Налаштування
Шрифт:
  • А
  • А
  • А
Колір:
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
  • Ц
Фото
  • ЧБ
  • Колір
  • Вимк.
Повна версія
Аспаркам 10 мл ампули №10
80,50 ₴
Фармак ВАТ (Україна, Київ)
Код товару:
6424
У список

Аспаркам 10 мл ампули №10

Немає в наявності
80,50 ₴
Залишилися питання?
Ми раді допомогти
Ціни дійсні тільки при покупці онлайн, ціни в роздрібній мережі можуть відрізнятися від вказаних на сайті Задати питання фармацевту
Характеристики товара
Виробник Фармак ВАТ (Україна, Київ)
Головний медикамент Аспарагінат k-mg
Форма товару Ампули
шт. 10
Об'єм 10 мл
Діюча речовина препарату Магния аспарагинат
Назва (рус) Аспаркам-фармак® раствор д/ин. по 10 мл в амп. №10
Назва Аспарагінат k-mg*
Фармацевтична форма продукту Розчин для ін'єкцій
Форма продукту Ампулы
Температура зберігання +15 до +25
№ Реєстраційного посвідчення UA/0269/01/01
Інструкція

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату


АСПАРКАМ-ФАРМАК®

(ASPARCAM-FARMAK)


Склад:

1 мл розчину містить:

діючі речовини: магнію аспарагінат 40 мг (3 37 мг магнію) калію аспарагінат 45 2 мг (10 33 мг калію)

допоміжні речовини: сорбіт (E 420) вода для ін&rsquo єкцій.


Лікарська форма. Розчин для ін&rsquo єкцій.


Фармакотерапевтична група.

Мінеральні речовини. Препарати магнію. Код ATC A12C C30.


Клінічні характеристики.

Показання.

Для додаткової терапії при хронічних захворюваннях серця (при серцевій недостатності у постінфарктний період) порушеннях ритму серця насамперед шлуночкових аритміях.

Додаткова терапія при лікуванні препаратами наперстянки.


Протипоказання.

Підвищена чутливість до діючих речовин або до будь-якої з допоміжних речовин препарату. Гостра та хронічна ниркова недостатність хвороба Аддісона атріовентрикулярна блокада ІІІ ступеня кардіогенний шок (при систолічному артеріальному тиску < 90 мм рт. ст.).


Спосіб застосування та дози.

Препарат призначений тільки для внутрішньовенного введення. Аспаркам-Фармак® дорослим вводити повільно внутрішньовенно краплинно по 10-20 мл (вміст ампул розводити у 50-100 мл стерильного 0 9 % розчину натрію хлориду або 5 % розчину глюкози). При необхідності дозу можна повторити через 4-6 годин. Препарат придатний для комбінованої терапії.

Курс лікування визначає лікар.


Побічні реакції.

При швидкому введенні препарату можливі прояви симптомів гіперкаліємії або гіпермагніємії.


Передозування.

При швидкому струминному введенні або при введенні препарату в дозах які значно перевищують терапевтичні розвиваються гіперкаліємія й гіпермагніємія.

Симтоми гіперкаліємії: загальна слабкість парестезії порушення провідності міокарду параліч брадикардія. Надзвичайно висока концентрація калію в плазмі може призвести до смерті у результаті пригнічення серцевої діяльності аритмії або зупинки серця.

Симтоми гіпермагніємії: нудота блювання діарея сонливість гіпотензія слабкість невиразна мова двоїння в очах дезорієнтація запаморочення брадикардія. При дуже високій концентрації магнію в плазмі може розвинутись гіпорефлексія нервово-м&rsquo язова блокада пригнічення дихання і зупинка серця.

В таких випадках вводити кальцію глюконат або кальцію хлорид 10% 10-40 мл (залежно від тяжкості передозування) здійснювати заходи для підтримання дихання та гемодинаміки симптоматичну терапію. У разі тяжкого отруєння при недостатній ефективності перелічених заходів показано проведення гемодіалізу.


Застосування у період вагітності або годування груддю.

Дотепер не повідомлялося про виникнення будь-якої небезпеки при застосуванні препарату у цієї категорії пацієнтів. Застосування препарату можливо у тому випадку коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода або дитини.


Діти. Досвід застосування препарату дітям недостатній тому Аспаркам-Фармак® не можна   застосовувати цій категорії пацієнтів.


Особливості застосування.

Швидке введення може викликати гіперемію обличчя.

Аспаркам-Фармак® як препарат що містить калій і магній необхідно з обережністю застосовувати пацієнтам з міастенією гравіс при станах що можуть призводити до гіперкаліємії таких як гостра дегідратація поширене пошкодження тканин зокрема при тяжких опіках. Рекомендовано регулярно досліджувати рівень електролітів у сироватці крові у цієї категорії пацієнтів.


Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з   іншими механізмами. Препарат не впливає на керування транспортом.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

При одночасному застосуванні Аспаркам-Фармак®   із калійзберігаючими діуретиками або інгібіторами АПФ підвищується ризик розвитку гіперкаліємії (в цьому випадку необхідно контролювати рівень калію в плазмі крові). Аспаркам-Фармак® знижує чутливість до серцевих глікозидів.


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка.

Препарат належить до лікарських засобів які регулюють метаболічні процеси. Магній активує натрій-калієву АТФ-азу внаслідок чого знижується внутрішньоклітинний вміст натрію та підвищується надходження калію у клітину. При зниженні концентрації натрію в клітині гальмується натрієво-кальцієвий обмін у гладких м&rsquo язах судин що призводить до їх релаксації іони калію стимулюють синтез АТФ глікогену білків ацетилхоліну калій і магній підтримують поляризацію клітинних мембран. Аспарагінат сприяє надходженню іонів в клітину та бере участь в енергетичному обміні. Антиаритмічний ефект реалізується завдяки здатності препарату усувати дисбаланс електролітів знижувати збудливість і провідність міокарда.

Фармакокінетика.

Не вивчена.


Фармацевтичні характеристики.

Основні фізико-хімічні властивості: прозора безбарвна або злегка жовтувата рідина.


Несумісність.

Препарат не змішувати з іншими лікарськими засобами за винятком розчинників вказаних у розділі « Спосіб застосування та дози» .


Термін придатності. 2 роки.

Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності зазначеного на упаковці.


Умови зберігання.

Зберігати у захищеному від світла місці при температурі від 15 ° С до 25 ° С.

Зберігати у недоступному для дітей місці.


Упаковка.

По 5 мл або 10 мл або 20 мл в ампулі. По 10 ампул у пачці.


Категорія відпуску. За рецептом.


Виробник. ПАТ « Фармак» .


Місцезнаходження. Україна 04080 м. Київ вул. Фрунзе 63.

Відгуки користувачів

Цей продукт ще не має відгуків.
Залишити відгук
Моя оцінка
Зверніть увагу
Інформація / інструкція до препарату призначена тільки в інформаційних цілях і призначена виключно в інформаційних цілях.
Повідомлення
Зворотний дзвінок
Розшифрувати рецепт
Онлайн чат
Як вам зручніше з нами звʹязатися?
Скасувати
Кнопка зв'язку