+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp

Дицетел тб 50мг№20***

Главная » Каталог лекарств
Дицетел тб 50мг№20***
  • Код товара: s189961
  • Производитель: Франция
  • Действующее вещество: пинаверия бромид
  • Наличие: есть в наличии

  • Цена: 1143,56  грн.    В корзину

Фармакологічні властивості

Фармакодинаміка.

Пінаверію бромід – це спазмолітичний засіб, який діє селективно на шлунково-кишковий тракт. Як кальцієвий антагоніст він інгібує проникнення кальцію в клітини гладкої мускулатури кишечнику. У тварин пінаверій безпосередньо або опосередковано зменшує ефекти стимуляції чутливих аферентних нервових волокон. Препарат не має виражених антихолінергічних ефектів. Він також не впливає на серцево-судинну систему.

Фармакокінетика.

Після перорального прийому пінаверію бромід швидко абсорбується, максимальні концентрації у плазмі крові досягаються через 1 годину. Препарат активно метаболізується та виводиться через печінку. Період напіввиведення становить
1,5 години. Абсолютна біодоступність форми для перорального застосування дуже низька
(< 1 %). Головний шлях виведення – з калом.

Зв’язування пінаверію броміду з білками плазми крові високе (95–97 %).

Показання

  • Симптоматичне лікування болю, тимчасових кишкових розладів і кишкового дискомфорту, пов’язаних із функціональними порушеннями кишечнику.
  • Симптоматичне лікування болю при дисфункції жовчовивідних шляхів.
  • Підготовка до рентгенологічного дослідження кишечнику з використанням барію.

Протипоказання

Гіперчутливість до активної речовини або до будь-якого з допоміжних компонентів лікарського засобу.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодії

У клінічних дослідженнях було підтверджено відсутність будь-якої взаємодії між пінаверію бромідом та препаратами наперстянки, пероральними антидіабетичними засобами, інсуліном, пероральними антикоагулянтами (наприклад, аценокумарол [антивітамін К]) та гепарином.

Одночасне застосування холінолітичного препарату може посилювати спазмолітичну дію. Впливу на лабораторні тести з визначення рівнів препаратів не спостерігалось.

Особливості щодо застосування

Через ризик ураження стравоходу необхідно ретельно дотримуватися інструкції щодо застосування препарату. Пацієнтам з уже існуючими ураженнями стравоходу та/або з грижею стравохідного отвору діафрагми слід звернути особливу увагу на правильне застосування препарату.

Цей лікарський засіб містить лактозу. Пацієнтам з рідкісними спадковими захворюваннями, такими як непереносимість галактози, дефіцит лактази або мальабсорбція глюкози-галактози не слід приймати цей препарат.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Немає належних даних про застосування пінаверію броміду вагітним жінкам. Даних досліджень на тваринах щодо впливу на вагітність, розвиток ембріона/плода, пологи або постнатальний розвиток недостатньо. Потенційний ризик для людини невідомий. Дицетел® не слід застосовувати у період вагітності, якщо це не є абсолютно необхідним.

Більше того, необхідно враховувати наявність броміду в препараті. Застосування пінаверію броміду наприкінці вагітності може вплинути на нервову систему новонародженої дитини (гіпотонія, седативний ефект).

Інформація щодо екскреції лікарського засобу Дицетел® у грудне молоко людини або тварин недостатня. Фізико-хімічні та наявні фармакодинамічні і токсикологічні дані вказують на можливість екскреції препарату Дицетел® у грудне молоко, і ризик для дитини, яку годують грудним молоком, неможливо виключити. Дицетел® не слід застосовувати у період годування груддю.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Дослідження впливу на здатність керувати автомобілем і працювати з механічними пристроями не проводилися.

Можуть спостерігатися небажані реакції на лікарські засоби, зокрема сонливість (див. розділ «Побічні реакції»). При такому стані здатність реагувати може зменшитися.

Спосіб застосування та дози

Дорослі

  • Рекомендована доза становить 1 таблетку 3 рази на день або 2 таблетки 2 рази на день.

У разі необхідності цю дозу можна збільшити до 2 таблеток 3 рази на день.

  • У ході підготовки до рентгенологічного обстеження кишечнику з використанням барію доза препарату становить по 2 таблетки 2 рази на день протягом 3 днів перед обстеженням.

Таблетки необхідно ковтати не розжовуючи і не розсмоктуючи, запиваючи склянкою води, під час їди, щоб уникнути контакту пінаверію зі слизовою оболонкою стравоходу (ризик ураження стравоходу, див. розділ «Побічні реакції»).

Діти

Безпека та ефективність застосування препарату дітям недостатньо встановлені, а досвід застосування обмежений. Тому лікарський засіб не рекомендується для застосування дітям.

Передозування

Передозування препарату може спричиняти реакції з боку шлунково-кишкового тракту, такі як нудота, здуття живота і діарея. Специфічний антидот невідомий, рекомендується симптоматичне лікування.


Важно! Изображение упаковок товаров приведено в иллюстративных целях и не всегда соответствует внешнему виду упаковок имеющихся в наличии товаров разных производителей и дозировок.
Уточняйте интересующую Вас информацию, в том числе о наличии, производителе и цене товара по телефонам интернет-аптеки.


Данная страница содержит информацию, которая не является основанием для самолечения.
Обязательно получите консультацию специалиста и внимательно ознакомьтесь с инструкцией, находящейся в упаковке с препаратом, перед его применением!


Аналоги: