+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp

аспаркам-Фармак р-р д/ин. 20мл №10

Главная » Каталог лекарств
аспаркам-Фармак р-р д/ин. 20мл №10
  • Код товара: s169412
  • Производитель: ФАРМАК
  • Срок годности: до 01.06.2021
  • Наличие: нет в наличии


I Н С Т Р У К Ц I Я

для медичного застосування препарату

АСПАРКАМ - ФАРМАК®

(Asparcam- Farmak®)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості:прозора безбарвна абозлегка жовтувата рідина;

склад:1 мл розчину містить магніюаспарагін ату безводного 40 мг (3,37 мг магнію), калію аспарагін ату безводного 45,2 мг (10,33 мг калію);

  допоміжні речовини: сорбіт, вода для ін’єкцій.

Форма випуску.Розчин для ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група.Магній (різні солі в комбінації). Код ATC A12C C30.

Фармакологічні властивості.Препарат належить долі карських засобів, які регулюють метаболічні процеси. Механізм дії пов’язанийіз роллю аспарагін ату як переносника іонів магнію і калію у внутрішньоклітинний простір і участю його в метаболічних процесах. Таким чином усувається дисбаланс електролітів, знижується збудливість і провідність міокарда (помірнийанти аритмічний ефект).

Показання для застосування.Препарат призначають пригіпокаліємії і гіпомагніємії; як допоміжний засіб при хронічній недостатності кровообігу, ішемічній хворобі серця, шокових станах різного генезу. Призначають також при порушеннях ритму серця, зумовлених дефіцитом калію і магнію в організмі, непереносимістю чи токсичною дією препаратів наперстянки, пришлуночкові й екстрасистолії, що недавно виникла, пароксизм ах мерехтіння передсердь.

Спосіб застосування та дози.Аспаркам-Фармак® вводять внутрішньо венно краплинно або за допомогою дозуючого пристрою типу “Інфузомат”або внутрішньо венно струминно (повільно). Для внутрішньо венної інфузії вміст 1-2 ампул по 10 мл або 2-4 ампул по 5 мл розбавляють у 100-200 мл стерильного 0,9 % розчину натрію хлориду або 5 % розчину глюкози. Внутрішньо венно краплинно дорослим вводять зі швидкістю 25 крапель за хвилину, по 10-20 мл, 1-2 рази надобу. При струминному внутрішньо венному введенні вміст 1 ампули по 10 мл або 2ампул по 5 мл розбавляють у 20 мл стерильного 0,9 % розчину натрію хлориду або 5 % розчину глюкози і вводять дорослим не швидше 5 мл за 1 хвилину. Тривалість лікування Аспаркамом-Фармак® в середньому 8-10 днів.

Побічна дія.Можливі гіперкаліємія (нудота, блювання, діарея, парестезії), гіпермагніємія (почервоніння обличчя, спрага, зниження АТ, гіпорефлексія, нервово-м’язова блокада, пригнічення дихання, судоми), порушення провідності міокарда, дезорієнтація, запаморочення; в поодиноких випадках при внутрішньо венному введенні – парадоксальна реакція увигляді збільшення кількості екстрасистол. Ці явища звичайно минають при зменшенні дози препарату.

Протипоказання.Гостра та хронічна ниркова недостатність, гіперкаліємія, гіпермагніємія, порушення атріовентрикулярноїпровідності ІІ-ІІІ ступеня, тяжкі форми міастенії.

Передозування.При швидкому струминному введенні або при введенні препарату в дозах, які значно перевищують терапевтичні, розвиваються гіперкаліємія та гіпермагніємія, що виявляється почервонінням обличчя, спрагою, артеріальною гіпотензією, порушеннями нервово-м’язової передачі, пригніченням дихального центру, аритміями, судомами. В таких випадках вводять кальцію глюконат або кальцію хлорид 10 % 10–40 мл (залежно від тяжкості передозування), здійснюють заходи для підтримання диханнята гемодинаміки, симптоматичну терапію. У разі тяжкого отруєння при недостатній ефективності перелічених заходів показано проведення гемодіалізу.

Особливості застосування.Увага!При швидкомувнутрішньо венному введенні можуть розвиватися гіперкаліємія і гіпермагніємія з виникненням загрозливих для життя пацієнта аритмій, тому швидке внутрішньо венне введення препарату протипоказано!

За наявності показань препарат можна застосовувати вперіоди вагітності та годування груддю. У разі необхідності лікуванняАспаркамом-Фармак® можна поєднувати із застосуванням строфантину та препаратів наперстянки. При поєднанні атріовентрикулярної блокади з порушенням ритму серця препарат не призначають.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.При одночасному застосуванні Аспаркаму-Фармак® з калій зберігаючи ми діуретикамиабо інгібіторами АПФ підвищується ризик розвитку гіперкаліємії (в цьому випадку необхідно контролю вати рівень калію в плазмі крові). Аспаркам-Фармак® знижує чутливість до серцевих глікозидів.

Умови та термін зберігання.Зберігати в захищеному відсвітла та недоступному для дітей місці при температурі від 15 ? С до 25 ? С.

Термін придатності - 2 роки.




Важно! Изображение упаковок товаров приведено в иллюстративных целях и не всегда соответствует внешнему виду упаковок имеющихся в наличии товаров разных производителей и дозировок.
Уточняйте интересующую Вас информацию, в том числе о наличии, производителе и цене товара по телефонам интернет-аптеки.


Данная страница содержит информацию, которая не является основанием для самолечения.
Обязательно получите консультацию специалиста и внимательно ознакомьтесь с инструкцией, находящейся в упаковке с препаратом, перед его применением!