+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp

ЛАКТУЛОЗА СИРОП670МГ/МЛ200МЛ№1

Главная » Каталог лекарств
ЛАКТУЛОЗА СИРОП670МГ/МЛ200МЛ№1
  • Код товара: s140970
  • Производитель: ТЕХНОЛОГ УКРАИНА УМАНЬ
  • Срок годности: до 01.08.2023
  • Наличие: нет в наличии


ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЛАКТУЛОЗА

(LACTULOSE)

Загальна характеристика:

хімічна назва:6-галактозид-фруктоза;

основні фізико-хімічні властивості:прозора або ледь опалесцююча, безбарвна або жовтуватого з бурштиновим відтінком кольору в’язка рідина, солодкувата на смак;

склад:5 мл сиропу містять лактулози 3335 мг;

допоміжні речовини: вода очищена.

Форма випуску.Сироп.

Фармакотерапевтична група.Осмотичні послаблюючі засоби. Лактулоза.

Код АТС А 06А D11.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. У товстому кишечнику під впливом кишкової мікрофлориЛактулозатрансформується в низь комолекулярні (молочна, оцтова) органічні кислоти, вивільнює іони водню, внаслідок чого знижується рН і відбуваються осмотичні зміни, які стимулюють перистальтику товстого кишечнику. Разом із цим збільшується об’єм калових мас та нормалізація їх консистенції, щосприяє покращанню фізіологічної дефекації.

При печінковій недостатності лактулоза зв’язуєпродукти розпаду білка (вільний аміак та інші токсини), зменшує їх утворення зарахунок зниженння рН і пригнічення росту протеолітичних бактерій.

Завдяки стимуляції бурхливого ростубіфідобактерій відбувається пригнічення росту патогенної флори кишечнику і, як наслідок, зменшення інтоксикації продуктами їх метаболізму.

При зниженні рН вільний аміак трансформується в іонізовану форму, якапогано всмоктується і виводиться з калом. Крім того, відбувається дифузія аміаку з крові в товстий кішечник із подальшим його виведенням.

Фармакокінетика.При пероральному введенні не всмоктується і негідролізу ється в шлунку і тонкому кишечнику внаслідок відсутності в організмі специфічного ферменту. Потрапляючи у товстий кишечник, стимулює перистальтику іусуває запор.

Показання для застосування.Запори, у тому числі хронічні, гепатити, печінкова енцефалопатія, печінкова недостатність, печінкова прекома і кома, цироз печінки з тенденцією до гіперамонемії, сальмонельоз, дисбактеріоз кишечнику, гіперхолестеринемія, інтоксикації різного генезу.

Призначається також за необхідності розм’якшитивипорожнення в медичних цілях (при геморої, за необхідності хірургічного оперативного втручання на товстому кишечнику або анальному отворі), при порушенні флори кишечнику, синдромі гнильної диспепсії у дітей раннього віку, больовому синдромі після видалення гемороїдальних вузлів.

Спосіб застосування та дози. Дозу препарату підбирають індивідуально. Як проносне, при лікуванні запору, залежно від віку застосовують таку схему:

Вік

Початкова доза

Підтримуюча доза

Дорослі

15 - 45 мл

10 - 25 мл

Діти 7 - 14 років

15 мл

10 мл

Діти 3 - 7 років

5 - 10 мл

5 - 10 мл

Діти до 3 років

5 мл

5 мл

Як правило, доза може бути знижена вже після 2 - 3 днів прийому, залежно від потреб хворого. Препарат краще приймати один раз на день уранці, під час їди. Клінічний ефект спостерігається через декілька днів, що властиво для дії лактулози. Дозу можна збільшити, якщо протягом двох днів прийому препарату не настало покращання стану хворого.

При лікуванні печінкової енцефалопатії, печінкової коми і прекомипрепарат призначають у початковій дозі по 30 - 50 мл тричі на день (до 190 млна добу), потім переходять на індивідуальну підтримуючу дозу, щоб м’яке випорожнення відбувалося максимально 2 - 3 рази на день, а рН випорожнення перебувало в межах 5,0 - 5,5.

Для пом’якшення випорожнення з лікувальною метою дозування таке ж, як іпри запорах. Для дітей до 1 року доза становить 5 мл, старше 1 року – 5 - 15 млна добу.

Побічна дія.У перші дні прийому Лактулози можливі явища метеоризму, які минають через два дні. При тривалому прийомі підвищених дозможе розвинутись електролітний дисбаланс який усувається шляхом зменшення дози.

Протипоказання.Підвищена чутливість до препарату. Галактоземія, кишкова непрохідність.

Передозування.При передозуванні можуть виникати біль у животі, нудота, пронос, діарея, втрата електролітів. У таких випадках слід зменшити дозу препарату. За необхідності - симптоматична терапія.

Особливості застосування.За відсутності терапевтичного ефекту протягом двохднів або при поновленні запору після лікування необхідна індивідуальна корекція дози. Не слід призначати препарат при болі в животі, нудоті, блюванні. Припояві діареї лікування слід припинити. Обережно призначають хворим на цукровий діабет, особливо при лікуванні в них печінкової енцефалопатії. Пригастрокардіально му синдромі слід поступово збільшувати дози, щоб уникнути метеоризму. При тривалому (більше 6 місяців) лікуванні слід контролю вати рівень електролітів плазми крові, особливо в ослаблених хворих і осіб похилого віку. Пацієнтам з недостатністю лактази при прийомі препарату слід контролю вативживання цукру.

Прийом препарату не впливає на психомоторні функції, пов’язані з керуванням автомобілем або роботою з машинами та механізмами. Лактулоза може безпечно прийматися вагітними та в період лактації в дозах, рекомендованих для дорослих.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.При одночасному призначенні з препаратамирН-залежного вивільнення необхідно враховувати, що лактулоза знижує рНкишечнику. Антибіотики (неоміцин) і антациди, що не абсорбуються, знижують ефект від застосування лактулози.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від потрапляння прямих сонячних променів, недоступному для дітей місці при температурі 10 -25°С. Заморожування не допускається. Термін придатності – 5 років.


Важно! Изображение упаковок товаров приведено в иллюстративных целях и не всегда соответствует внешнему виду упаковок имеющихся в наличии товаров разных производителей и дозировок.
Уточняйте интересующую Вас информацию, в том числе о наличии, производителе и цене товара по телефонам интернет-аптеки.


Данная страница содержит информацию, которая не является основанием для самолечения.
Обязательно получите консультацию специалиста и внимательно ознакомьтесь с инструкцией, находящейся в упаковке с препаратом, перед его применением!