+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp

Глюталит капс. 300мг №20(10х2)

Главная » Каталог лекарств
Глюталит капс. 300мг №20(10х2)
  • Код товара: s219938
  • Производитель: Борщаговский ХФЗ ЗАО НПЦ
  • Срок годности: до 01.03.25
  • Наличие: нет в наличии


ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату
ГЛЮТАЛІТ

(Glutalit)

\

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: тверді желатинові капсули білого кольору. Вміст капсул –порошок білого або майже білого кольору з легким запахом;

склад:одна капсула містить 0,3 г літію γ-гідроглутамінату;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, магній стеариновокислий.

Форма випуску. Капсули.

Фармакотерапевтична група. Нормотимічні препарати . N05A NO2.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Іонилітію змінюють транспорт іонів натрію у нейронах, збільшують внутрішньоклітинне дезамінування норадреналіну, що зменшує його вільну кількість, збільшують чутливість нейронів до дії дофаміну. Глутамінат у значних кількостях знаходиться у мозковій тканині і бере участь у процесах пере амінування ізв’язування аміаку, що значно підвищує терапевтичний ефект іонів літію. Внаслідок цього препарат має виражений нормотимічний ефект.

Фармакокінетика. Препарат добре всмоктується з тонкого кишечнику і рівномірно розподіляється в організмі. Проходить через гематоенцефалічний бар’єр і плаценту. Виявляється в грудному молоці в період лактації. Виділяється нирками шляхом фільтрації. 4/5 йогоре абсорбується. Період напів виведення становить приблизно 24 год. При зменшенні надходження іонів натрію в організм спостерігається збільшення періодунапів виведення літію.

Показання для застосування. Маніакально-депресивний психоз, періодичні форми шизофренії, депресії в похилому віці, лікування афективних порушень ухворих на хронічний алкоголізм.

Спосіб застосування і дози. Дорослим рекомендується застосовувати як початкову та підтримуючу дозу по 1 капсулі 2 рази на день вранці та ввечері після прийому їжі, запиваючи водою по півсклянки. Для підсилення терапевтичного ефекту дозуможна збільшити, але вона не повинна перевищувати максимально допустиму, яка становить – 2,1 г на добу. Після досягнення терапевтичного ефекту дозу знижують до підтримуючої. Обов’язкове періодичне визначення концентрації літію в плазмі крові; максимально допустима концентрація – 1,6 моль/л.

Побічна дія. Препарат добре переноситься. В окремих випадках можливий незначний головний біль і нудота. При великих токсичних дозах можуть виникати такі побічні ефекти, як сонливість, діарея, блювання, запаморочення, тремор, атаксія, нечітке зорове сприйняття, шум у вухах.

Протипоказання Порушення видільної функції нирок, серцево-судинні захворювання з явищами декомпенсації та порушеннями провідності міокарда, вагітність, період лактації, дисфункція щитоподібної залози.

Передозування. Для лікування гострого або хронічного отруєння використовують натрію гідро карбонат і форсований діурез (еуфілін, діакарб, сечовина); гемо- і перитоніальний діаліз. При перевищенні максимально допустимої концентрації літію в крові (1,6 моль/л) може спостерігатися м’язоваслабкість, тремор, поліурія, спрага, порушення серцевого ритму.

Особливості застосування. Лікування Глюталітом необхідно проводити під контролем концентрації літію в крові за умови нормального стану видільної функції печінкита нирок. Препарат необхідно обережно застосовувати при епілепсії та при дефіциті натрію і води в організмі (застосування діуретиків, інтенсивне потовиділення, діарея, гіпонатріємія).

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Одночасне застосування Глюталіту з діуретичними, або не стероїдними протизапальними препаратами може призвести до підвищення концентрації літію в крові.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище + 25 0С.

Термін придатності – 2 роки.



Важно! Изображение упаковок товаров приведено в иллюстративных целях и не всегда соответствует внешнему виду упаковок имеющихся в наличии товаров разных производителей и дозировок.
Уточняйте интересующую Вас информацию, в том числе о наличии, производителе и цене товара по телефонам интернет-аптеки.


Данная страница содержит информацию, которая не является основанием для самолечения.
Обязательно получите консультацию специалиста и внимательно ознакомьтесь с инструкцией, находящейся в упаковке с препаратом, перед его применением!