онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Бромокриптин-Рихтер табл.2.5мг №30

Бромокриптин-Рихтер табл.2.5мг №30
  • Код товара: 218886
  • Производитель: Гедеон Рихтер АО Венгрия
  • Действующее вещество: Бромокриптин
  • Срок годности: до 01.10.25
  • Наличие: нет в наличии


Быстрый заказ Бромокриптин-Рихтер табл.2.5мг №30

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка. бромокриптин - діюча речовина препарату бромокриптин-Ріхтер, таблетки 2,5 мг - є інгібітором секреції пролактину і стимулятором рецепторів дофаміна. сфера застосування бромокриптину включає ендокринологічні та неврологічні свідчення. фармакологічні властивості препарату нижче обговорюються для кожного виду показань.

Ендокринологічні показання до застосування

Бромокриптин пригнічує секрецію пролактину, не впливаючи на нормальні рівні інших гормонів, що вивільняються передньою долею гіпофіза.

У пацієнтів з акромегалией бромокриптин знижує підвищений рівень гормону росту в плазмі крові, а отже, полегшує клінічні прояви захворювання і покращує переносимість глюкози.

Бромокриптин попереджає або пригнічує лактацію і відновлює залежні від пролактину менструальний цикл і овуляцію. Є ефективним засобом лікування при аменореї і відсутності овуляції (з галактореєю або без).

Бромокриптин не підвищує ризик виникнення тромбоемболії; показано, що він зменшує розмір аденом гіпофіза, які секретують пролактин (пролактиноми).

Бромокриптин зменшує вираженість клінічних симптомів синдрому полікістозу яєчників.

неврологічні свідчення

Завдяки дофаминергической активності бромокриптин ефективний в лікуванні пацієнтів з хворобою Паркінсона - за умови введення в дозах, що перевищують рекомендовані для ендокринологічних показань. Це порушення характеризується нігростріарной нестачею дофаміну. Стимуляція рецепторів дофаміна бромокриптином здатна відновити нейрохімічний баланс.

Що стосується клінічних аспектів, бромокриптин полегшує прояви хвороби Паркінсона (наприклад тремор, ригідність м'язів, брадикінезію) і депресію на всіх стадіях хвороби. Бромокриптин може застосовуватися самостійно або в поєднанні з іншими препаратами при хворобі Паркінсона.

Комбіноване лікування знижує необхідну дозу леводопи, а отже, затримує рецидиви моторних відхилень. Таким чином, лікування бромокриптином здатне забезпечувати зниження дози інших лікарських засобів, які використовуються в поєднанні з ним, зокрема леводопи. Це може звільняти пацієнтів від певних небажаних ефектів леводопи, таких як погіршення стану в кінці дії дози, феномен «включення-виключення» і дискінезія.

Фармакокінетика. Бромокриптин швидко і значно всмоктується в шлунково-кишковому тракті після прийому всередину. Вихідна субстанція і її метаболіти піддаються метаболізму в печінці та виводяться з калом; тільки 6% субстанції виводиться з сечею.

Зв'язування препарату з білками плазми крові становить 96%.

max препарату в плазмі крові досягається протягом 1-3 год. Ефект зниження рівня пролактину проявляється вже через 1-2 години після прийому всередину, досягає максимуму приблизно через 5 ч і підтримується протягом 8-12 год. Процес виведення вихідної субстанції з плазми крові має двофазний характер, причому Т ½ становить приблизно 15 год.

Похилий вік пацієнтів не має безпосереднього впливу на фармакокінетичні властивості бромокриптина. Проте, у осіб з порушенням функції печінки затримка виведення може привести до підвищення рівня препарату в плазмі крові, що може потребувати корекції дози.

Відсутні свідчення на користь безпосереднього впливу в осіб похилого віку на фармакокінетичнівластивості та переносимість бромокриптину. Проте, у пацієнтів з порушенням функції печінки швидкість виведення може бути знижена, а рівень препарату в плазмі крові - відповідно підвищеним, що вимагає корекції дози.

Біотрансформація. Бромокриптин піддається інтенсивної пресистемної біотрансформації в печінці, що знаходить своє відображення в комплексному профілі метаболітів і майже повній відсутності вихідної субстанції в сечі та калі. Він проявляє високу афінність до CYP 3A, а основним шляхом метаболічного перетворення є гидроксилирование пролінових кільця ціклопептідного компонента. Таким чином, слід очікувати, що інгібітори та / або потужні субстрати CYP 3A4 будуть придушувати виведення бромокриптину і призводити до підвищення його рівня. Бромокриптин також є потужним інгібітором CYP 3A4. Проте, з огляду на низькі терапевтичні концентрації вільного бромокриптина у пацієнтів, не слід очікувати значних змін метаболізму другого препарату, виведення якого опосередковується системою CYP 3A4.

Показання

Порушення менструального циклу і жіноча стерильність

Захворювання, що залежать від рівнів пролактину, і стану з наявністю або відсутністю гіперпролактинемії. Аменорея (з галактореєю або без); олигоменорея. Недостатність лютеїнової фази. Вторинна гиперпролактинемия, викликана іншими лікарськими засобами (наприклад деякими психотропними або гіпотензивну засобами).

Незалежна від пролактину жіноча стерильність. Синдром полікістозу яєчників. Ановуляторні цикли (що виникли під дією антиестрогенов, наприклад кломифена). Безпліддя, пов'язане з гіперпролактинемією. Бромокриптин успішно застосовували для лікування ряду жінок зі стерильністю без вираженої гіперпролактинемії.

Передменструальний синдром. Біль в молочних залозах; набухання молочних залоз, пов'язане з фазою циклу; метеоризм; зміни настрою.

Гиперпролактинемия у чоловіків (з галактореєю або без). Залежний від пролактину гипогенитализм (олігоспермія, втрата лібідо, імпотенція).

Пролактиноми. Консервативне лікування при мікро- або макроаденомах гіпофіза, які виділяють пролактин.

Бромокриптин можна застосовувати як препарат першого вибору для лікування при макроаденомах і як альтернатива хірургічному лікуванню (транссфеноідального видалення гіпофіза) у пацієнтів з мікроаденомой.

Передопераційна підготовка з метою зменшення розміру пухлини для обмеження надрізу.

Післяопераційне лікування, якщо рівні пролактину залишаються підвищеними.

Акромегалія. Застосовують як додатковий засіб при променевої терапії або операції для зниження рівня гормону росту в системному кровотоці пацієнтів з акромегалію.

Застосовують як спеціальний засіб, що є альтернативою променевої терапії або операції.

Придушення лактації. Попередження або придушення лактації після пологів з медичних причин, що включає початкові стадії післяпологового маститу. Цей препарат не рекомендується для звичайного придушення лактації, для полегшення симптомів післяпологової болі або від нагрубания молочних залоз. Попередження лактації після аборту.

Доброякісне новоутворення у молочній залозі. Масталгія (в тому числі пов'язана з передменструальний синдром або доброякісними вогнищевими або кістозними змінами). Доброякісні вогнищеві та / або кістозні стану, зокрема фіброзно-кістозна хвороба молочних залоз.

Хвороба Паркінсона. Всі стадії ідіопатичної хвороби Паркінсона: бромокриптин застосовують або в монотерапії або в поєднанні з леводопою з метою контролю стану осіб, які раніше не лікувалися, а також осіб, що піддаються важкого впливу феномена «включення-виключення». Цей засіб може допомогти пацієнтам, які не реагують на лікування леводопою або не переносять її, а також особам, реакція яких на леводопу зменшується. Постенцефалітіческій хвороба Паркінсона: препарат може застосовуватися самостійно або в поєднанні з іншими препаратами для лікування при хворобі Паркінсона.

Лікування пацієнток з циклічної доброякісної хворобою молочних залоз і з передменструальний синдром (див. Особливості застосування).

Застосування

Дози. препарат завжди слід приймати з їжею. для більшості показань оптимальна реакція з мінімумом побічних ефектів досягається шляхом поступового підвищення дози.

Дорослі. Максимальна доза повинна обмежуватися 30 мг/добу.

Рекомендована схема прийому. На початку лікування застосовують дозу 1,25 мг перед сном з її поступовим підвищенням через 2-3 дня до 2,5 мг перед сном. Потім доза може підвищуватися на 1,25 мг з інтервалом 2-3 дня до досягнення добової дози 2 рази по 2,5 мг. Подальше підвищення дози, у разі необхідності, здійснюють аналогічним чином.

Попередження лактації. 2,5 мг в день пологів з наступним введенням 2,5 мг 2 рази на добу протягом 14 днів. Для цих показань поступового підвищення дози бромокриптину не потрібно.

Придушення лактації. 2,5 мг в 1-й день з наступним підвищенням дози до 2,5 мг 2 рази на добу через 2-3 дня. Курс лікування триває 14 днів; для цих показань поступове підвищення дози бромокриптину не потрібно.

Гипогенитализм / синдром галактореї / стерильність. Бромокриптин вводять поступово по схемі. У більшості пацієнтів з гіперпролактинемією належна реакція досягається шляхом застосування дози 7,5 мг/добу (в кілька прийомів), проте використовували та дози до 30 мг/добу. У пацієнток зі стерильністю без підвищення рівня пролактину в плазмі крові звичайна доза становить 2,5 мг 2 рази на добу.

Пролактиноми. Бромокриптин вводять поступово по схемі. Після досягнення добової дози 2,5 мг, доза може бути підвищена на 2,5 мг/добу з інтервалами в 2-3 дня наступним чином: 2,5 мг - кожні 8 год, 2,5 мг - кожні 6 ч, 5 мг - кожні 6 ч. Реакція у пацієнтів спостерігалася при застосуванні доз до 30 мг/добу.

Акромегалія. Бромокриптин вводять поступово по схемі. Після досягнення добової дози 2,5 мг, доза може бути підвищена на 2,5 мг/добу з інтервалами в 2-3 дня наступним чином: 2,5 мг - кожні 8 год, 2,5 мг - кожні 6 ч, 5 мг - кожні 6 ч.

Хвороба Паркінсона. Бромокриптин вводять поступово наступним чином:

1-й тиждень: 1,25 мг перед сном.

2-й тиждень: 2,5 мг перед сном.

3-й тиждень: 2,5 мг 2 рази на добу.

4-й тиждень: 2,5 мг 3 рази на добу.

Пізніше добова доза може бути підвищена на 2,5 мг протягом 3-14 днів в залежності від реакції пацієнта. Підвищення дози можна продовжувати до досягнення оптимальної дози; як правило, ця доза становить 10-30 мг/добу. Одночасно доза леводопи може поступово знижуватися до досягнення оптимального балансу.

Застосування у осіб літнього віку. Відсутні свідчення на користь того, що бромокриптин представляє особливу небезпеку для людей похилого віку.

Пацієнти з порушенням функції печінки. У пацієнтів з порушенням функції печінки швидкість виведення препарату може зменшуватися, і, відповідно, рівень препарату в плазмі крові може підвищуватися, що вимагає корекції доз.

Протипоказання

Гіперчутливість до діючої речовини, іншим алкалоїдів ріжків, або будь-якого з наповнювачів.

У разі тривалого лікування: ознаки недостатності серцевих клапанів, отримані під час ехокардіографії, проведеної перед початком лікування.

Токсемія вагітних, післяпологова і родова АГ, неконтрольована АГ, ідіопатичне або спадкове тремтіння, хорея Гентингтона.

Бромокриптин протипоказаний для застосування з метою пригнічення лактації у пацієнтів з атеросклеротичної хворобою серця або іншими тяжкими серцево-судинними захворюваннями в анамнезі або симптомами / наявністю в анамнезі тяжких психічних розладів. Пацієнти з цими станами, які вимагають застосування бромокриптину за показаннями макроаденоми, можуть приймати його тільки в тому випадку, якщо очікувані переваги більш вагомі, ніж потенційні ризики (див. Особливості застосування).

Бромокриптин не можна приймати одночасно з іншими алкалоїдами ріжків.

Бромокриптин не слід призначати пацієнтам з наявністю фіброзних порушень в анамнезі або ознаками недостатності серцевих клапанів, отриманим при ехокардіографії, проведеної перед початком лікування.

Лікування в період вагітності описано в розділі «Застосування в період вагітності та годування груддю».

Побічні ефекти

Нудота, блювота, анорексія, головний біль, запаморочення і підвищена стомлюваність можуть виникати протягом перших днів лікування; проте ці реакції зазвичай не вимагають відміни бромокриптина.

Ризик розвитку побічних реакцій може бути знижений шляхом поступового підвищення дози та прийому таблеток бромокриптина з їжею. У разі необхідності добова доза може бути знижена з її підтримкою на цьому рівні протягом декількох днів. Після зникнення побічних ефектів можна спробувати поступово підвищити дозу.

Бромокриптин може викликати ортостатичну гіпотензію, отже, АТ в амбулаторних пацієнтів слід вимірювати в вертикальному положенні.

У пацієнтів з хворобою Паркінсона, які застосовують високі дози препарату, можливі сонливість, галюцинації, сплутаність свідомості, порушення зору, сухість у роті, судоми литкових м'язів і ретроперитонеальний фіброз (див. Особливості застосування). Всі ці небажані ефекти характеризуються залежністю від дози.

Під час тривалих курсів лікування, особливо у пацієнтів з феноменом Рейно в анамнезі, відзначали оборотну викликану холодом блідість пальців на руках і ногах.

У надзвичайно рідкісних випадках (у жінок після пологів, які отримували бромокриптин для придушення лактації) виявляли серйозні побічні ефекти, в тому числі АГ, інфаркт міокарда або інсульт, хоча наявність причинно-наслідкового зв'язку між цими явищами та застосуванням препарату невідомо. У деяких пацієнтів перед інсультом виникала важкий головний біль і / або тимчасові порушення зору.

Дуже рідко розвивалася недостатність серцевих клапанів (в тому числі регургітація) та пов'язані з цим порушення (перикардит і перикардіальний випіт).

У пацієнтів з цирозом печінки може розвинутися гіпонатріємія і печінкова енцефалопатія.

Дуже рідко бромокриптин здатний викликати раптове засинання вдень.

У пацієнтів, які застосовують агоністи дофаміну, в тому числі препарат Бромокриптин-Ріхтер, можуть виникати патологічний потяг до азартних ігор, підвищене лібідо, гіперсексуальність, схильність до імпульсивної витраті грошей або шопоголія, а також імпульсивна обжерливість (див. Особливості застосування).

Агоністи дофаміну, які відносяться до групи алкалоїдів ріжків, здатні підвищувати ризик регургітації серцевих клапанів.

Побічні ефекти, що згруповано за системно-органним класами, перераховані нижче.

Порушення метаболізму і харчування: часто - анорексія.

Психічні розлади: нечасто - сплутаність свідомості, галюцинації, психомоторне збудження; рідко - безсоння, психічні розлади; дуже рідко - гіперсексуальність, підвищення лібідо, патологічний потяг до азартних ігор.

З боку нервової системи: часто - головний біль, дрімота; нечасто - запаморочення, дискінезія; рідко - сонливість, парестезії; дуже рідко - раптове засинання, ринорея спинномозковій рідині.

З боку органу зору: дуже рідко - порушення зору, розмитість поля зору.

З боку органів слуху та рівноваги: рідко - шум у вухах.

З боку серця: рідко - перикардіальний випіт, здавлюють перикардит, тахікардія, брадикардія, аритмія; дуже рідко - інфаркт міокарда, недостатність серцевих клапанів.

Судинні порушення: нечасто - ортостатичнагіпотензія; дуже рідко - артеріальна гіпертензія, блідість.

З боку дихальної системи, органів грудної клітки та середостіння: часто - закладеність носа; рідко - плевральнийвипіт, фіброз плеври, фіброз легенів, плеврит, утруднення дихання.

З боку травної системи: часто - нудота, запор; нечасто - сухість у роті, блювання; рідко - біль у животі, ретроперитонеальний фіброз, кровотеча зі шлунково-кишкового тракту, виразки в ШКТ.

З боку шкіри та підшкірної клітковини: нечасто - алергічні шкірні реакції, випадання волосся.

З боку кістково-м'язової та сполучної тканини: нечасто - судоми литкових м'язів.

Ускладнення загального характеру і реакції в місці введення: нечасто - підвищена стомлюваність; рідко - периферичний набряк; дуже рідко - злоякісний нейролептичний синдром (синдром відміни бромокриптина).

Особливі вказівки

Зібрано недостатньо доказів ефективності бромокриптину в лікуванні пацієнток з передменструальним синдромом і доброякісними новоутвореннями молочної залози. тому застосування бромокриптину-Ріхтер для лікування пацієнтів з цими захворюваннями не рекомендується.

Бромокриптин не рекомендується для застосування після або під час пологів у жінок з АГ, атеросклеротичної хворобою серця і / або важкими серцево-судинними хворобами або серйозними психічними порушеннями в анамнезі. У жінок після пологів, які застосовують бромокриптин, слід ретельно контролювати артеріальний тиск через регулярні проміжки часу, особливо під час перших днів лікування.

Особлива обережність необхідна пацієнтам, які використовують (або недавно застосовували) супутнє лікування препаратами, здатними впливати на артеріальний тиск.

Одночасне застосування бромокриптину з судинозвужувальними засобами, такими як симпатоміметики або алкалоїди ріжків, в тому числі ергометрін або метілергометрін, під час пологів не рекомендується.

У рідкісних випадках у жінок після пологів, які застосовували бромокриптин для придушення лактації, спостерігалися серйозні побічні ефекти, в тому числі інфаркт міокарда, АГ, інсульт або психічні розлади. У деяких пацієнтів перед інсультом виникала важкий головний біль і / або тимчасові порушення зору.

У разі АГ, важкої і стійкою головного болю з порушеннями зору або будь-якими ознаками токсичності для ЦНС лікування слід негайно припинити.

У пацієнтів може розвинутися гиперпролактинемия идиопатического або лікарського походження, або обумовлена захворюваннями гіпоталамуса або гіпофіза. Бромокриптин ефективно знижує рівень пролактину у пацієнтів з пухлинами гіпофіза; однак він не позбавляє необхідності в застосуванні променевої терапії або хірургічного втручання в разі акромегалії.

Жінкам репродуктивного віку зі станами, не пов'язаними з гіперпролактинемією, слід застосовувати препарат у мінімальній ефективній дозі. Це застереження необхідно, щоб уникнути пригнічення секреції пролактину до рівнів нижче норми з наступним порушенням функції жовтого тіла. Під час лікування таким пацієнткам слід застосовувати надійний негормональний метод контрацепції, оскільки відомо, що пероральні контрацептиви підвищують рівень пролактину в плазмі крові.

Жінкам, яким необхідно застосовувати бромокриптин протягом тривалого періоду, потрібно гінекологічне обстеження (в тому числі цитологічне дослідження). Жінкам в період менопаузи пропонується проходити обстеження 1 раз в 6 міс, а жінкам репродуктивного віку - обстежитися 1 раз в рік.

Зареєстровано кілька випадків шлунково-кишкових кровотеч і кровотечі з виразки шлунка. Якщо це відбувається, бромокриптин необхідно негайно скасувати. Пацієнтів з виразкою шлунка в анамнезі слід ретельно контролювати при лікуванні бромокриптином.

Для пацієнтів з акромегалію і наявністю виразки шлунка в анамнезі слід, по можливості, віддавати перевагу іншим засобам лікування. Якщо бромокриптин неможливо замінити іншим засобом, пацієнту необхідно порадити негайно повідомляти лікаря про будь-які побічні ефекти з боку шлунково-кишкового тракту.

Пацієнти з тяжкими серцево-судинними порушеннями або психічними розладами, які застосовують бромокриптин за показаннями макроаденоми, повинні приймати його тільки в тому випадку, якщо очікувані переваги більш вагомі, ніж потенційні ризики.

Оскільки в осіб з макроаденомами гіпофіза хвороба може супроводжуватися гипофункцией гіпофіза в результаті стиску або руйнування тканини гіпофіза, до початку застосування бромокриптину пацієнтам необхідно пройти повне обстеження функції гіпофіза і почати відповідну замісну терапію в разі потреби. Пацієнтам із вторинною недостатністю надниркових залоз важливою є замісна терапія ГКС.

Слід ретельно відстежувати зміни розмірів пухлини у пацієнтів з макроаденомами гіпофіза, а в разі появи розростання пухлини - зважити доцільність застосування хірургічних процедур.

Якщо у пацієнток з аденомою після прийому бромокриптина настає вагітність, обов'язково ретельне спостереження за їх станом здоров'я. Аденоми, які секретують пролактин, можуть розростатися в період вагітності. У таких пацієнток лікування бромокриптином часто призводить до зменшення розмірів пухлин і швидкого зменшення дефектів поля зору. У важких випадках стиснення зорового і інших черепних нервів може виникати необхідність термінової операції на наднирниках.

Порушення поля зору є відомим ускладненням макропролактіноми. Ефективне лікування бромокриптином призводить до зменшення розміру пухлини та гіперпролактинемії, а також часто - до усунення порушення зору. Однак у деяких пацієнтів пізніше може розвинутися вторинне порушення поля зору, не дивлячись на нормалізований рівень пролактину і зменшення розміру пухлини. У таких випадках дефекти поля зору можуть зменшитися після зниження дози бромокриптину, хоча при цьому спостерігаються кілька підвищені рівні пролактину і невелике розростання пухлини. Тому рекомендується контроль зорових полів у пацієнтів з метою ранньої діагностики вторинного скорочення поля зору і відповідної корекції дози препарату.

У деяких пацієнтів з аденомами, що виділяють пролактин, які застосовували бромокриптин, спостерігалася ринорея спинномозковій рідині. Наявні дані свідчать, що це може бути обумовлено зменшенням розміру проліферуючих пухлин.

Протягом перших декількох днів лікування у пацієнтів іноді можлива артеріальна гіпотензія.

Необхідна обережність у разі введення бромокриптину в високих дозах пацієнтам з наявністю психічних порушень або важких серцево-судинних порушень в анамнезі.

Лікування хвороби Паркінсона високими дозами вимагає обережності у пацієнтів з наявністю психозу або важких серцево-судинних порушень в анамнезі.

У пацієнтів, які застосовують бромокриптин, особливо протягом тривалих періодів і в високих дозах, час від часу відзначали плевральний і перикардіальний випіт, фіброз плеври та легенів і здавлюють перикардит. Пацієнти з плевральної-легеневими порушеннями для виявлення причин вимагають ретельного огляду; в таких випадках слід розглядати доцільність припинення лікування бромокриптином.

У декількох пацієнтів, які отримували бромокриптин, особливо протягом тривалих періодів і в високих дозах, спостерігалися випадки ретроперитонеального фіброзу. Для забезпечення виявлення ретроперитонеального фіброзу на його ранніх оборотних стадіях рекомендується відстежувати його прояви (наприклад біль у спині, набряки нижніх кінцівок, порушення функції нирок) у цій категорії пацієнтів.

У разі діагностування або підозри на наявність фіброзних змін в ретроперитонеальном просторі лікування препаратами бромокриптина слід припинити.

Протягом терміну лікування слід ретельно спостерігати за станом здоров'я пацієнтів, звертаючи увагу на прояви прогресуючих фіброзних порушень. У разі діагностування або підозри на наявність ретроперитонеального фіброзу лікування бромокриптином слід припинити.

Лікування бромокриптином може бути пов'язано з сонливістю і випадками раптового засипання, особливо у осіб з хворобою Паркінсона. Раптове засинання під час повсякденної діяльності, в деяких випадках навіть без усвідомлення цього пацієнтом і без попереджувальних ознак, спостерігалося дуже рідко. Пацієнти повинні бути проінформовані про таку можливість, і їм слід рекомендувати дотримуватися обережності при керуванні автотранспортом і роботі з механізмами в період лікування бромокриптином. Пацієнтам, у яких спостерігалися сонливість і / або випадки раптового засинання, слід утримуватися від керування транспортними засобами або роботи з механізмами. Більш того, в такому випадку слід розглянути можливість зниження дози або припинення лікування.

Порушення контролю над потягами. Слід регулярно контролювати стан пацієнтів щодо розвитку порушень контролю над потягами. Пацієнтів та осіб, які за ними доглядають, необхідно інформувати про можливості розвитку у пацієнтів, які застосовують агоністи дофаміну, в тому числі препарат Бромокриптин-Ріхтер, поведінкових симптомів розладів контролю над потягами, в тому числі патологічного потягу до азартних ігор, підвищеного лібідо, гіперсексуальності, схильності до імпульсивних витрат грошей або шопоголія, а також імпульсивного обжерливості. У разі появи таких симптомів слід розглянути можливість зниження дози препарату / поступового припинення його застосування.

Препарат містить 41 мг лактози моногідрату. Пацієнтам з рідкісними спадковими ускладненнями, такими як непереносимість галактози, непереносимість лактози або порушення всмоктування глюкози-галактози, не слід приймати цей препарат.

Застосування в період вагітності та годування груддю. Вагітність. У пацієнтів, які планують вагітність, бромокриптин, як і всі інші препарати, необхідно скасувати, коли вагітність підтверджується, якщо немає медичних протипоказань для продовження терапії. Ніякого збільшення числа абортів не спостерігалося після відміни бромокриптина в цей період. Клінічний досвід показав, що застосування бромокриптину в період вагітності не чинить негативного впливу на її перебіг або кінець.

Якщо вагітність виникає у пацієнтки з аденомою гіпофіза і лікування бромокриптином було зупинено, ретельне спостереження лікаря протягом усього періоду вагітності має важливе значення. У пацієнтів, у яких виникають ознаки вираженого збільшення пролактиноми, наприклад головний біль або погіршення поля зору, лікування бромокриптином може бути повторно відновлено або доцільною може бути операція.

Годування грудьми. Оскільки бромокриптин пригнічує лактацію, його не слід застосовувати годують груддю.

Діти. Препарат Бромокриптин-Ріхтер, таблетки, не рекомендуються для застосування у дітей віком до 7 років у зв'язку з недостатніми даними про безпеку та ефективність.

Бромокриптин застосовували для лікування при пролактинома і гігантизм (акромегалії) у пацієнтів у віці ≥7 років, такі випадки описані в літературі. Є окремі дані про застосування бромокриптину в педіатричній практиці у пацієнтів у віці до 7 років. Дані про безпеку обмежені, особливо при довгостроковому використанні.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. У перші кілька днів лікування у пацієнтів можуть виникати артеріальна гіпотензія, порушення зору і запаморочення, отже, їм слід бути особливо обережними під час керування транспортними засобами або роботи з механізмами.

Пацієнтам, у яких з'являються сонливість і / або випадки раптового засинання, слід рекомендувати відмовитися від керування транспортними засобами або участі в діяльності, при якій зниження уваги може поставити під загрозу інших людей.


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться