозковою травмою, ушкодженням спинного мозку, перфорацією барабанної перетинки. При потраплянні розчину на слизові оболонки ока їх слід швидко та ретельно промити водою. Потрапляння гіпохлоритних відбілюючих речовин на тканини, які раніше знаходилися у контакті з препаратами, що містять хлоргексидин, може сприяти появі на них коричневих плям. Бактерицидна дія препарату посилюється з підвищенням температури. При температурі вище 

100 ºС препарат частково розкладається.

У випадку потрапляння препарату на слизові оболонки очей їх слід швидко та ретельно промити водою. Препарат практично не абсорбується у шлунку. При випадковому проковтуванні засобу слід промити шлунок, використовуючи сире молоко, сире яйце, желатин. За необхідності проводиться симптоматична терапія.

Застосування у період вагітності або годування груддю

У період вагітності або годування груддю препарат застосовують тільки тоді, коли очікувана користь для матері переважає потенційний ризик для плода/дитини. Не обробляти поверхню молочних залоз перед годуванням.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами

Не впливає.

Діти

Не застосовують дітям віком до 12 років.

Аналоги:


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться