+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp

ЗАТРИН-500 ТАБ.П/О №3

Главная » Каталог лекарств
ЗАТРИН-500 ТАБ.П/О №3
  • Код товара: s80490
  • Производитель: ФДС ЛИМИТЕД ИНДИЯ
  • Действующее вещество: азитромицин
  • Срок годности: до 01.07.2023
  • Наличие: нет в наличии


Затрин (Zathrin)
міжнародна та хімічна назви

: azithromycin;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки, вкриті розовою оболонкою капсульної (500 мг), овальної (250мг) форми;

склад: 1 таблетка містить азитромицину 250 мг або 500 мг;допоміжні речовини:

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Антибіотик.

Фармакологічні властивості.Фармакодинаміка.Антибіотикгрупи макролітів, є представником азолідів. Активний по відношенню до більшостігрампозитивних та грамнегативних бактерій, у тому числі Haemophilus influenzae,Staphylococcus aureus, S.pneumoniae, S.pyogenes (група А), та інших видівстрептокока, Haemophilus influenzae, H.parainfluenzae, H.ducreyi, Moraxellacatarrhalis; Bacteroides fragilis, E.coli, Bordetella pertussis,B.parapertussis, Borrelia burgdorferi, Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis;а також у відношенні Legionella pneumophila, Mycoplasma pneumoniae, M.hominis,Campylobacted spp., Treponema pallidum. Активний також у відношенні до збудникатоксоплазмоза.Фармакокінетика. При прийомі Затрин швидко всмоктується ірозподіляється по всьому організму, досягаючи в тканинах високих концентрацій.Препарат повільно виводиться з тканин. Це дає можливість одноразового прийомуЗатрину на добу протягом 3 днів. Виводиться препарат переважно з жовчю внезмінному вигляді, невелика частина виводиться нирками.

Показання для застосування. Лікування інфекцій, викликаних збудниками,чутливими до препарату.Інфекції верхніх дихальних шляхів та ЛОР-органів(бактеріальний фарингіт/тонзиліт, синусит, середній отит);Інфекції нижніх дихальних шляхів (бактеріальнийбронхіт, інтерстиціальна та альвеолярна пневмонія);Інфекції шкіри та м’яких тканин, рожа, повторнініодерматози;Інфекції, що передаються статевим шляхом;Захворювання шлунку та 12-ти палої кишки.

Спосіб застосування та дози. При відсутності особливих розпорядженьлікаря рекомендується препарат приймати 1 раз на день. Затрин приймати за 1годину до їжі, або через 2 години після їжі. При інфекції верхніх та нижніхдихальних шляхів, шкіри, м’яких тканин: 500 мг (2 капсули одноразово) на добупротягом 3 днів. При хронічній мігруючій еритемії: 1 раз на добу протягом 5 днів Першийдень по 4 таблетки по 250 мг, потім по 1 таблетці по 500 мг по 5-й день.При інфекції, що передається статевим шляхом 2 таблетки по 500 мгодноразово.При захворюваннях шлунку та 12-палої кишки по 250мг 4 рази на добупротягом 3 днів з анти секреторним засобом та іншими лікарськими засобами порішенню лікаря.У випадку пропуску прийому дози, слід пропущену дозу прийняти, як можнаскоріше, а наступну через 24 години.

Побічна дія. Затрин, як правило добре переноситься хворими.Можуть бути побічні явища:з боку шлунково-кишкового тракту і печінки: нудота, відсутність апетиту, блювання.Алергічні реакції при дотриманні режиму дозування відзначаються дужерідко.Змінені показники повертаються до норми через 2-3 тижні післяприпинення лікування.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату. Вагітність,період лактації, хронічні захворювання нирок, печінки.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Затрин не слід приймати разом з іншимипрепаратами, без дозволу лікаря. Якщо в цьому є необхідність. То перерва міжприйомами повинна бути 2 години.Посилює дію теофіліну, варфарину, карбамазепіну,дігоксину, ерготаміну, циклоспорину.

Передозування. На сьогодні не відомі випадки передозування. Можливевиникнення диспепсичних розладів. Специфічного антидоту немає.

Особливості застосування. Слід обережно призначати хворим з вираженимпорушенням функції нирок, печінки. При лікуванні інфекцій, що передаютьсястатевим шляхом, лікування потрібно проводити одночасно для двох партнерів.

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, темному та недоступному длядітей місці, при кімнатній температурі. Термін придатності - 2 роки


Важно! Изображение упаковок товаров приведено в иллюстративных целях и не всегда соответствует внешнему виду упаковок имеющихся в наличии товаров разных производителей и дозировок.
Уточняйте интересующую Вас информацию, в том числе о наличии, производителе и цене товара по телефонам интернет-аптеки.


Данная страница содержит информацию, которая не является основанием для самолечения.
Обязательно получите консультацию специалиста и внимательно ознакомьтесь с инструкцией, находящейся в упаковке с препаратом, перед его применением!


Аналоги: