+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp

Катеджель с лидокаин гель уретр. 12.5г N5

Главная » Каталог лекарств
Катеджель с лидокаин гель уретр. 12.5г N5
  • Код товара: s141133
  • Производитель: Монтавит, Австрия
  • Срок годности: до 01.06.26
  • Наличие: нет в наличии


ІНСТРУКЦІЯ

для медичногозастосування препарату

КАТЕДЖЕЛЬ з лідокаїном

 ( CАTHEJELL LIDOCAIN® )

 

 

Загальнахарактеристика:

основні фізико-хімічнівластивості:прозорийбезбарвнийгель;

склад:1 г гелю містить0,02 г лідокаїну гідрохлоридуі 0,0005 г хлоргексидинудигідрохлориду;

допоміжні речовини:гідроксиетилцелюлоза, гліцерин, вода для ін’єкцій.

 

Форма випуску. Гель уретральний.

 

Фармакотерапевтична група.Препарат для місцевої анестезії.Код АТС N01B B52.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Комбінаціядвох активнихінгредієнтів- лідокаїну гідрохлоридута хлоргексидинудигідрохлоридумає високутерапевтичнуефективність. Лідокаїну притаманнашвидка, інтенсивната тривалаанестезуючадія, яка розпочинаєтьсячерез 3-5 хвпісля застосуванняі триває від 30 до 50 хв. Хлоргексидин– протимікробнийпрепарат, активнийпроти більшостігрампозитивнихта грамнегативнихбактерій. Не проявляєактивностівідноснокислотостійкихбактерій, грибів та вірусів. У складі препарату діє як профілактичнийзасіб з метою запобігання  ятрогеннихінфекційу верхніхсечовивіднихшляхах та в сечовому міхурі.

Фармакокінетика. Післянанесенняпрепарату на слизову оболонкумаксимальна концентраціялідокаїну в крові досягає1,2 µг/мл, що суттєво нижче рівнів, які можутьспричинитисистемні токсичніпрояви. При тяжких запальнихпроцесаху слизовійуретри внаслідокпосиленоговсмоктуваннялідокаїну можливе підвищенняйого концентраціїв крові. Лідокаїн переважнозв’язуєтьсяз білкамиплазмикрові (від40% до 80%). Період напіввиведення- від1 до 2 год. Майже 95%лідокаїну метаболізуєтьсяв печінці., 5% виводитьсяз сечею. При печінковійнедостатностірозпадлідокаїну зменшуєтьсяна 1/10 від загальноїкількості. При нирковійнедостатностіможлива кумуляціяактивнихметаболітів.

Абсорбціяхлоргексидину  при місцевомузастосуваннінадзвичайнонизька.

 

Показання для застосування.Препарат  застосовується  для інсталяційкатетера абоінших медичних інструментівв уретру.

 

Спосіб застосуваннята дози. Інстиляціягелю в уретру здійснюєтьсяповільно, перед введеннямінструментів, лікарем абоіншим кваліфікованиммедичнимпрацівником.

Гель міститься в одноразових гофрованих шприцах-тубах, призначених для уретральних інстиляцій.

Введення

  • Продезінфікувати зовнішній отвір уретри.
  • Тубу з гелем звільнити від упаковки.
  •  

     

     

  • Відламати наконечник туби. Слід забезпечити повне відокремлення наконечника від туби з метою запобігання потрапляння його в уретру.
  • З метою полегшення введення препарату в уретру легким натисненням на тубу витиснути 1-2 краплі гелю.
  • Легким натисненням на тубу ввести її вміст в уретру.
  • Кожен шприц-туба містить 12.5 г гелю, з яких близько 10  г потрапляють в уретру (залежно від анатомічних особливостей). Вміст одного шприца достатній для наповнення уретри. Залишки  слід викинути разом з шприцом-тубою.

    Анестезуюча дія розпочинається  через  5 - 10 хвпісля введення і триває протягом 20 - 30хв.

    Спеціальних рекомендацій щодо дози Катеджелюз лідокаїномдля  жінок, дітей віком від 2 до 12років та підлітків (до 18 років) немає. Зазвичай кількість введеного гелю повинна відповідати анатомічним розмірам уретри. При застосуванні препарату слід враховувати можливість системної абсорбції лідокаїну  у дітей до 12років при введені у високих дозах, а саме -  більше, як 2,9мг/кг маси тіла дитини. Не слід призначати Катеджельз лідокаїномдітям віком до 2 років.

    В осіб похилого віку, ослаблених пацієнтів та у пацієнтів з тяжкою печінковою та нирковою недостатністю дозу Катеджелюз лідокаїномслід підбирати індивідуально залежно від клінічного стану хворого.

     

    Побічна дія.  

    Системніпобічні реакції, утому числіалергічні, зустрічаютьсядуже рідко. За наявностіпідвищеноїчутливостідо окремихкомпонентів препарату можливе виникненнялокальнихалергічнихпроявівна шкірі.

    При підвищенійрезорбціїпрепарату, що можестатисяу разі введеннябільшої його кількості(понадодну тубу), абопри тяжких запальнихпроцесахуретри, можуть виникнутисистемні  церебральніта кардіоваскулярніускладнення. З боку центральної нервової системивони проявляютьсяу вигляді емоційної збудливості, депресії, запаморочення, слабкості. Ускладненнясерцево-судинноїсистеми проявляютьсяу вигляді брадикардії, пригніченняпровідностіі скорочувальноїфункції серця.

     

    Протипоказання. Підвищеначутливістьдо одного зінгредієнтівпрепарату; тяжка брадикардія; невдала попереднякатетеризація.

     

    Передозування.

    Основнийчинниксимптомів передозуванняпрепарату  -лідокаїн. Симптомиінтоксикаціїлідокаїном при концентрації у крові > 5 мг/мл проявляютьсянервозністю, запамороченням, слабкістю, утяжких випадках-  втратоюсвідомості, судомами, порушеннямдиханнята зупинкоюсерця. Рідше виникаютьнудота, порушеннязору  і слуху. Комплекснелікуванняускладненьвнаслідокпередозуванняпрепарату проводиться залежно від вираженостіклінічноїсимптоматики, в тому числіпроводять інгаляціїкисню, вводять протисудомні  та седативніпрепарати. У разі виникненнятяжкої брадикардіїчи зупинкисерця необхіднопровести реанімаційнізаходи.

     

    Особливості застосування.

    Застосування при вагітностіта лактації.

    КАТЕДЖЕЛЬ з лідокаїномможна застосовуватипід час вагітностіта лактації.

    Лідокаїн проникаєчерез плаценту і в груднемолоко в дуженезначнихкількостях, тому немає ризикудля плода чинемовлятипри застосуванніпрепаратув терапевтичнихдозах.

    Вплив на здатністькеруватиавтомобілемі механізмами.

    Препарат не впливаєна здатністькеруватиавтомобілемабо іншимимеханічнимизасобами. Не впливаєна психофізичнийстан і не викликаєсонливості.

     

    Взаємодія з іншими лікарськимизасобами.

     У зв’язку з вмістомлідокаїну, препарат слідз обережністюпризначатипацієнтам, які отримуютьпротиаритмічнізасоби, бета-адреноблокатори, антагоністикальцію із-за можливостіпригніченняпровідностіі скорочувальноїфункції серця.

     

     

    Умови  та термін зберігання.Зберігатиу недоступному для дітей, захищеномувід світламісці, при температурі не вище 25оС. Термін придатності– 5 років.

     

    Правила відпуску.За рецептом.

     

    Упаковка. 1 блістер з  гофрованимшприцом-тубою по 12,5 г, упакованийв картоннукоробку.

    5    блістерів з гофрованимишприцами-тубами по 12,5 г, упаковані в картоннукоробку.

    25   блістерів з гофрованимишприцами-тубами по 12,5 г , упаковані в картоннукоробку

     


    Важно! Изображение упаковок товаров приведено в иллюстративных целях и не всегда соответствует внешнему виду упаковок имеющихся в наличии товаров разных производителей и дозировок.
    Уточняйте интересующую Вас информацию, в том числе о наличии, производителе и цене товара по телефонам интернет-аптеки.


    Данная страница содержит информацию, которая не является основанием для самолечения.
    Обязательно получите консультацию специалиста и внимательно ознакомьтесь с инструкцией, находящейся в упаковке с препаратом, перед его применением!