онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Амлодипин-Ф табл. 0.01 N20

Амлодипин-Ф табл. 0.01 N20

Быстрый заказ Амлодипин-Ф табл. 0.01 N20

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

Амлодипін-Фармак (Amlodipine)
Загальна характеристика

Міжнародна та хімічна назви: Amlodipine; 3-етиловий-5-метиловий ефір(+-)-2-[(аміноетоксиметил)]-4-(о-хлорфеніл)-1,4-дигідро-6-метил-3,5-піридинкарбонової кислоти;

Основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого або майже білого кольору з плоскою поверхнею, рискою або без риски та фаскою;

Склад: одна таблетка містить амлодипіну бесилату (у перерахунку на амлодипін) 0,01 г;

допоміжні речовини: лактози моногідрат, крохмаль картопляний, кросповідон, коповідон, аеросил, магнію стеарат.

Форма випуску

 Таблетки.

Фармакотерапевтична група

 Засоби, що впливають на серцево-судинну систему. Селективні антагоністи кальцію з переважною дією на судини. Код АТС С08С А01.

Фармакологічні властивості

 Фармакодинаміка. Дигідропіридиновий антагоніст кальцію другого покоління. Блокує повільні Са2+- канали, пригнічує трансмембранне переміщення іонів Са2+ переважно в клітини гладеньких м'язів судин, а також міокарда. Має вазодилататорну, антигіпертензивну, антиангінальну властивості.

 Механізм антигіпертензивної дії обумовлений прямим розслаблюючим впливом на гладенькі м'язи судин. Антиангінальний ефект реалізується двома способами. Перший здійснюється за рахунок розширення периферичних артеріол і, як наслідок, знижен-ня периферичного опору. Оскільки частота серцевих скорочень практично не змінюється, зниження післянавантаження на серце призводить до зниження споживання енергії та потре-би в кисні. Другий механізм дії включає розширення головних коронарних артерій та артері-ол, як у незмінених та і в ішемізованих зонах міокарда. Ця ділатація збільшує надходження кисню в міокард у хворих на вазоспастичну стенокардію (стенокардія Принцметала або варі-антна стенокардія) та запобігає розвитку коронароспазму, викликаного палінням. Завдяки повільному початку дії і пролонгованому ефекту не викликає вираженої артеріальної гіпоте-нзії, забезпечуючи в разовій (добовій) дозі клінічно відчутне плавне зниження артеріального тиску протягом 24 годин. Зменшує ступінь гіпертрофії міокарда лівого шлуночка. Дещо при-гнічує агрегацію тромбоцитів. Збільшує швидкість клубочкової фільтрації, незначно підви-щує натрійурез і діурез. На відміну від дигідропіридинових антагоністів кальцію першого покоління Амлодипін-Фармак не підвищує рівень катехоламінів у плазмі крові.

Фармакокінетика

 При прийомі всередину всмоктується повільно, але практично повністю, незалежно від прийому їжі. Біодоступність препарату становить 65—80%. Препарат проникає крізь гематоенцефалічний бар'єр. Максимальна концентрація у крові (50 нг/мл) досягається через 6—12 годин, зв'язування з білками плазми — близько 98%. Період напіввиведення — 35—48 годин, рівень в плазмі через 24 години становить 1—12 нг/мл. При постійному прийомі препарату рівноважна концентрація реєструється через 7—8 днів. Біотрансформується в печі-нці до неактивних метаболітів. Виводиться с сечею (73—80%) та жовчю (20—30%). Одноразо-вий прийом препарату забезпечує гіпотензивний ефект протягом 24—30 годин. У людей по-хилого віку біодоступність препарату збільшується, а кліренс знижується, що призводить до збільшення періоду напіввиведення. При порушенні функції печінки період напіввиведення збільшується, що потребує корекції добової дози препарату.

Показання для застосування

 Артеріальна гіпертензія, стабільна стенокардія, у тому числі вазоспастична (стенокардія Принцметала).

Спосіб застосування та дози

 Приймають всередину незалежно від прийому їжі 1 раз на добу. При артеріальній гіпертензії та при ішемічній хворобі серця починають з дози 5 мг (1/2 таблетки), при необхідності збільшують дозу до 10 мг 1 раз на добу. Максимальна добова доза -10 мг.

Побічна дія
З боку серцево-судинної системи: серцебиття, почервоніння об-личчя, периферичні набряки, артеріальна гіпотензія, аритмії, задишка, біль у грудях.
З боку системи травлення: нудота, біль у животі, диспепсія, пан-креатит, рідко — гіперплазія ясен, гепатит, жовтяниця, підвищення рівня печінкових фер-ментів.
З боку ЦНС: можливий головний біль, стомлюваність, сонливість, запаморочення, судоми, біль у спині, міалгія, зміни настрою, пітливість, при тривалому за-стосуванні — парестезії і біль у кінцівках.
Алергічні реакції  : свербіж шкіри, висипання.
З боку системи крові: лейкопенія, тромбоцитопенія.
Органи чуття: порушення зору.

Протипоказання

 Підвищена чутливість до похідних дигідропірідину, артеріальна гіпотензія, судинний і кардіогений шок, гострий інфаркт міокарда, дитячий вік.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами

 Амлодипін-Фармак можна приймати одночасно з тіазидними діуретика-ми, блокаторами α- та β-адренорецепторів, інгбіторами АПФ, нітратами пролонгованої дії, нітрогліцерином для сублінгвального прийому, нестероідними протизапальними препарата-ми, антибіотиками та пероральними гіпоглікемізуючими препаратами.

 Одночасний прийом Амлодипіну-Фармак та дигоксину не змінює конце-нтрацію останнього в сироватці крові, одночасний прийом циметидина не змінює фармако-кінетику амлодипіну.

 При одночасному застосуванні Амлодипіну-Фармак з іншими антигіпер-тензивними препаратами, а також із засобами для інгаляційного наркозу можливе посилення гіпотензивної дії; з препаратами літія — можливі прояви нейротоксичності, у т.ч. нудота, блювання, діарея, атаксія, тремор, шум у вухах; з симпатоміметиками — можливе зниження гіпотензивного ефекту.

Передозування

 Значне передозування може призвести до надмірної периферичної вазодилатації з наступним значним і, можливо, тривалим зниженням артеріального тиску. Наявність зазначених симптомів вимагає відміни препарату і проведення такого лікування: положення хворого з піднятими нижніми кінцівками, підтримка функції серцево-судинної системи з моніторингом показників роботи серця і легень і контролем об'єму циркулюючої крові і діурезу, внутрішньовенне введення рідин, глюконату кальцію, дофаміну, мезатону за показаннями. Гемодіаліз малоефективний, оскільки амлодипін у значній мірі зв'язується з білками плазми крові.

Особливості застосування

 У хворих на порушення функції печінки збільшується період напіввиведен-ня препарату, що вимагає особливої обережності в підборі добової дози. З обережністю за-стосовують при порушеннях функції печінки, аортальному/мітральному стенозі, гіпертрофі-чній кардіоміопатії з обструкцією шляхів відтоку з лівого шлуночка, хронічній серцевій не-достатності. Пацієнтам з порушенням функції нирок, а також пацієнтам літнього віку зни-ження дози не потрібне. Можливе застосування препарату для лікування пацієнтів з ділата-ційною кардіоміопатією, яка супроводжується серцевою недостатністю.

 Безпека застосування препарату в період вагітності і годування груддю не встановлена, тому призначення препарату можливе тільки у випадку, коли очікуваний те-рапевтичний ефект для матері перевищує потенційний ризик для дитини.

 Водіям транспорту та особам різних професій, що вимагають підвищеної уваги та швидкої психічної та рухової реакції, під час лікування препаратом слід дотримуватись обережності.

Умови та термін зберігання

 Зберігати в сухому, захищеному від світла місці, при температурі від 15°С до 25°С. Зберігати в недоступному для дітей місці.

 Термін придатності — 2 роки.

Умови відпуску

 За рецептом.

Упаковка

 По 10 таблеток у контурній чарунковій упаковку; по 1 або 2 контурні чарункові упаковки, вкладені в пачку.

Аналоги:


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться