онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Асафен табл.80мг фл.№90

Асафен табл.80мг фл.№90

Быстрый заказ Асафен табл.80мг фл.№90

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АСАФЕН

(ASAPHEN)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви:acetylsalicylic acid; саліциловий ефір оцтової кислоти;

основні фізико-хімічні властивості: оранжево-рожеві, круглі, двоопуклі таблетки з відбитком "ASA 80"з одного боку та розподільчою рискою – з другого;

склад:1 таблетка містить 80 мг кислоти ацетил саліцилової;

допоміжні речовини:маніт (Е 421), натрію сахарин, крохмаль преже латинізований, кислота стеаринова, ароматизатор апельсиновий, барвник FD & C червоний № 40 лаковий 14 %

(Е 129), барвник хіноліновий жовтий (Е 104).

 

Форма випуску.Таблетки жувальні.

 

Фармакотерапевтична група.Аналгетики та антипіретики. Код АТС N02B A01.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка.Ацетил саліцилова кислота чинить протизапальну, жарознижувальну, а також болезаспокійливу дію, що пов’язано з пригніченням нею синтезу простагландинів. Як протизапальний засіб ацетил саліцилова кислота зменшує проникність капілярів, знижує активність гіалуронідази, енергетичне забезпечення запального процесу. Жарознижувальна дія пов'язана із впливом на гіпоталамічні центри терморегуляції. Аналгезуючий ефект зумовлений впливом на центри больової чутливості.

Ацетил саліцилова кислота чинить також антиагрегацій ну дію, зменшує активність тромбоцитів через пригнічення утворення тромбоксану А−2 шляхом ацетилування циклооксигенази тромбоцитів.

Фармакокінетика.Ацетил саліцилова кислота після абсорбції потрапляє у більшість тканин і рідин, легко гідролізу ється у саліцилову кислоту. Максимальний рівень у плазмі крові досягається через 10–20 хв. після прийому (ацетил саліцилова кислота) або через

0,3–2 год. (загальний саліцилат). Метаболізм препарату проходить у печінці. Час напіврозпаду 14–20 хв для ацетил саліцилової кислоти та 3–6 год. для саліцилатів при прийманні низьких доз препарату. Препарат виводиться у вигляді метаболітів, переважно нирками.

Період напів виведення саліцилової кислоти збільшується залежно від прийнятої дози препарату та становить 2 год., 4 год. і 20 год. для доз 0,5 г, 1 г та 5 г відповідно. Препарат проникає у грудне молоко, спинномозкову рідину та через гематоенцефалічний бар'єр.



Показання для застосування.

  • Профілактика порушень мозкового кровообігу, вторинна профілактика інфаркту міокарда та нестабільної стенокардії у дорослих.

  • Больовий синдром різного генезу, пропасниця та ревматичні захворювання.

 

Спосіб застосування та дози.

Препарат приймається внутрішньо, після їжі, таблетку треба розжувати і запити достатньою кількістю води або іншої рідини.

Препарат призначають:

Профілактика порушень мозкового кровообігу, вторинна профілактика інфаркту міокарду та нестабільної стенокардії:у дозі 80 – 320 мг на добу в 1 – 3 прийоми.

Асафен призначено для тривалого застосування, тривалість встановлюється лікарем індивідуально.

Больовий синдром різного генезу, пропасниця та ревматичні захворювання.

Тривалість застосування, як болезаспокійливого та жарознижувального засобу, не більше

3 – 5 днів.

Дорослі:по 320 – 640 мг 4 – 6 разів на добу залежно від необхідності.

Максимальна добова доза 3 – 4 г.

Діти старше 16 років: по 10 – 15 мг на 1 кг маси тіла на добу кожні 4 години залежно від необхідності.

Максимальна добова доза 65 мг/кг маси тіла, але не більше максимальної дози для дорослих.

 

Побічна дія.

  • Шлунково-кишковий тракт:можливі кровотеча, диспепсія, печія, неприємні відчуття та біль у животі, нудота, блювання, діарея.

  • Система крові і кровотворення:дуже рідко може спостерігатися лейкопенія, тромбоцит опенія, анемія, еозинофілі я, підвищення рівня трансаміназ крові.

  • Серцево-судинна система: застосування великих доз препарату при гострих та хронічних захворюваннях може спричинити набряк легень.

  • Алергічні реакції:рідко кропив’янка, ангіо невротичний набряк, бронхоспазм, риніт, дуже рідко – анафілактичний шок, синдром Стивенса-Джонсона.

  • Органи слуху:при застосуванні препарату у великих дозах або тривалий час можливі поява шуму у вухах, минуща втрата слуху.

  • У поодиноких випадках тимчасові порушення функції нирок та печінки, можливе виникнення гепатотоксичності у хворих на ревматоїдний артрит і червоний системний вовчак.

 

Протипоказання.

  • Підвищена чутливість до не стероїдних протизапальних засобів;

  • Виразкова хвороба шлунка та дванадцяти палої кишки у фазі загострення;

  • підвищена схильність до кровотеч;

  • тяжкі хронічні захворювання нирок та/або печінки;

  • виражена серцева недостатність;

  • одночасне лікування антикоагулянтами, наприклад похідними кумарину, гепарином, за винятком низькодозової терапії гепарином;

  • синдром дефіциту глюкозо-6-фосфатдегідрогенази;

  • бронхіальна астма;

  • вагітність, період годування груддю.

 

Передозування.

Гостре отруєнняацетил саліциловою кислотою супроводжується вираженими порушеннями кислотно-лужного та електролітного балансу (респіраторний і метаболічний ацидоз, гіпокаліємія).

При легкій інтоксикації(200–400 мкг/мл) можливі нудота, блювання, болі в епігастральній ділянці, а також (особливо у дітей та літніх людей) шум у вухах, зниження зору та слуху.

При значному передозуванні(понад 400 мкг/мл) виникає незв’язне мислення, сплутаність свідомості, сонливість, колапс, тремор, задишка, задуха, зневоднення, гіпертермія, ацидоз, порушення вуглеводного обміну.

Лікування.Крім загальних заходів (промивання шлунка, призначення ентеросорбентів) повинно бути спрямовано на прискорення виведення препарату і нормалізацію кислотно-лужної рівноваги; разом із введенням розчинів бікарбонату натрію, цитрату чи лактату натрію, а також хлориду калію призначають діуретики (форсований лужний діурез) під контролем показників крові. У тяжких випадках проводять гемодіаліз.

 

Особливості застосування.

При тривалому прийомі необхідно регулярно проводити аналіз крові, обстеження калу на наявність крові.

Дітям і підліткам молодше 16 років при вітряній віспі, грипі та захворюваннях, які супроводжуються гіпертермією, ацетил саліцилову кислоту не призначати у зв’язку з окремими випадками розвитку синдрому Рея. Лікування препаратом дітей всіх вікових груп потребує нагляду лікаря.

За 5 – 7 днів до проведення хірургічних втручань препарат слід відмінити.

Хворим з порушеннями функції печінки необхідно зменшити добову дозу або збільшити інтервали між прийомами чергової дози препарату.

Не застосовувати препарат вагітним та жінкам, які годують груддю.

Застосування препарату не впливає на керування автомобілем і виконання роботи, яка потребує підвищеної уваги.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

При одночасному застосуванні:

  • Асафену та антикоагулянтів у високих дозах підвищується ризик кровотечі.

Не рекомендується призначати одночасно з гепарином і тиклопідином через підвищення ризику виникнення геморагічних ускладнень;

  • Асафену та метотрексату посилюється побічна дія метотрексату, зокрема при його застосуванні у високих дозах, через підвищення токсичності останнього;

  • Асафену і пероральних протидіабетичних препаратів (похідних сульфанілсечовини) відбувається посилення гіпоглікемічного ефекту;

  • Асафену з глюкокортикоїдами, а також при вживанні алкоголю підвищується ризик шлунково-кишкових кровотеч;

  • Асафену з інтерфероном можливо зниження активності останнього;

  • Асафен послаблює дію гіпотензивних засобів, а також проти подагричних препаратів, що посилюють виведення сечової кислоти;

  • застосування антацидних засобів на фоні лікування Асафеном (особливо у дозах більше 3г для дорослих і більше 1,5 г для дітей) може спричинити зниження високого стійкого рівня   саліцилату крові (необхідно додержуватися двогодинного інтервалу між прийомами антацидів та Асафену).

 

Умови зберігання.

Зберігати у недоступному для дітей місці, при температурі не вище 25 °С.

 

Термін зберігання.5 років.

 

Умови відпуску.Без рецепта.

 

Упаковка.По30 або 90 таблеток у флаконі.



Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться