онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



БАКТИСЕПТОЛ-ЗД С.240МГ/5 100МЛ

БАКТИСЕПТОЛ-ЗД С.240МГ/5 100МЛ
  • Код товара: 103830
  • Производитель: ЗДОРОВЬЕ ФК ООО УКРАИНА ХАРЬКОВ
  • Срок годности: до 01.11.2022
  • Наличие: нет в наличии


Быстрый заказ БАКТИСЕПТОЛ-ЗД С.240МГ/5 100МЛ

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Инструкция Бактисептол-здоровье сусп. 240 мг/5 мл фл. 100 мл №1 : 

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Комбінованийантибактеріальний препарат. Містить триметоприм і сульфаметоксазол успіввідношенні 1:5. Синергічна дія компонентів препарату спрямована напригнічення синтезу пуринових сполук у бактеріальній клітині і порушення різнихетапів синтезу і обміну фолієвої кислоти (сульфаметоксазол гальмує включенняПАБК у метаболічний цикл фолієвої кислоти, а триметоприм інгібує редуктазудигідрофолієвої кислоти).Ко-тримоксазол гальмує ріст грампозитивних і грамнегативних бактерій;не впливає на віруси і гриби.Фармакокінетика.Припероральному застосуванні активні компоненти препарату абсорбуються у верхніхвідділах тонкої кишки і через 60 хв. визначаються в терапевтичній концентрації,яка зберігається протягом 12 год, у крові і тканинах. Обидві речовини, щовходять до складу препарату (триметоприм і сульфаметоксазол) виділяються згрудним молоком. Обидві речовини виводиться майже виключно нирками протягом 14год. як шляхом клубочкової, так і канальцевої секреції, внаслідок чого їхконцентрація в сечі значно вища, ніж в крові; невелика кількість компонентівпрепарату виводиться з калом.

Показання для застосування. Інфекції дихальних шляхів: загострення хронічногобронхіту, середній отит у дітей. Лікування та профілактика пневмонії,спричиненої Pneumocystis carinii, у дорослих та дітей. Інфекції сечостатевої системи: інфекції сечових шляхів, гонококовийуретрит, м’який шанкр.Інфекції травного тракту: черевний тиф та паратиф, шигельоз, діарея,спричинена ентерогенними штамами кишкової палички, холера.

Спосібзастосування та дози. Препарат призначають двічі на добу з інтервалом у 12 год.Дітямвід 7 міс до 2 років – по 1 чайній ложці; від 2 до 7 років – по 2 чайні ложки;від 7 до 12 років – по 2 – 3 чайні ложки; старше 12 років та дорослим – по 2столові ложки. Препарат краще приймати після їжі. Курслікування від 5 до 12-14 днів, а при хронічних інфекціях більш триваліший ізалежить від перебігу хвороби.1чайна ложка містить - 5 мл сиропу; 1 столова ложка – 10 мл сиропу.

Побічна дія. У рекомендованих дозах препарат, як правило, добрепереноситься. Можливі шкірні висипання та шлунково-кишкові розлади. У хворих зпідвищеною чутливістю до компонентів препарату можливий розвиток алергічнихреакцій у вигляді підвищення температури тіла, ангіоневротичного набряку,анафілактоїдних реакцій. Крім того, можливі: агранулоцитоз, анемія, запаленняпечінкової паренхіми, головний біль. Рідко – псевдомембранозний коліт.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату,ураження паренхіми печінки, тяжка ниркова недостатність, захворювання системикровотворення. Хворим з вираженими порушеннями функції нирок (швидкістьклубочкової фільтрації менше 15 мл/хв.) препарат не призначають. Вагітність таперіод лактації. Не застосовувати у недоношених дітей та немовлят у перші 6міс. життя.

Передозування. Симптоми гострого передозування – нудота, блювання, діарея, головний біль,запаморочення, інтелектуальні та зорові розлади, у тяжких випадках –кристалурія, гематурія, анурія.Симптоми хронічного передозування: пригнічення кровотворення (тромбоцитопенія,лейкопенія), а також інші патологічні зміни складу крові внаслідокнедостатності фолієвої кислоти.Лікування: форсований діурез (підлуження сечі прискорює виведеннясульфаметоксазолу), гемодіаліз. При виражених патологічних змінах складу кровіабо при жовтяниці призначають специфічне лікування. Для усунення діїтриметоприму на кроветворення призначають кальцію фолінат у дозі 3 – 6 мгвнутрішньом’язово протягом 5 –7 днів.

Особливості застосування. Препарат слід приймати з інтервалом 12 год, кращепісля їжі.При порушенні функції нирок потрібна спеціальна корекція дозипрепарату. Хворим з вираженими порушеннями функції нирок (швидкість клубочковоїфільтрації менше 15 мл/хв.) препарат не призначають. 

Взаємодіяз іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні препарату з діуретиками(тіазидами) можливе підвищення частоти тромбоцитопенії у хворих похилого віку.Може підвищити концентрацію дигоксину в сироватці крові, особливо у хворихпохилого віку. При застосуванні з антикоагулянтом варфарином може спричинитипідвищення протромбінового часу. Бактисептол-Здоров’я може пригнічуватипечінковий метаболізм фенітоїну, послабити ефект трициклічних антидепресантів;потенціювати дію пероральних гіпоглікемізуючих препаратів.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей,захищеному від світла місці, при температурі від 8 0С до 15 0С.Термін придатності - 2 роки. Після розкриття зберігати не більше 28 діб.


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться