онлайн аптека Контакты:

+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp
+38 (063)982 79 79


Топ препаратов



Амброксол-Вишфа сироп 15мг/5мл 100мл

Амброксол-Вишфа сироп 15мг/5мл 100мл
  • Код товара: 55090
  • Производитель: Житомирская ФФ, Украина
  • Действующее вещество: амброксолу гідрохлорид
  • Срок годности: до 01.11.24
  • Наличие: нет в наличии


Быстрый заказ Амброксол-Вишфа сироп 15мг/5мл 100мл

Оставьте ваши данные, мы Вам перезвоним!

Ваше имя:
Номер телефона:
   

АМБРОКСОЛ–ВІШФА

 

Склад лікарського засобу.

Діюча речовина: 5 мл сиропу містить амброксолу  гідрохлориду 15 мг;

допоміжні речовини:пропіленгліколь, метилпарагідроксибензоат (Е 216), пропілпарагідроксибензоат (Е 218), етанол 96 %, сорбіт (Е 420), ароматизатор «Полуниці аромат» (містить Е 124), вода очищена.

 

Лікарська форма. Сироп.

Прозора сиропоподібна рідина рожевого кольору, з характерним запахом, солодкого смаку.

 

Назва і місцезнаходження виробника. ТОВ ”ДКП “Фармацевтична фабрика “.

Україна, 10014, м. Житомир, вул. Лермонтовська, 5.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при кашлі і застудних захворюваннях. Муколітичні засоби.    Код АТС R05C B06.

Фармакологічні властивості. Препарат чинитьсекретолітичну, секретомоторну дію. Стимулює серозні клітини залоз слизової оболонки бронхів, що призводить до підвищення секреції слизу і зміни співвідношення серозного і слизового компонентів мокротиння. Крім того активація гідролізуючих ферментів та підвищення рухової активності миготливого епітелію бронхів сприяє покращанню відокремлення патологічного секрету від стінок бронхів і його виведення з дихальних шляхів. Препарат підвищує вміст сурфактанту в легенях, попереджає його деструкцію у пневмоцитах, що також сприяє покращанню дренажної функції легенів. Фармакологічний ефект препарату не змінюється у дітей, хворих літнього віку, при порушенні функцій шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок, серцево-судинної системи.

При пероральному застосуванні амброксол практично повністю абсорбується у шлунково-кишковому тракті, швидко розподіляється у тканинах організму, найвища концентрація визначається у легенях. Препарат проникає крізь гематоенцефалічний і плацентарний бар’єри, виділяється в грудне молоко. Дія препарату починається через 30 хв. та триває протягом 6-12год.

Метаболізується в печінці шляхом кон’югації з утворенням неактивних метаболітів. Виводиться переважно нирками. Період напіввиведення становить 8-10год.

 

Показання для застосування. Гострі та хронічні захворювання дихальних шляхів, які супроводжуються виділенням в’язкого мокротиння та сухим кашлем: трахеїт, бронхіт, бронхоектатична хвороба, пневмонія, бронхіальна астма. Захворювання ЛОР-органів, які супроводжуються утворенням густого слизу: ларингіт, фарингіт, синусит, риніт.

 

Протипоказання. Перший триместр вагітності, період годування груддю, виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки, судомний синдром, підвищена чутливість до компонентів препарату. Дитячий вік до 3 років.

 

Особливі застереження. Препарат застосовують після прийому їжі.

Через наявність у складі сорбіту препарат може спричинити незначну проносну дію.

Застосування у період вагітності або годування груддю

У ІІ-ІІІ триместрі  вагітності застосовують за умови попереднього визначення лікарем співвідношення користь для жінки / ризик для плода (дитини). На період лікування слід припинити годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранстпортом або іншими механізмами

Препарат не впливає на швидкість реакції при керуванні автотранстпортом або іншими механізмами

Діти

1 мл препарату містить від 2 %до 3 % етанолу, тому в дітей віком до 6років доза препарату розводиться теплою кип'яченою водою.

 

Спосіб застосування та дози. Внутрішньо дорослим та підліткам старше 12років уперші 2—3 доби по 10 мл (30 мг)тричі на добу, далі – 10 мл (30 мг) двічі або по 5 мл тричі на добу;

дітям віком від 3 до 5  років – по 2,5мл (7,5 мг)сиропу,  доводячи об'єм сиропу теплою кип'яченою водою до мітки мірної скляночки 15мл, тричі на добу;

дітям віком від 6 до 12років — по 5 мл (15мг) двічі або тричі на добу.

Тривалість курсу лікування становить 14діб.

 

Передозування.Може спричинити розлад травлення у вигляді болю в епігастральній області, нудоту, блювання. Терапія симптоматична.

 

Побічні ефекти. Алергічні реакції (шкірний висип, кропив'янка, ангіоневротичний набряк). Інколи можуть спостерігатися диспептичні прояви (біль в епігастральній ділянці, пронос, нудота, блювання), дизурія, ринорея.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. Не рекомендується приймати одночасно з протикашльовими засобами. Це може призвести до утруднення вивільнення мокротиння з бронхів на тлі зменшення кашлю. Препарат посилює ефективність антибіотиків (ампіциліну, амоксициліну, цефуроксиму, доксициліну).

 

Термін придатності. Термін придатності? 4 роки. Після першого розкриття упаковки препарат придатний протягом 6місяців.

 

Умови зберігання. Зберігати при температурі не вище 25 ºС у недоступному для дітей місці.

 

Упаковка. По 100 мл у банці або флаконі з дозуючою скляночкою в пачці.

 

Категорія відпуску. Без рецепта.

Аналоги:


Интернет аптека, лекарства

online apteka вход в интернет магазин:

Электронная почта

Пароль

 востановить пароль

  Отмена
Нет учетной записи?
Зарегистрироваться