+38 (063) 595 80 08 - Viber, Telegram, WatsApp

Астрацитрон пор.д/орал.р-ра саше 20г №10 (10х1)

Главная » Каталог лекарств
Астрацитрон пор.д/орал.р-ра саше 20г №10 (10х1)

ІНСТРУКЦІЯ для медичного застосування препарату
АСТРАЦИТРОН


Склад лікарського засобу:

діючі речовини:1 саше містить парацетамолу 500 мг, кислоти аскорбінової 50 мг, фенілефрину гідро хлориду 10 мг,   феніраміну малеату 20 мг;

допоміжні речовини:кислота лимонна, глюкоза, моногідрат, натрію цитрат, кремнію діоксид колоїдний безводний, ароматизатор «Лимон», барвник «Сонячний захід» (Е 110).

 

Лікарська форма.Порошок для приготування розчину для перорального застосування.

 

Порошок білого або майже білого кольору з фруктовим запахом.

 

Назва і місцезнаходження виробника.

ТОВ «Астрафарм».

Україна,  08132, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, м. Вишневе, вул. Київська, 6.

 

Фармакотерапевтична група.

Аналгетики та антипіретики. Код АТС N02B E51.

 

Жарознижувальний, знеболювальний, протизапальний, антиконгестивний, проти алергічний засіб. Механізм дії основної діючої речовини препарату – парацетамолу – зумовлений інгібуванням біосинтезу простагландинів та інших медіаторів болю та запалення, переважно у центральній нервовій системі.

Аскорбінова кислота має антиоксидантні властивості, підвищує резистентність організму до застудних захворювань.

Фенілефрину гідро хлорид – α-адреноміметик, чинить судинозвужувальну дію, сприяє усуненню набряку слизових оболонок верхніх дихальних шляхів і придаткових пазух, зменшенню ринореї, сльозотечі і нормалізації носового дихання.

Феніраміну малеат – блокатор Н1-рецепторів, забезпечує десенсибілізуючу дію, що проявляється зменшенням запальної реакції слизових оболонок верхніх дихальних шляхів (поліпшується носове дихання, зменшується нежить, зникають чхання та сльозотеча).

Парацетамол швидко і практично повністю всмоктується з травного тракту, переважно з верхніх відділів кишечнику. Зв’язування з білками плазми становить 25 %. Метаболізується в печінці з утворенням глюкуроніду і сульфату, а також окиснення системою цитохрому Р 450. Період напів виведення становить від 1 до 4 годин. При прийомі дози 650 мг пік концентрації у плазмі крові становить 5 - 20 мкг/мл. Тривалість дії – 3 - 4 години. Виводиться нирками, в основному у вигляді метаболітів, менше 3 % екскретується в незміненому стані.

Феніраміну малеат добре абсорбується після застосування внутрішньо. Біо трансформація відбувається у печінці шляхом окислення системою цитохрому Р 450, період напів виведення становить 16 - 18 годин після застосування внутрішньо. 70 - 83 % виводиться нирками в незміненому стані та у вигляді метаболітів.

Фенілефрину   гідро хлорид   після його застосування діє дуже швидко, його дія триває приблизно 20 хв. Підлягає біо трансформації за участі моноамін оксидази у стінці кишечнику, а також пре системному метаболізму в печінці.

Аскорбінова кислота добре всмоктується з тонкого кишечнику, легко проникає в лейкоцити, тромбоцити, далі – у всі тканини. Біодоступність становить приблизно 70 %. Зв’язування з білками плазми – 24 %.   Метаболізується   переважно   в печінці. Виводиться у вигляді метаболітів, частково – у незміненому стані, в основному нирками з сечею, а також з фекаліями, потом, грудним молоком.

 

Показання для застосування.

Симптоматичне лікування гострих респіраторних інфекцій та грипу, що супроводжуються підвищеною температурою тіла, головним болем, закладеністю носа, нежитем, болем у м’язах.

 

Протипоказання.

Підвищена чутливість до компонентів препарату. Виражені порушення функції печінки та нирок, гіперплазія передміхурової залози. Вагітність і період годування груддю. Дитячий вік до 14 років.

 

Належні заходи безпеки при застосуванні.

Препарат застосовують з обережністю для лікування осіб, схильних до підвищення артеріального тиску, а також із захворюваннями печінки.

Тільки лікар приймає рішення про необхідність застосування препарату у наступних випадках: при артеріальній гіпертензії, захворюваннях серця та щитовидної залози, глаукомі, бронхіальній астмі та інших хронічних захворюваннях легенів, гіпертрофії передміхурової залози, при хронічних захворюваннях печінки та нирок; при хронічному алкоголізмі.

При збереженні симптомів захворювання, незважаючи на прийом препарату понад 5 днів, слід переглянути доцільність його призначення та додаткового обстеження.

1 пакетик препарату містить 20 г цукру, тому Астрацитрон не рекомендується приймати хворим на цукровий діабет.

Не перевищувати вказаної в інструкції дози. Не застосовувати, якщо пошкоджена упаковка лікарського засобу.

 

Особливі застереження.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Не застосовують.

 

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або роботі з іншими механізмами.

Під час лікування не рекомендується займатися діяльністю, що потребує підвищеної уваги, швидких психічних та рухових реакцій (керування транспортними засобами або робота з іншими механізмами), оскільки препарат може спричинити сонливість.

 

Діти.

Дітям віком до 14 років препарат протипоказаний.

 

Спосіб застосування та дози.

Призначають дорослим і дітям старше 14 років.

Можна приймати через кожні 3 - 4 години, але не більше 3 пакетів на добу. Вміст пакета розчиняють у 100 мл теплої води безпосередньо перед вживанням.

Курс лікування – до 5 діб.

Максимальна добова доза не має перевищувати 3 пакетиків.



Передозування.

Симптоми:нудота, блювання, підвищення артеріального тиску, збудження або пригнічення ЦНС, сонливість, кома, тахікардія, порушення серцевого ритму, кардіогенний шок. Високі дози парацетамолу (10 - 15 г) можуть зумовити розвиток печінкової недостатності.

Лікування:промивання шлунка, симптоматична терапія. Антидот невідомий.

 

Побічні ефекти.

Сухість слизових оболонок, порушення акомодації, розлади сечовипускання, дратівливість, сонливість, відчуття серцебиття, порушення сну, алергічні реакції (шкірні висипання, свербіж, кропив’янка), головний біль, незначне підвищення артеріального тиску, тахікардія, біль в епігастральній ділянці, нудота, відчуття втоми. У поодиноких випадках можливі зміни у складі крові (тромбоцит опенія, лейкопенія, агранулоцит оз, анемія).

При довго тривалому безконтрольному застосуванні Астрацитрону можлива гепатотоксична та нефротоксична дія препарату.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

При одночасному застосуванні барбітуратів, трициклічних антидепресантів, транквілізаторів, рифампіцину, антигіпертензивних засобів, а також при вживанні алкоголю значно підвищується ризик гепатотоксичної дії. Тривалий прийом проти судомних засобів може знизити ефективність парацетамолу. Одночасне застосування з кортикостероїдами підвищує ризик розвитку глаукоми у генетично схильних хворих.

Не рекомендується одночасно застосовувати Астрацитрон з інгібіторами моноамін оксидази, седативними засобами, транквілізаторами, проти епілептичними препаратами, засобами для лікування хвороби Паркінсона або якщо минуло менше 2 тижнів після припинення прийому препаратів інгібіторів МАО.

 

Термін придатності.

3 роки.

 

Умови зберігання.

Зберігати у сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25 °С.

Зберігати у недоступному для дітей місці.

 

Упаковка.

Саше по 20 г № 10 у коробці.

 

Категорія відпуску.

Без рецепта.





Важно! Изображение упаковок товаров приведено в иллюстративных целях и не всегда соответствует внешнему виду упаковок имеющихся в наличии товаров разных производителей и дозировок.
Уточняйте интересующую Вас информацию, в том числе о наличии, производителе и цене товара по телефонам интернет-аптеки.


Данная страница содержит информацию, которая не является основанием для самолечения.
Обязательно получите консультацию специалиста и внимательно ознакомьтесь с инструкцией, находящейся в упаковке с препаратом, перед его применением!